Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Brabant

Zelf een vraag over Interieur-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Interieur-Noord Brabant:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Interieur-Noord BrabantVragen over Interieur-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord BrabantVragen over Interieur-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

etnisch-eclectische woonkamer/keuken

[Gesteld op: 20-07-2010]

Toelichting:
Ik wil mijn woonkamer/keuken opnieuw inrichten/decoreren. Ik heb een licht eiken vloer, een witte open trap (de bekleding voor de trap kom ik niet uit) de keuken is semi-open, met een barretje. er moet ook nog ruimte zijn voor een eethoek. De langste muur is ongeveer 6,5 meter, de lengte vind ik niet zo'n probleem, wel is het een erg groot vlak. hoe kan ik die opleuken zodat die een geheel vormt met de rest van de woonkamer? De woonkamer is L-vormig en ligt op het zuiden. De keuken ligt op het noorden, met aangrensend een balkon. aan meubels ben ik nog niet gebonden, want ik wil nieuw meubilair aanschaffen. Mijn voorkeur gaat uit naar een donkerbruine bank, met daarop etnische kussens in allerlei kleuren. Het dressoir word zwart (queen anne stijl) Ik wil de basis neutraal houden, maar niet te licht (ook niet te donker overigens) welke kleur verf & gordijnen passen bij de licht eiken vloer? wat voor kleur/stijl vloerkleed past hierbij, en qua eettafel/stoelen, boeken kast, wandbekleding, zoals schilderijen) Het moet namelijk geen kringloop uitstraling krijgen, maar een geheel (met toch wat verschillende stijlen door elkaar)

met vriendelijke groet,

L. Talens
Antwoord:

Om met de muur te beginnen: er zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt de gehele muur in één kleur verven. De kleur, die je dan kiest moet natuurlijk zowel bij de woonkamer als bij de keuken passen. Een andere optie is om vlakken te verven, bijvoorbeeld twee vlakken op het woonkamerdeel en één vlak op het deel in de keuken. Door die vlakken in dezelfde kleur te verven, krijgen woonkamer en keuken samenhang. In die vlakken kun je dan schilderijen of foto's ophangen.

Of je in jouw geval vlakken kunt verven, is afhankelijk van de wandafwerking. Op een wand met glad behang of glad stucwerk kun mooie strakke vlakken verven, op een structuurwand, zoals bijv. spachtel, kan dat niet. Heb je nu een structuurwand en wil je toch graag de vlakken, dan kun je die vlakken maken van MDF-platen, die je verft of behangt.

Je kunt met die vlakken verschillende kanten op. Je kunt ze in een contrasterende kleur ten opzichte van de muur verven, maar nog wel in een rustige tint. Dan kun je er bijvoorbeeld kleurrijke foto's of schilderijen ophangen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de vlakken juist een hele sprekende kleur te geven en die kleur weer iets af te zwakken door bijvoorbeeld hele rustige schilderijen of zwart/wit foto's op te hangen.

De kleur van de vlakken zou ik wel altijd laten terugkomen in de accentkleuren, die je aan je interieur toevoegt.

Hoe groot je de vlakken moet maken hangt af van wat er eventueel nog meer tegen de muur staat, zoals kasten, bank, plaats van de bar, enz. Dat kan ik dus niet aangeven. Eventueel kun je van stukken behang of andere grote vellen papier een soort proefvlak maken, zodat je een idee krijgt hoe groot een vlak moet worden.

Wat betreft de bruine bank bij het zwarte dressoir, zou ik je willen adviseren om voor een andere kleur bank te kiezen. Donkerbruin en zwart vind ik persoonlijk (maar ook beroepsmatig gezien) niet echt mooi bij elkaar. Meestal kies je voor óf zwart als basiskleur óf voor donkerbruin. Wil je toch graag een bruintint bij het zwart, dan kun je wel voor een niet te donkere levertint kiezen. Leverkleur is een vergrijsd bruin, dat door de grijzige ondertoon dus wel bij zwart gecombineerd kan worden. Als je wil dat je meubels, ondanks de verschillende stijlen (waarom wil je dat?) toch één geheel gaan vormen, kan het handig zijn om de meubels in één kleur, zoals bijv. het zwart van het dressoir, te kiezen.

