Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Reizen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Reizen en krijg online een antwoord van de specialist in Reizen

Zelf een vraag over Reizen? Klik hier.
Meer vragen over Reizen.
De huidige beheerder van de rubriek Reizen:
Naam: Violet
Bedrijf: Violet
Reactiesnelheid: 18 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Violet vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ReizenVragen over Reizen via RSS. Klik hier.
RSS over Reizen op jouw website?Vragen over Reizen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ReizenVragen over Reizen via E-mail. Klik hier.

kunnen we de reis annuleren?

[Gesteld op: 04-08-2010]

Toelichting:
wij hebben een reis geboekt naar mexico in februari 2010. nu hebben wij 3 weken van te voren te horen gekregen dat het resort verbouwd wordt en hebben we een alternatief aangeboden gekregen wat in onze ogen niet aan onze eisen voldoen daar zijn we niet mee akkoord gegaan en de discussie duurt nu al bijna 1 week het reisbureau zegt dat we niet kunnen annuleren. want hun vinden het een goed alternatief. wat kunnen wij hiermee??
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

 De belangrijkste vraag is wat er in de reisvoorwaarden van uw touroperator staat. Is het een ANVR-reisorganisatie, dan gelden de volgende regels:

a. In geval van wijziging doet de reisorganisator de reiziger indien mogelijk een alternatief aanbod. Dit doet hij binnen 72 uur (3 werkdagen). Vanaf 10 dagen voor vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
b. Het alternatieve aanbod dient minstens gelijkwaardig te zijn. De gelijkwaardigheid van alternatieve accommodatie moet worden beoordeeld naar objectieve maatstaven en dient te worden bepaald naar de volgende omstandigheden die uit het vervangende aanbod moeten blijken:
- de situering van de accommodatie in de plaats van bestemming;
- de aard en klasse van de accommodatie;
- de faciliteiten die de accommodatie verder biedt.

Bij de hier bedoelde beoordeling moet rekening worden gehouden met:
- de samenstelling van het reisgezelschap;
- de aan de reisorganisator bekendgemaakte en door hem schriftelijk bevestigde bijzondere eigenschappen of omstandigheden van de betrokken reiziger(s) die door de reiziger(s) als van wezenlijk belang zijn opgegeven;
- de door de reiziger verlangde afwijkingen van het programma of toevoegingen daaraan, die door de reisorganisator schriftelijk voor akkoord zijn bevestigd.

  Kortom: uw reisorganisatie heeft zich aan de regels gehouden als u binnen 72 uur na het bekend worden dat de verbouwing van uw resort niet gereed was, een gelijkwaardig alternatief is aangeboden. Vervolgens mag u bij een pakketreis binnen 72 uur (3 werkdagen) het alternatief afwijzen. De overeenkomst wordt dan ontbonden en u krijgt uw geld terug. Dat geldt niet als u alleen het resort hebt geboekt, dan moest u binnen 24 uur het alternatieve aanbod afwijzen. Dit staat hieronder weergegeven.

a. De reiziger die gebruik maakt van zijn recht om de wijziging of alternatief aanbod ingevolge de vorige leden af te wijzen, moet dit binnen 72 uur (3 werkdagen) na ontvangst van het bericht over de wijziging of van het alternatieve aanbod kenbaar maken. Vanaf 10 dagen voor vertrek geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
b. In dat geval heeft de reisorganisator het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen. Hij moet - op straffe van verval - van dit recht gebruik maken binnen 72 uur (3 werkdagen) na ontvangst van de afwijzing door de reiziger. Vanaf 10 dagen voor vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag).
De reiziger heeft in dat geval recht op kwijtschelding of teruggave van de reissom (of, indien de reis reeds ten dele is genoten, op teruggave van een evenredig deel daarvan) binnen 2 weken, onverminderd zijn eventuele recht op schadevergoeding als bedoeld in lid 4.

Samengevat:

Als u een pakketreis hebt geboekt bij een ANVR-touroperator en binnen 3 dagen heeft laten weten dat u het alternatief niet accepteert, dan zou de reisorganisatie uw geld binnen twee weken terug moeten betalen en kunt u een andere reis boeken. Dan heeft het reisbureau een probleem als zij uw weigering niet aan de touroperator hebben doorgegeven. Ik hoop dat u schriftelijk hebt aangegeven niet accoord te gaan, dan staat u sterker in de discussie. Hetzelfde geldt als u alleen het resort hebt geboekt en binnen 24 uur hebt laten weten het alternatief niet te accepteren.

Ik zou in dat geval het reisbureau wijzen op artikel 11 van de ANVR-voorwaarden en desnoods rechtstreeks contact opnemen met de touroperator in kwestie. Als laatste mogelijkheid heeft u nog de gang naar de Geschillencommissie reizen, maar zover komt het vast niet. U kunt hierover informatie vinden op de website van de ANVR: http://www.anvr.travel/overanvr.php?overanvr_id=3 

Als u hebt geboekt via een touroperator die niet bij de ANVR is aangesloten, dan adviseer ik u op de website van die touroperator de reisvoorwaarden op te zoeken (als die niet al naar u zijn opgestuurd). Daarin vindt u de specifieke regels van de reisorganisatie voor het aanbieden van alternatieve accommodaties.

 Veel succes!Violet

 

Beantwoord door:
Violet
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Reizen:
Accommodatie
Actieve Vakanties
Alleenstaanden
Busreizen
Creatieve Vakanties
Cruises
Cultuurvakanties
Ecotoerisme
Educatieve Vakanties
Gehandicapten
Gezondheidsvakanties
Homo- & Biseksuelen
Huwelijk
Jeugd
Kamperen
Naturistische Vakanties
Reisbenodigdheden
Reisverslagen
Seniorenvakantie
Spirituele Vakanties
Vakantiebestemmingen
Vakantievervoer
Visvakanties
Voorbereiding
Wintersport
Zakenreizen


Gerelateerde vragen aan kunnen we de reis annuleren?:

Eventueel annuleren auto-rondreis op IJsland juni
      [Gesteld in Reizen]
2010-04-20 17:00:35
Onzekere tijden, annulering mogelijk?
      [Gesteld in Reizen]
2011-03-29 09:48:47
MIJN BESTEMMING STAAT ONDER WATER HOE KAN IK DOEN
      [Gesteld in Reizen]
2011-10-30 13:22:37
annuleren reis
      [Gesteld in Reizen]
2010-01-17 17:12:18
Kilomtervergoeding
      [Gesteld in Persoonsgebonden Budget (PGB)]
2012-01-25 13:45:15

Gemiddelde score Reizen: 8.9 (52x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+