Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Europees Recht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Europees recht en krijg online een antwoord van de specialist in Europees recht

Zelf een vraag over Europees recht? Klik hier.
Meer vragen over Europees recht.
De huidige beheerder van de rubriek Europees recht:
Naam: Nic
Bedrijf: Europa correct
Reactiesnelheid: 32 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nic vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Europees rechtVragen over Europees recht via RSS. Klik hier.
RSS over Europees recht op jouw website?Vragen over Europees recht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Europees rechtVragen over Europees recht via E-mail. Klik hier.

wil graag tot nl togelaten worden?

[Gesteld op: 10-08-2010]

Toelichting:
Ben getrouwd met nl vrouw en heb een zon,momenteel zit ik sinds drie en half jaar hier in albanie en ben gedeporteerd uit nl als ogewenste vremdeling.mijn vrouw woont en werkt in nl en komt mijn bezoeken een keer in de jaar als ze wakantie heeft.
Antwoord:
Ik kan u zeker helpen met uw vraag, ik ben alleen vandaag daar niet voor in de gelegenheid, maar zal het morgen toch wagen. Uw probleem is niet zo onoverkomelijk, daar U na 3 jaar weer een verzoek tot toelating mag doen maar dan moet Uw vrouw wel Gemeenschapsrechten hebben dan valt u onder het EU recht en maakt U voor 95 % kans op wedertoelating. Leest U even mijn profiel na en ook de beantwoorde vragen die op het EU recht van toepassing zijn? Tot morgen en stop met zorgen want de dag van morgen heeft hoop aan de horizon!

Lees je vast in op deze site. Je registreert je en dan kun je erop.
Je zult zelf de link moeten plaatsen in google of je browser, daar de link niet werkt als ik die hier plaats? Mijn exuses daarvoor. Hoe is het weer in Albanie?

http://rechtopgezinshereniging.nl/.

Handboek voor de EU-route, ook wel België-route genaamd.

Op grond van de praktijk van de Lidstaten van de EU tot nu toe, met name hun tegenwerking, kunnen de volgende basistips (best practices) worden gegeven aan degenen die nog aan dit traject moeten beginnen.

1. Blijf vooral nog in Nederland.
2. Zorg dat je trouwt als je dat nog niet bent.
3. Als je huwelijk in het buitenland is gesloten, schrijf het dan eerst in in de Nederlandse Gemeentelijke Basisadministratie (GBA).
4. Laat je huwelijkspartner bij de Belgische ambassade een inreisvisum aanvragen voor België. Doel: jou vergezellen bij je bezoek aan Brussel.
5. Je partner arriveert in Brussel en jij wacht hem of haar daar op.
6. Jullie doen samen een weekendje Brussel en reizen vervolgens door naar een EU lidstaat binnen Schengen naar keuze (maar NIET Nederland) of blijven in België.
7. In dat land doen jullie vervolgens samen een beroep op de Unieburgerrichtlijn (2004/38/EG).
8. Vier maanden later kunnen jullie in principe samen naar Nederland komen.

Toelichting.

1. Als je al naar een andere lidstaat vertrekt voordat je partner bij je is, dan zul je doorgaans zijn of haar komst met de autoriteiten van dat land moeten regelen. Zo zul je vaak een uitgebreid onderzoek ondergaan naar de relatie op basis van nationale verblijfsregels. Eerdere visumweigeringen door Nederland worden schaamteloos bij zo’n onderzoek betrokken. En Duitsland stelt een taaleis. Weliswaar mag dat allemaal niet, maar wat doe je ertegen? De ervaring is dat dergelijke procedures in bijv. België of Duitsland al snel meer dan een half jaar kunnen duren.

2. In de meeste lidstaten van de EU geeft alleen een gehuwde EU burger verblijfsrechten door aan gezinsleden.

3. Een in Nederland ingeschreven huwelijk betekent een naar (Nederlands) internationaal privaatrecht geldig huwelijk. Met zo’n inschrijving pareer je de mogelijke tegenwerping in een andere lidstaat dat het om een schijnhuwelijk zou gaan.

4. Zo’n visum kan uiteraard worden aangevraagd bij alle lidstaten behalve Nederland. België kent tegen een eventuele visumweigering echter een redelijke rechtsbescherming, bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Dat is een procedure zonder griffierecht die ook nog eens in het Nederlands met een Nederlandse gemachtigde kan worden gevoerd en redelijk snel een beslissing oplevert (ik schat met een maand of drie). Op het Schengenvisumaanvraagformulier hoeven de vragen met een * NIET te worden beantwoord.

5. Omdat België het visum afgeeft zou arriveren in een ander land extra complicaties kunnen opleveren. Aangezien het recht van de huwelijkspartner afhangt van het recht van de EU-burger die hij of zij vergezelt of bij wie hij of zij zicht voegt, moet het om een gezamenlijk verblijf in België gaan.

6. Op dit punt beginnen de meeste andere handleidingen op het internet. Maar als je eenmaal hier bent aangeland mogen er eigenlijk geen problemen meer zijn. 

7. Wapen je tegen lokale folklore en nationale bureaucratie door direct bij aanmelding aan te tonen dat je er werkt, studeert (in het gastland, NIET in Nederland) of over voldoende middelen beschikt (bijv. omdat je in eigen land bent blijven werken, studiefinanciering vanuit Nederland geniet, of geld krijgt van familie).

