Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

ik wil graag antwoord op al mijn vragen

[Gesteld op: 09-08-2010]

Toelichting:
ik ben een meisje van 17 jaar maar heb een groot probleem
mijn vriend is 24 en heeft omdat hij ook al ouder is 2 relaties achter de rug met vrouwen waar hij verliefd op was. hij zij tegen mij verliefd en houden van is hetzelfde dus dan hield hij toch van die vrouwen dan vind ik dat hij bij de eerste persoon bij moest blijven? is de eerste niet de beste /meeest speciale ?
hij is trouwens de eerste liefde...
hij zegt dat hij zijn exen allang is vergeten maar hij wil ook niet over ze praten waarom weet ik niet hij zegt omdat hij ze is vergeten maar dan kan hij er toch wel over praten?
maar hij zegt dat hij alleen een relatie met iemand kan beginnen met mij dus als hij niet meer geeft om die andere?
maar waren die andere de ware dan niet en hij moet topch nog wel gevoel voor hun hebben?
ik word heeeeel verdrietig als ik hieraan denk omdat ik vind dat als hij bij mij is ik specialer moet zijn dan zijn exen anders wil ik niet meer bij hem zijn
ik hou zielsveel van hem en hij zegt dat hij ook echt van mij houd en dat hij niet van die andere hield omdat hij anders wel bij ze gebleven was ... maar is dat ook zo? hij klonk nogal twijfelachtig
ik hou meer van hem dan wie dan ook en wil graag dat jhij het zelfde voelt als hij niet hetzelfde voelt voel ik me weer heel verdrietig waardoor ik niet meer verder met hem wil gaan maar ik kan echt niet zonder hem?
ik ben moslim en vind dat je pas seks kan hebben na het huwelijk en hij vind van niet en is ook moslim
maar als hij met andere meisjes gezoend heeft en seks gehad heeft ben ik toch niet speciaal meer ik bedoel maar je hebt toch alleen seks met iemand als je voor altijd bij die gene blijft?

kan iemand een specialist a.u.b hier snel antwoord op geven?

bij zijn eerste relatie was het zo dat de vader van zijn vriendin streng islamitich was en daarom niet wilde dat de relatie verderging maar hij had ook andere problemen met haar maar hij zij dat het niet onmogelijk was om verder te gaan met haar ondanks haar vader maar ik weet niet wie het precies heeft uitemaakt maar stel je voor zij heeft het uitgemaakt dan hield zij toch niet van hem maar hij wel van haar toch? anders had hij het toch wel uitgemaakt en als hij haar dan nooit meer ziet omdat zij het heeft uitgemaakt blijft hij toch van haar houden????

groetjes lisalvanbeemdelust
Antwoord:

Lisa,

verliefdheid en houden van zijn twee volstrekt verschillende dingen. eerst ben je verliefd, vaak op dingen die de ander achteraf helemaal niet is of heeft, en gaandeweg leer je iemand beter kennen en ga je van elkaar houden. of niet, en als de verliefdheid dan weg is, maak je het uit. Houden van is veel dieper, en op meerdere lagen. Je kunt dus nog van een ex houden op sommige vlakken, terwijl dit een nieuwe relatie totaal niet in de weg staat. "houden van" wordt dan "veel geven om", of iets dat daar op lijkt.

Dat hij liever niet over zijn exen praat is wellicht om te voorkomen dat jij gaat lopen graven in zijn gevoel voor die dames, en er meer van maakt dan het is.

de eerste is niet altijd de beste, of speciaalste, dat is alleen zo in sprookjes. sorry. vaak is de eerste de onhandigste, of meest egoistische, of verklooi je het zelf door een nieuwe verliefdheid of teveel wijn.

"De ware" bestaat ook niet, want als dat wel zo zou zijn, en die in china woont, dan ben je mooi genaaid. in werkelijkheid passen er veel deksels op veel potjes, al moet je af en toe wel een beetje wringen.

Maak je niet druk over zijn exen, dat doet hij ook niet. en je bent niet specialer dan andere vrouwen (elke vrouw is even speciaal), maar je bent wel zijn vriendin, en de rest van de wereld niet. dat maakt jullie speciaal voor elkaar. Je kunt niet van hem eisen dat hij zus en zo voor je voelt, en houd er rekening mee dat een eisende vrouw niet altijd even aantrekkelijk is. houd je dus een beetje in.

Ik ben geen godsdienst deskundige, maar de Quran stelt volgens mij dat sex voor het huwlijk voor beide niet is toegestaan. Moslims over de hele wereld interpreteren dit verschillend, waardoor in sommige gebieden alleen vrouwen maagd moeten blijven tot het huwlijk. Dat wil zeggen, een intact maagdenvlies moeten hebben. er is genoeg te doen in de slaapkamer zonder dat vlies te raken.

Als jij geen sex wilt hebben met hem, dan doe je dat niet. al gaat hij op zijn kop staan, en citeert de hele Quran. Nee is Nee.

En sex heb je in Nederland over het algemeen met iedereen waarvan je dat op dat moment een leuk idee lijkt. Moslim mannen nemen deze losbandigheid/vrijheid vaak over, Moslim vrouwen veel minder vaak.

De Quran is een erg dik boek, en door de eeuwen heen vertaald door mensen die er soms net een andere draai aan gaven (net als de bijbel) en het is dus goed mogelijk voor een bepaalde situatie volstrekt tegengestelde adviezen te halen uit deze boeken. Lees het boek goed door, en laat je niet vertellen wat er in staat door een ander.

Kijk in de Quran, kijk in je hart, en maak je eigen keuze.

 

Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257438
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+