Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

broer/zus realtie i.p.v. partners?

[Gesteld op: 22-07-2010]

Toelichting:
Beste, op dit moment heb ik 6.5jaar een relatie met mijn huidige vriend. Hij is 27 ik 25. Ik studeer therapeute/coach waarbij ik mezelf enorm ontwikkel en er op deze manier steeds meer achter kom wat ik werkelijk wil in mijn leven. Het komt dan ook vaker voor dat hij (doordat ik steeds meer inzichten krijg) om de week een "vernieuwde" vriedin heeft.

Op dit moment zitten we op een "dood" punt en weten allebei niet of we gezamelijk door gaan of er toch een punt achter breien. Het voelde de laatste tijd alsof we broer en zus waren en we elkaars tijd op die manier meerwaarde gaven. De intimiteit/sex vinden we allebei erg matig tot slecht. Dat we van elkaar houden is zeker, maar op welke manier? Is hij de man die mij meerwaarde geeft in mijn leven en een thuis gevoel, of hebben we veel van elkaar mogen leren maar is het niet bedoeld om levens partners van elkaar te worden? Ik merk dat ik hem steeds meeneem in mijn ontwikkelingen (denk aan voor jezelf gaan staan of je grenzen aan geven), ik vraag mezelf echter sterk af of ik dit mijn hele leven wil gaan doen.. Sterker nog.. als ik nu zou kiezen zou ik een man verkiezen die zelfvertrouwen heeft en voor zichzelf kan en gaat staan... Ook vraag ik me af of ik hem namate de opleiding vorderd niet ontgroei? Het voelt als een erg lastig pakket op dit moment. We hebben dan ook gezamelijk afgesproken een time-out te nemen voor een week. Je zou zeggen, kijk dan na een week wat jullie ermee doen.. echter ik heb gevoel dat ik er op deze manier niet achter ga komen. Weet iemand hier een manier voor of "test" om duidelijkheid te scheppen.

Ps. de voorwaarde voor een stabiele relatie zijn alle aanwezig.. we vertrouwen elkaar/zijn eerlijk/kunnen altijd bij elkaar terecht/maken elkaar aan het lachen/respecteren elkaar (tot bepaalde hoogte ;-)

Bedankt, Gr. K.
Antwoord:
Beste K,

het valt me op dat je je opleiding erg in relatie ziet tot het niveau van je relatie, en denkt dat je hierdoor groeit, en heb ontgroeid.

na 6.5 jaar denken dat je er met een weekje time-out helemaal uitkomt is een beetje naief vindt je niet?
En als je elke week weer nieuwe inzichten hebt, dan heb je volgende week ook weer nieuwe, dus neem je inzichten niet zo serieus, als deze maar een houdbaarhied van een week hebben.

Sex is een leuke hobby, maar is pas goed als je de tijd en de liefde hebt om goed voor elkaar te zorgen, en het niet standaard afraffelt. als je allebei vindt dat het maar niks is, overleg dan eens hoe je het wel leuk kunt maken, en ben allebei bereid dingen te doen die je nog niet echt ziet zitten, wie weet leer je nog wat.
het is geen wedstrijd, dus hou het lekker en luchtig.

of het bedoeld is dat je samen levenspartners wordt weet niemand, dus hoef je je daar ook geen zorgen over te maken. doe gewoon je best voor elkaar.

Sterker nog.. als ik nu zou kiezen zou ik een man verkiezen die zelfvertrouwen heeft en voor zichzelf kan en gaat staan...
let op dat je zijn klaarblijkelijke gebrek aan zelfvertrouwen niet verward met zijn vermogen je de ruimte te geven voor die studie.

ow, en er is geen test. zo gemakkelijk kom je er niet vanaf.
 
Reactie vraagsteller:
Hoi Thijs,

Omdat ik met zelfontwikkeling bezig ben en daardoor een top van blijdschap of juist een flinke dip van ellendigheid ervaar, maakt dat ik wekelijks anders in mijn vel zit. Dat brengt mij weer bij de tekst dat mijn vriend om de week in principe te maken heeft met een vernieuwde vriendin. (en dat is niet altijd even gemakkelijk voor hem)

Ik denk niet dat ik groei en op deze manier dichter bij mezelf kom, dit voel ik. Daarbij vindt ik het jammer dat je een weekje time-out als naief schetst. Voor mij is deze tijd namelijk voldoende om te ervaren wat het met me doet, een keuze heb ik dan nog niet gemaakt, wel het gevoel ervaren.

De reden waarom ik hier over mailde was uit nieuwschierigheid wat het me zou brengen.. Ik geef je mee dat het een mooi stukje tekst is beredeneerd vanuit je hoofd. Ik heb hiervan mogen leren hoe belangrijk het voor me is niet vanuit mijn hoofd te schakelen in deze maar mijn gevoel. Laat ik je daarvoor bedanken.

Gr. K
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan, maar ik heb niet het idee dat je erg goed bezig bent.

je dynamiek in stemming is erg moeilijk voor hem om te volgen waarschijnlijk, en het is lastig voor jou daar rekening mee te houden.

Een weekje time out kan als een verademing werken, waardoor je denkt dat het zonder hem allemaal beter is. probeer het eens een maand.

als therapeute/coach is het belangrijk om zelf emotioneel stabiel te zijn, en zoals je jezelf beschrijft ben je dat nu niet.
je hebt haast om erachter te komen hoe je samen in de relatie staat, en vraagt of iemand een test weet. neem rustig de tijd, en neem geen belangrijke beslissingen wanneer je zelf ook vindt dat je gevoelsmatig wat onrustig bent.

probeer eens wat afstand te nemen, en jezelf advies te geven. ;-)
Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan broer/zus realtie i.p.v. partners?:

Mijn eerste huwelijk met gescheiden man...
      [Gesteld in Huwelijk]
2009-02-04 09:36:46
Kan ik als medeeigenaar het huis te koop zetten?
      [Gesteld in Makelaars]
2010-11-29 08:17:09
Belastingen als je samen gaat wonen?
      [Gesteld in Belastingen]
2010-11-20 19:15:21
We hebben gereg. Partnerschap en gaan uit elkaar.
      [Gesteld in Hypotheken-Zuid Holland]
2013-11-06 19:18:29
Moet ik mijn partner altijd alimetatie betalen.
      [Gesteld in Familierecht]
2010-01-12 00:23:59

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+