Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

denk dat er veel mis is...

[Gesteld op: 01-08-2010]

Toelichting:
ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen... en ik ben bang dat mijn zinnen soms verward en rommelig overkomen... maar dat is voor mij de enige manier dat ik dit hier neer kan zetten... ik ben 20 jaar... ik blow inmiddels iedere dag 2/3 joints... ik ben apatisch... of gevoelloos... ik voel geen... liefde meer, geen zin in dingen.. geen honger.. ik word niet meer blij van spelletjes... het leven lijkt me vrij zinloos... maatschappij overgens ook... voor de trein springen vind ik ook zinloos... ik weet niet echt wie ik ben... heb een verleden van gebroken harten en gebroken dromen over een normaal leven kunnen opbouwen en het hele prins op het witte paard verhaal... gescheiden ouders... aantal keren getuige van geweld binnenshuis.. en eigenlijk weet ik al een klein beetje dat ik waarschijnlijk een depressie of post-.... depressie... heb maarja.. ik stop maandag met werken simpelweg omdat ik zoveel afval dat ik er geen energie voor heb... en t ergste is datk t amal prima weet maar dan heb je daarbij nog dwanggedachtes dat je jezelf dingen wilt aandoen... dusjah.. ik weet t allemaal nietmeer... ik zou zeggen help? maar ik zou niet weten wie mij kan helpen...
Antwoord:
Allereerst is je verhaal duidelijk geformuleerd, dus daar is helemaal niets mis mee!

Je verhaal heeft wat herkenbare punten. Het is in een opeenstapeling van dingen vaak moeilijk een start te maken. De gezegde die hierbij past is denk ik "door de bomen het bos niet meer zien", eens?

Wat ik je aanraad is om te stoppen, of in elk geval te minderen met blowen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat 2 tot 3 joints kan uitlopen naar 10 tot 15 euro wiet per dag en dat helpt allemaal niet mee. Het blowen zorgt er namelijk niet bepaald voor dat je meer energie krijgt om dingen te ondernemen en je problemen aan te pakken. Het laat de problemen wel minder erg lijken, dat geef ik toe maar het zal niet leiden tot een oplossing of tot verbetering.

Probeer dus allereerst te minderen met blowen. Wanneer je in je planning iets hebt staan om te doen, zorg dan dat je niet van te voren blowt. Het probleem daarmee is namelijk dat je dan sneller hetgeen wat je moet doen, niet meer zult doen.

Het geen honger en gevoelloos is goed te koppelen aan het blowen, stop of minder dus hiermee en je zal daarin verandering zien.

Stoppen met werk raad ik je af. Hoe zwaar het ook is om te gaan werken het is vaak wel het beste. Heb je echt het gevoel dat je niet meer kan, stop dan, zie het als een ingeplande rust en pak het daarna wel weer op. Het probleem hiermee is dat je dan een nieuwe werkplek zult moeten gaan zoeken en dat kost vaak nog meer energie dan nu gewoon blijven doorwerken.

Als je echt denkt in een depressie te verkeren of hierin te raken. Kun je altijd bij de spreekuur van je huisarts, langs gaan en met hem of haar hierover te praten.

Wil je niet direct professionele hulp maar wel iemand om mee te praten, dan kun je eens kijken op http://indepressie.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan denk dat er veel mis is...:

expres gekwetst nadat ik mij gekwetst voelde.
      [Gesteld in Boeddhisme]
2013-02-03 22:28:05
informatie over formele denkstoornis of wel FTD?
      [Gesteld in Psychologie]
2010-12-06 17:21:43
Denktijd bij het bridgen.
      [Gesteld in Bridge]
2014-03-25 08:40:59
Angst voor het uitgaan van mijn relatie
      [Gesteld in Psychologie]
2009-04-15 10:41:39
Ik vind MEDITATIE in het boeddhisme zo overbelicht
      [Gesteld in Boeddhisme]
2012-12-15 17:43:38

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+