Voor de gordijnen kun je kiezen voor een stof, waarin de (basis)kleuren van het interieur weer terugkomen. Dat zou dus bijvoorbeeld een leverkleurige ondergrond met een zwart patroon kunnen zijn. Of een effen leverkleurige stof met onderaan een border in het zwart. Van dit laatste gordijn kun je een voorbeeld zien op mijn website in het portfolio onder het kopje "modelwoningen". In één van de modelwoningen ligt ook een lichte eiken vloer, gecombineerd met een leverkleurige bank en leverkleurig met zwarte gordijnen.

Voor het vloerkleed heb je ook weer meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een rustige, niet te donkere kleur, maar je kunt ook kiezen voor een kleed, dat echt contrasteert. Je zou dan kunnen kijken voor een kleed, waar de sprekende kleur van de gekleurde vlakken op de muur in terugkomt. Die kleur laat je ook weer terugkomen in de accessoires, zoals kussens op de bank, kaarsen, lampenkappen, enz.

Welke kleur je moet kiezen voor de vlakken op de muur e.d. kan ik je niet zo zeggen, daarvoor moet ik eerst weten hoeveel licht er binnenkomt en welke kleur(en) je keuken heeft.

Hopelijk heb ik je toch al een beetje op weg geholpen. Succes met inrichten!

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers

www.huis-en-interieur.com

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste mevrouw Gommers, bedankt voor uw antwoord. Het is helaas niet mogelijk om de vlakken op de muur door te trekken naar de keuken, want op die muur hangen mijn keukenkastjes.

Verven zal prima gaan, de muren zijn allemaal glad stucwerk. Ik weet niet zo goed wat ik mij moet voorstellen van een contrasterende kleur, maar wel in een rustige tint, kunt u daar een voorbeeld van geven>

Ik heb de modelwoning op uw website bekeken, ik vind een leverkleurige bank toch een te koele uitstraling hebben. Dan ga ik liever voor een bruintint. Waarom past zwart daar niet bij, wat adviseert u mij dan qua kleur voor de meubels?

Ik hou van verschillende woonstijlen, daarom had ik bedacht dat ik wat woonstijlen met elkaar combineer, anders wordt het geheel te modern, of te klassiek etc.

Er komt veel licht in de woonkamer, hij ligt op het zuiden. mijn keuken is ook wit, en daar ligt vinyl, in ongeveer dezelfde kleur als mijn eiken vloer.

Kunt u nu beter een kleuradvies geven voor de muren? Ik wil overigens alle muren (woonkamer en keuken) gaan verven. Kan ik dan beter alle muren in ÚÚn kleur verven, of moet er ÚÚn accentmuur komen?

ik hoop dat u met deze aanvullende informatie mijn vragen kunt beantwoorden.

alvast bedankt.

met vriendelijke groet,

L. Talens
 
Antwoord Beheerder:

Beste heer/mevrouw Talens,

Als je de vlakken niet in de keuken kunt doortrekken, kun je het ook anders doen. Dan verf je vlakken in een contrastkleur (zal ik zo voorbeelden van geven) en dan zet je in de keuken wat accessoires neer in die kleur. Afhankelijk van de lengte van het kamerdeel van de muur kun je kiezen voor staande vlakken (hoger dan breed) of juist liggende vlakken (breder dan hoog). Met de staande vlakken krijg je een iets versmallend effect en met de liggende vlakken gaat de muur iets breder lijken.

Het verschil tussen een rustige kleur en een contrastkleur is, dit:

een rustige kleur  is een kleur, die aansluit bij de basiskleuren, zoals van de vloer, e.d.