8. Het verblijf gedurende de eerste drie maanden is niet aan voorwaarden gebonden. In discussie is nog of je in die periode al zou kunnen terugkeren naar Nederland met behoud van EU rechten. Zoek daarom de grenzen van de regeling niet nog meer op. Zorg ook dat je kunt aantonen feitelijk in het gastland te hebben verbleven, de IND accepteert niet zonder meer afgegeven verklaringen van inschrijving.

Bovenstaande zijn algemene regels. De situatie kan in een individueel geval nopen tot variaties. Aarzel niet meer individueel gerichte vragen te stellen. Vragen over een specifieke lidstaat worden hieronder als FAQ per lidstaat beantwoord.


Ik beloofde U vandaag antwoord, maar ik ben helaas voor mijn werk tot aan het weekeinde weg. Ik zal U verder helpen tijdens het weekeinde, want ik weet de weg die U zou kunnen bewandelen. Dus nog even geduld en dan zal ik proberen U en Uw gezin te adviseren zodat jullie mogelijkerwijs weer samen kunnen zijn. Met groet Nic uit Amsterdam, Holland.


Zoals U heeft kunnen lezen is het noodzakelijk dat uw vrouw contact met mij opneemt zo dat ik haar wat vragen kan stellen zodoende tot een oplossing te komen voor Uw gezinsproblemen. Mijn Email is, nicliberiatocome@hotmail.com. Ik weet eigenlijk niet of dit zo is toegestaan, maar in Uw geval is de problematiek zo vertrouwelijk dat mij dat wel geoorloofd voorkomt in deze? Als U vrouw contact op neemt  dan ben ik bereid om haar en U gratis te adviseren. Ik hoor het wel van U? Maar Uw probleem is overkomelijk aan gezien U al langer dan 3 jaar het land uit bent! En dan kun je onder het EU recht herziening aanvragen.

Hier een basis principe op: http://www.vmc.be/vreemdelingenrecht/detail.aspx?id=920#3Het feit dat een persoon gesignaleerd wordt in het Schengen Informatie Systeem is op zich geen voldoende rechtvaardiging om toegang en verblijf in de EU te weigeren

 

Met de inwerkingtreding van het Verdrag van Amsterdam in 1999 werd het Schengen-acquis geïntegreerd in het Verdrag betreffende de Europese Unie. De Schengenovereenkomsten bevatten o.m. gemeenschappelijke regels inzake visa en controle aan de buitengrenzen.

 

In dat kader voorziet het in de oprichting van een "Schengen Informatie Systeem" (SIS) dat de nationale overheden toelaat om gegevens uit te wisselen betreffende de identiteit van personen. Wanneer een lidstaat een vreemdeling signaleert als "ter fine van weigering van toegang", zijn alle andere lidstaten in principe verplicht aan die vreemdeling de toegang tot het grondgebied en het verblijf te weigeren. Een lidstaat kan een vreemdeling o.m. ter fine van weigering van toegang signaleren wanneer de vreemdeling veroordeeld is tot een vrijheidsstraf van tenminste 1 jaar of wegens een overtreding van de nationale regels inzake binnenkomst en verblijf.

 

Het gemeenschapsrecht daarentegen zegt dat lidstaten onderdanen van andere lidstaten of hun familieleden afkomstig van derdelanden uitsluitend de toegang tot hun grondgebied kunnen weigeren om redenen van openbare orde of veiligheid en volksgezondheid, waarbij het Hof steeds heeft benadrukt dat deze begrippen strikt dienen geïnterpreteerd te worden en uitsluitend mogen gebaseerd worden op het persoonlijk gedrag van de betrokkene. Het bestaan van een strafrechtelijke veroordeling kan volgens vaststaande rechtspraak van het Hof nooit automatisch leiden tot de conclusie dat er een gevaar bestaat voor de openbare orde. Er bestaat dus een zekere spanning tussen de Schengen-regels en het communautaire recht.

 

In het arrest Commissie/Spanje (H.v.J. 31 januari 2006, C-503/03) verduidelijkt het Hof nu voor het eerst de verhouding tussen beide. Het Hof herinnert eraan dat de Schengenlanden destijds een verklaring aflegden waarin ze zich ertoe verbonden een persoon slechts te signaleren nadat is vastgesteld dat de betrokkene een werkelijke, actuele en genoegzaam ernstige bedreiging vormt die een fundamenteel belang van de samenleving aantast.

 

Volgens die redenering zou het feit dat een persoon voorkomt in het SIS op voldoende wijze rechtvaardigen dat de toegang en het verblijf geweigerd wordt. Toch is dat voor het Hof niet voldoende. De lidstaat die het SIS raadpleegt moet ook kunnen nagaan of de aanwezigheid van de betrokkene in de Schengenruimte een dergelijke bedreiging vormt. In die zin voorziet het Schengensysteem in de mogelijkheid voor de raadplegende lidstaat om (bijkomende) informatie te verzoeken aan de signalerende lidstaat. Die informatie moet binnen een redelijke termijn verstrekt worden en ten laatste binnen 12 uur na het verzoek. Pas wanneer dan blijkt dat het persoonlijke gedrag van de betrokkene een bedreiging vormt voor de openbare orde, kan de lidstaat de toegang en het verblijf weigeren.


Beantwoord door:
Nic
profielpagina


Gerelateerde vragen aan wil graag tot nl togelaten worden?:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Europees recht: 7.2 (62x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+