Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten » Kattengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kattengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Kattengedrag

Zelf een vraag over Kattengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Kattengedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Kattengedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Kattengedrag Klik hier.

RSS over KattengedragVragen over Kattengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Kattengedrag op jouw website?Vragen over Kattengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattengedragVragen over Kattengedrag via E-mail. Klik hier.

nieuwe kat valt zomaar bestaande kat aan.

[Gesteld op: 25-10-2007]

Toelichting:
wij hadden 2 katten 1,5 jaar geleden uit asiel gehaald. waren al samen. thijs (8) mickey (5). mickey hebben we in juli (vreselijk) in moeten laten slapen vanwege tumor alvleesklier. wij hebben sinds 24 augustus japie (2) uit asiel erbij. ze gaan op zich goed met elkaar om, liggen samen naast elkaar op bed, maar jongste wil (denken wij) met oudere spelen, maar gaat heel hardhandig. japie springt bovenop thijs en bijt in nek. thijs blaast en is ontzettend overstuur en blijft onder bed zitten. de haren vliegen in het rond. we vinden het zo ontzettend zielig voor de oudere thijs, maar de andere japie is ook zo ontzettend lief. we geven ze alletwee evenveel aandacht. we spelen iedere avond met beiden. hoe kunnen we voorkomen dat thijs angstig wordt en niet 's avonds meer bij ons komt liggen (voorheen wel)? ps. thijs eet normaal uit bakje in keuken (waar hij altijd at) en japie elders (omdat hij anders niet er naast "durft"te zitten). Doen wij dit goed, of moeten ze naast elkaar eten?
Antwoord:
Hoe oud is Japie nu en hoe oud was Japie toen hij van zijn moeder gescheiden werd? Het klinkt namelijk als een jonge kat die geen grenzen geleerd heeft. Verder lijkt het erop dat Thijs een wat oudere goedzak is die niet zo snel voor zichzelf op zal komen. Dit is een hele lastige combinatie in huis. Wat belangrijk is, is dat
Japie grenzen gaat leren en dat kan het beste met een kat van zijn eigen leeftijd die op dezelfde energielevel zit en niet over zich heen laat lopen maar wel goed gesocialiseerd is met andere katten. Het gedrag dat Japie laat zien is jachtgedrag. Wat je het beste kan doen is elke dag met hem spelen waarbij hij achter een hengel aan moet jagen. Laat hem minimaal 20 jachtpogingen per dag uitvoeren op deze manier. Verder is het een idee om voerspelletjes te maken voor Japie. Zo moet hij echt iets ondernemen voor hij kan eten.
Wanneer je Japie weer een aanval op Thijs ziet voorbereiden laat hem dan schrikken. Gooi bijvoorbeeld een rinkelende bos sluitels op een meter afstand van hem. Zorg hierbij dat Japie niet doorheeft dat jij dit gooit. Hierbij is het de bedoeling dat Japie afgeleid wordt of licht schrikt. Het is niet de bedoeling dat hij hier angstig op reageert. Zoek daarom wat afleiding betreft de grens op van Japie met wat wel en niet kan. Wanneer jullie weg zijn laat de katten dan niet samen. Doe dat pas weer wanneer deze aanvallen van Japie op Thijs zeker 2 maanden gestopt zijn.

Hierbij is het belangrijk dat Thijs niet ondersneeuwt. Speel daarom ook elke dag minimaal 2 keer een kwartier met hem terwijl Japie niet in deze ruimte aanwezig is. Probeer hierbij niet de angst van Thijs voor Japie te bevestigen. Wanneer Thijs weer op schoot komt geef hem dan wat lekkers zodat dit extra beloont wordt.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan nieuwe kat valt zomaar bestaande kat aan.:

hoeveel soorten katten bestaan er
      [Gesteld in Katten]
2008-05-27 21:06:04
Hoe zit het fiscus omtrent de verhuur van huis
      [Gesteld in Vastgoed]
2009-01-16 18:37:03
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Diversen; 3x 8 mnd contract, 70% loon ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-06 16:33:00

Gemiddelde score Kattengedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+