Voorbeeld: stel je hebt als basiskleuren, bruin en crème/beige/wittinten. Als je dan als contrastkleur een tint kiest, die daar ergens tussen in zit, zoals bijv. zandkleur, camel e.d. dan heb je dus een rustige kleur als contrastkleur. Eigenlijk kun je dan niet van een contrastkleur spreken, omdat de kleur al ergens in je kleurenpalet van basiskleuren voorkomt.

een contrastkleur is een kleur, die hier totaal bij afsteekt. Een contrastkleur gebruik je in principe ook alleen voor de accessoires e.d.

Voorbeeld: stel je hebt als basiskleuren, bruin en crème/beige/wittinten. Als contrastkleur kies je dan bijvoorbeeld voor blauw, groen, rood, enz.

Waarom een bruine bank niet mooi is bij zwarte meubels, tja, soms is het niet uit te leggen waarom iets niet of juist wel mooi is. Aan de andere kant is er niks op tegen om die combinatie wel te maken. Je moet je tenslotte zelf prettig voelen in je interieur en wie ben ik of één van mijn collega's dan om te zeggen dat je het niet moet doen? Ook al hebben mijn collega's en ik ervoor gestudeerd, dan nog vind ik dat de persoonlijke smaak van de opdrachtgever mag prevaleren. Wij als adviseurs geven alleen aan wat wel en niet mooi is bij elkaar.

Als je toch graag voor een bruine bank wil gaan, dan zou ik er liever bruine houten meubels bij kiezen. Nu is "bruin" een heel rekbaar begrip, maar ik zou bij de lichte vloer geen hele lichte meubels kiezen, maar bij de bank ook niet te donkere meubels. Er moet voldoende contrast blijven tussen meubels, vloer en bank. Als de kleuren te dicht bij elkaar liggen, krijg je een heel vlak geheel en krijgt geen enkel onderdeel (vloer, bank, meubels) de aandacht, die het verdient.

Natuurlijk kun je verschillende interieurstijlen met elkaar mixen, maar dan moet je wel precies weten wat wel en niet bij elkaar past. Ik zal een voorbeeld geven: als je een landelijke witte eettafel combineert met hele strakke kasten en bijvoorbeeld een hele strakke salontafel, zal de eettafel enorm uit de toon vallen.

Aan de andere kant kun je een wat frivolere bank wel combineren met een strakke salontafel.

Combineer je teveel stijlen met elkaar, dan krijg je juist dat "kringloop"-effect, dat je niet wilt. Wil je toch persé meerdere stijlen combineren, dan kun je het ook zo doen, dat je in de woonkamer bijvoorbeeld twee stijlen mixt en dat je in je slaapkamer of in een werkkamer een andere stijl gebruikt. Dat moet je alleen niet doen als je bijv. in een appartement woont, waar de deuren vaak open staan en je dus vanuit de hal slaapkamer(s) en woonkamer vaak (deels) in één oogopslag kunt zien.

Ik zou zeggen: koop eens wat woonbladen in interieurstijlen, die je aanspreken en kijk op de foto's hoe ze stijlen gemixt hebben. En kijk eens rond in meubelzaken/woonwinkels hoe ze bijvoorbeeld een bruine bank gecombineerd hebben. Of wat voor kleur bank ze combineren met zwarte meubels.

Wat betreft het verven van de muren, kan ik je geen 100% pasklaar antwoord geven, omdat ik je woonkamer natuurlijk niet gezien heb. Meestal raad ik af om alle muren dezelfde kleur te geven, omdat de kleur dan totaal niet meer opvalt (tenzij je een knalkleur gebruikt). Het mooist is het om één lange muur of twee kleinere muurtjes in een contrastkleur te verven, dat mag een paar tinten donkerder zijn dan de kleur van de overige muren (bijvoorbeeld: lichte crème muren met één muur in een zandkleur), maar het kan ook een complete contrastkleur zijn als bijvoorbeeld groen of een andere kleur, die je voor je accessoires hebt gebruikt.

Ik hoop dat ik je toch wat heb kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers

www.huis-en-interieur.com

 

 

 

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan etnisch-eclectische woonkamer/keuken:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Interieur-Noord Brabant: 8.6 (67x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+