Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Merlon
Bedrijf: Merlon b.v.
Reactiesnelheid: 41 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Merlon vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

vraag over huur achterstand

[Gesteld op: 02-08-2010]

Toelichting:
Hallo,

wij hebben een huur achterstand van 5 maanden.
De woningbouw heeft vorige week gezegd dat als we de huur van juli binnen die week konden betalen, ze ons er niet uit zouden zetten. Dit konden we dus niet betalen. Wat gebeurt er nu? Als ze een deurwaarder op ons af sturen, kunnen we dan nog een regeling treffen? En als ze ons er uit willen zetten, hoe lang duurt het voordat dat echt gebeurt?
Gr An
Antwoord:
Als de woningbouwvereniging een deurwaarder inschakelt zullen er waarschijnlijk kostenverhogingen worden gevorderd. En dat is uiteraard geen prettige situatie. Daarbij stelt hij een korte termijn om de volledige schuld inclusief deze kosten te betalen. Als u niet betaalt wordt u gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. Kantonrechters hanteren het uitgangspunt dat als ontruiming gevorderd wordt en de huurachterstand is drie maanden of meer, dit toegewezen kan worden. Uiteraard spelen persoonlijke omstandigheden een rol. De termijn waarop dit zou kunnen gaan gebeuren is afhankelijk van de schuldeiser en uw manier van verdedigen.

Stel dat u de komende week een deurwaarder treft en u heeft geen mogelijkheid om te betalen dan kan de woningbouwvereniging besluiten om u binnen 1 a 1,5 maand te dagvaarden. De datum van het proces ligt gemiddeld zo'n twee weken na dagvaarding. Dan kunt u schriftelijk ongeveer een maand uitstel aanvragen om uw antwoord voor het proces in te mogen dienen. Na dit indienen heeft de tegenpartij een maand de tijd om haar reactie in te dienen. Vervolgens kunt u een maand later nog een reactie hierop geven en heeft - indien er bijvoorbeeld nieuwe feiten door u zijn aangebracht - de woningbouwvereniging de mogelijkheid om als laatste hierop te reageren. De rechter doet dan binnen 4-6 weken daarna uitspraak. Al met al kan dit dus wel 3/4 jaar duren.

Afhankelijk van de hoogte van de totale schuld (huurachterstand + incassokosten + rentekosten) wordt het proces gevoerd bij de kantonrechter (tot €5.000) of bij de rechtbank (boven €5.000). Als u voor de rechtbank wordt gedagvaard MOET u vertegenwoordigd zijn door een advocaat. Voor de kantonrechter kunt u zichzelf verdedigen of een derde (niet advocaat) daarvoor inschakelen.

Het feit dat u nog niet gedagvaard bent ondanks de enorme huurachterstand van 5 maanden is zeer coulant te noemen. Ik adviseer u echter toch dringend om op een of andere manier te beginnen met aflossen van deze schuld en dat ook te laten weten aan de woningbouwvereniging. De schuld die u overhoudt aan een proces bij de rechter is uiteraard niet gering.

Heeft u structurele betalingsproblemen en worden deze de komende tijd ook niet opgelost door verbetering van uw inkomsten, neem dan tijdig contact op met schuldhulpverlening in uw woonplaats. http://www.gemeentelijkekredietbanken.nl/

In ieder geval sterkte toegewenst.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Incasso:
Incasso Belgie


Gerelateerde vragen aan vraag over huur achterstand:

huurprijsherziening van een bedrijfs/kantoorpand
      [Gesteld in Facilitair]
2007-07-10 12:57:26
Huur verhoging winkelpand
      [Gesteld in Vastgoed]
2009-07-02 11:51:12
moet ik tuinhuis verwijderen?
      [Gesteld in Huurrecht]
2010-11-09 20:57:13
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Verhuurder pleegt contractbreuk. Wat te doen?
      [Gesteld in Contractenrecht]
2014-06-20 14:06:56

Gemiddelde score Incasso: 8.9 (65x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+