Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Ontslag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontslag en krijg online een antwoord van de specialist in Ontslag

Zelf een vraag over Ontslag? Klik hier.
Meer vragen over Ontslag.
De huidige beheerder van de rubriek Ontslag:
Naam: E.A. van Jaarsveld
Bedrijf: Ontslagspecialist
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over E.A. van Jaarsveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OntslagVragen over Ontslag via RSS. Klik hier.
RSS over Ontslag op jouw website?Vragen over Ontslag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OntslagVragen over Ontslag via E-mail. Klik hier.

wat zijn mijn rechten?

[Gesteld op: 22-07-2010]

Toelichting:
Ik werk in een schoenenwinkel, en heb kort geleden te horen gekregen dat het bedrijf stopt wegens economische omstandigheden. nu heb ik aangeboden gekregen om te werken bij de kledingwinkel (onder de zelfde naam als mijn oude bedrijf) Ik heb nu een contract voor een bepaalde tijd, nou wil ik niet weer helemaal opnieuw beginnen met een nieuw contract, want ze kennen mij ook al goed daar. heb ik het recht om het contract wat ik nu heb mee te nemen naar de kledingwinkel (wat dus onder het zelfde bedrijf valt)? en zitten daar verder nog consequenties aan vast?
Antwoord:
Als het juiridisch om dezelfde werkgever gaat, blijft het contract gehandhaafd en verandert er weinig. U gaat slechts op een andere locatie werken. Dat betekent dat het contract van rechtswege afloopt op het overeengekomen tijdstip, dan wel kan worden verlengd. Alle voorgaande contracten voor bepaalde tijd bij deze werkgever tellen mee voor de keten.
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor het antwoord!
Ik ben er onlangs wel achtergekomen dat deze bedrijven de zelfde naam dragen maar beide winkels juridisch los van elkaar staan. dus niet dezelfde werkgevers hebben. Nu hoop ik dat u weer antwoord kunt geven op een nieuwe vraag waar ik nu mee zit?
Mijn contract loopt af op 1 september bij m'n oude werkgever, nou verplichten ze mij min of meer om tot die tijd wel in de kledingwinkel te komen staan om mijn contract af te maken. terwijl de schoenenwinkel waar ik nu werk dicht gaat op 31 juli. Nou ben ik wel bereid om dat te doen want anders heb ik ook geen inkomsten, maar mogen ze mij daar dan eigenlijk wel tot verplichten??
Ze hebben mij ook gevraagd na 1 september bij de kledingwinkel te komen werken, ik wil wel maar ze willen mijn contract dus niet door laten lopen. dus zou ik weer opnieuw moeten beginnen bij proefmaand en dan een halfjaar contract. plus ik ben nu 3 maanden zwanger alleen weten mijn werkgevers dat nog niet, stel ik ga daar aan het werk en kan het vertellen uitstellen tot na de proeftijd.. maar uiteindelijk verbreken ze het contract op een of andere reden heb ik dan recht op ww? En hoe zit dat dan precies? want ik heb ik mijn contract staan dat ik als parttime voor 32 uur p.w ben aangenomen maar werk al een half jaar lang 40 uur p.w waar wordt mijn uitkering dan op berekend?
 
Antwoord Beheerder:

Het is nog maar de vraag of er geen spake is van opvolgend werkgeverschap. Ook al is sprake van afzonderlijke bv,s als die bv's dezelfde bestuurder(s) heeft, is er toch sprake van opvoogend werkgeverschap. Het feit dat u wordt gevraagd in de kledingwinkel uw werkzaamheden voort te zetten tot einde contract, zegt voldoende ovder de verwevenheid van beide winkels.

Als goed werkneemster mag u een redelijk verzoek van de werkgever niet weigeren. Om die reden moet u idd ingaan op het verzoek van uw werkgever de werkzaamheden in de kledingwinkel te continueren.

Als u een nieuw contrcat aangaat na 1 sepember 2010, heeft u recht op WW ingeval van een proeftijdontslag of een beeindiging van rechtswege( einde contract0. Uw WW uitkering wordt gebaseerd op het gemiddelde maandinkomen berekend over het jaar voorafgaande aan de werkeloosheid.

Beantwoord door:
E.A. van Jaarsveld
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Ontslag:
Ontslagvergoeding


Gerelateerde vragen aan wat zijn mijn rechten?:

Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Fotograferen in openbare ruimtes
      [Gesteld in Fotografie]
2008-11-14 11:24:14
terugbetaling registratierechten
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-06-27 10:36:19
Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07

Gemiddelde score Ontslag: 8.7 (475x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+