Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

Ik heb een laag beeld heb van moslims?

[Gesteld op: 27-07-2010]

Toelichting:
Blijkens uit mijn evaringen is vooralsnog naar voorgekomen dat moslims de slechtste mensen zijn die rondlopen op deze aardbol. Dit vanwege de wrok koesteren jegens mensen die niet bereid zijn om mee te gaan in de conclusies die ze erop na houden. Natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk om met bepaalde mensen om te gaan, maar ik ondervonden dat moslims totaal geen mensen zijn waarmee valt te praten. Derhalve ben ik uit de islam gestapt en wil eigenlijk terug keren omdat ik het een en ander heb meegemaakt waardoor ik toch ben geloven in allah (Djinns). Maar het is voor mij alleen een teleurstelling geweest om de islam binnen te treden. Natuurlijk ga ik ervan uit dat de islam de juiste geloof. (Inna diena inda lahoe islam/ wame khalagtoe djin wa insa illa lijahgbodoen). Maar het blijkt voor mij toch moeilijk om afstand te nemen van de islam. Dit omdat ik met zekerheid kan zeggen dat het de juiste geloof is. Alleen heb ik weinig vertrouwen in de toekomst wat betreft het trouwen en het gelukkig leven met moslims. Dit heeft mij wereld beeld veranderd en ik kan helaas niet tot een andere conclusie komen dan dat moslims naar allerwaarschijnlijk heid het slechte met anderen voorhebben. Al ben ik wel "rijk" aan kennis binnen de islam en ligt het voor mij in de wetenschap dat de islam behoort tot de eerste plaats. Ik heb om deze reden afgezien van het gebd en ga vaak convrentaties met me ouders aan over de islam. al wil ik hiervan afzien. Vanwege het beeld dat ik heb van moslims heb ik het nagelaten om te bidden en begin steeds mider te denken aan het gebed. Dit omdat blijkens uit mijn levensloop dat het gebed nog wel erkt maar de mensen niet. Ik heb de hoop nog niet opgegeven over het gebed maar zie er telkens meer van af. Wat moet ik doen? Kan je me adviseren omwille van allah?

Alvast bedankt
Antwoord:
Wat andere mensen doen hoort niet jouw probleem te zijn. Tuurlijk zij er moslims die zich niet aan de islam houden en jaloers zijn en roddelen en slechte dingen doen, maar jij dient hun niet als voorbeeld te nemen. Een goede moslim helpt anderen, ook ongelovigen, respecteert iedereen, ook ongelovigen. Wat jij zegt over moslims is niet goed, want er zijn genoeg moslims die wel goed zijn, maar er zijn ook moslims die onwetend zijn. Zij zijn laaggeletterd of ongeschoold. Zij lezen de koran maar weten niet wat het betekent. Jij hebt de kennis en doet er niets mee, dat is nog erger. Als ik jou was zou ik me bezig houden met jezelf, je eigen geloof en niet naar anderen kijken. Als je ziet dat iemand iets verkeerd doet wijs hem/haar er dan op. Ieder persoon wordt afgerekend op zijn daden, wij zijn niet op aarde gekomen om te oordelen. Wij zijn hier om Allah swt te aanbidden en het beste en goede uit onszelf te halen. De armen, zwakken en wezen te helpen, liefde en vrede te spreiden over de wereld. Er zijn mensen (terroristen) die misbruik maken van de islam maar er zijn genoeg mensen die strijden voor hun geloof omdat ze niet anders kunnen zoals in Palestina. Besef ook dat je bevoorrecht bent om in Nederland te wonen, wees Allah swt dankbaar. Doe mee aan de ramadan. Probeer het gebed op te pakken en verricht Salaat al istigarah en Allah swt zal je helpen en leiden in deze moeilijke tijd inshallah. Moge Allah swt je genadig zijn en je zegenen met al het goede.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan Ik heb een laag beeld heb van moslims?:

wanden stucen
      [Gesteld in Doe het zelf]
2007-03-12 14:00:01
Welk materiaal?
      [Gesteld in Interieur]
2007-05-22 17:54:29
Vergunning bouw Garage
      [Gesteld in Bouwen & Restaureren]
2008-07-29 12:22:55
start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
door wie is televisie ontstaan?
      [Gesteld in Televisie]
2011-05-10 11:51:41

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+