Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Vervolg Borderliners in een hokje stoppen

[Gesteld op: 20-07-2010]

Toelichting:
Geachte heer Koppenol,

Blijkbaar heeft u het niet geheel begrepen of ontwijkt u willens en wetens mij reacties door er niet inhoudelijk op in te gaan.

De vraag is niet of ik weet welke en hoeveel kenmerken een individu moet hebben om de diagnose Borderline te kunnen vaststellen. De vraag is of u dit weet.

Ik zie namelijk alleen maar kwetsende beschrijvingen van uw kant jegens mensen met Borderline. Ik heb u nergens kunnen betrappen op het noemen van andere kenmerken dan liegen, bedriegen, manipuleren en chaos maken. U noemt mensen in hun omgeving zelfs slachtoffers. Ik zie nergens enig indicatie dat u objectief en met kennis antwoordt geeft op vragen over Borderline.

U vraagt zich waarschijnljk af waarom ik toch zo moeilijk doe, u zo bestook met lastige vragen en opmerkingen. Dit doe ik voor alle Borderline patienten en het etiket dat u hen wenst op te plakken met uw zogenaamde kennis en advies. Ik probeer u duidelijk te maken dat deze ziekte zeer serieus genomen dient te worden, dat deze ziekte niet zo gemakkelijk te omschrijven is zoals u dit probeert te doen voorkomen.

Niet alle Borderline patienten liegen en bedriegen de boel. Ze zijn niet allemaal manipulatief en egoistisch. U probeert dit wel zo te doen voorkomen en dat is een verkeerde insteek. U doet hier anderen pijn en verdriet mee, mensen die wel geloven dat u objectief en gespecialiseerd bent.

Daarom vraag ik of u voor mij de kenmerken van Borderline (het zijn 9 stuks, om het u even wat gemakkelijker te maken) kunt opnoemen en tevens het aantal kenmerken waaraan een individu moet voldoen om de diagnose Borderline te kunnen vaststellen. Nogmaals, ik weet het wel, ik ben vooral benieuwd of u het ook weet.

Met vriendelijke groet,

W
Antwoord:

U kunt hiervoor terecht bij een goede psychiater.

Of bijvoorbeeld deze link: www.moeilijkemensen.nl

Of bij www.trimbos.nl

Of www.bpdcentral.com

Nog iets?

Succes.

 
Reactie vraagsteller:
Dank u wel voor het onbeantwoord laten van mijn vraag. Ik mag wel zeggen dat u nogal lichtzinnig en kinderachtig reageert op mijn reacties en vragen. Ik stel u een simpele vraag en trek uw deskundigheid in twijfel. U wenst zichzelf hier niet tegen te verdedigen en komt alleen maar steeds met een link naar een website over Borderline.

U verwijst mij, met mijn simpele vraag, door naar een goede psychiater en diverse links. Maar mensen met een echt probleem geeft u zonder aarzelen allerlei adviezen en u schroomt niet om Borderline patienten leugenaars, bedriegers en manipulatief te noemen.

Het etiket dat u deze ziekte opplakt is onterecht en schadelijk voor mensen die zelf Borderline hebben. Deze ziekte is niet zo simpel te diagnosticeren, u kunt het simpelweg niet maken om te zeggen dat deze mensen altijd leugenaars en bedriegers zullen zijn. Ten eerste zijn dit niet de juiste kenmerken welke bij Borderline horen, ten tweede kunnen 5 van de 9 kenmerken voldoende zijn voor de diagnose Borderline. Daar hoeven dus geen kenmerken bij te zitten waar leugens een gevolg van kunnen zijn.

Leugenaars? U bedoelt verlatingsangst. Hierdoor KAN een Borderline patient gaan liegen, zoals mensen zonder Borderline ook KUNNEN liegen. Snapt u waar ik naar toe wil? U ziet het nogal zwart-wit, dat is ook een kenmerk die een Borderline patient KAN hebben overigens, maar dat terzijde.

Uw adviezen zijn gevaarlijk, u heeft onvoldoende kennis en kunt uzelf niet voldoende uitdrukken in de Nederlandse taal om uzelf goed en begrijpelijk te kunnen uitdrukken. Daarbij leest u zelden de vragen van mensen goed. Wanneer er wordt aangeven dat de vader van de kinderen is overleden, dan gaat u rustig een heel verhaal houden over dat de kinderen het recht hebben hun vader te mogen zien. Vervolgens komt u zelf achter uw blunder, herschrijft het stuk niet eens, en zet onderaan dat u pas later heeft gezien dat de vader van de kinderen was overleden. Haalt u dan dat stukje weg, dan hoeft de vraagsteller geen onzin te lezen over een overleden vader van de kinderen omdat u niet goed leest.

Ze zouden u -ondanks uw goede bedoelingen- van deze taak moeten ontheffen, dit kan zo toch niet langer?

Ik hoop dat ik mensen heb kunnen laten zien dat je met problemen m.b.t. Borderline en andere geestelijke ziektes beter bij een professional kunt zijn. En dat de beheerder, dhr. L. Koppenol, geen professional is die voldoende geleerd heeft om mensen van adviezen te voorzien m.b.t. Borderline. Een negatief zelfbeeld is een van de kenmerken van Borderline. Dit houdt in dat een Borderline patient uitermate gevoelig kan zijn over opmerkingen die niet eens tegen hen persoonlijk is gemaakt. U kunt zich voorstellen hoe het zou moeten zijn voor een Borderline patient om uw adviezen en opmerkingen te moeten lezen en wat de gevolgen voor deze Borderline patient zouden kunnen zijn.

Hopelijk trekt u lering uit mijn advies, we hebben het hier niet over adviezen over hoe we een aquarium moeten schoonmaken.

W
 
Antwoord Beheerder:

Nog niet tevreden met het antwoord?

of gaat u wellicht nog verder met uw tirade.

nog iets?

voor diagnoses moet u bij een goede psychiater zijn en niet hier,

zoals u wellicht veronderstelt

succes

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Vervolg Borderliners in een hokje stoppen:

roken???
      [Gesteld in Nicotineverslaving]
2007-03-13 13:55:27
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Hoe kan hij stoppen met roken ?
      [Gesteld in Nicotineverslaving]
2011-01-12 12:15:14
Ik zoek een formule voor een rapport.
      [Gesteld in Microsoft excel]
2015-11-19 19:08:15
Elke vak dezelfde uitkomst
      [Gesteld in Microsoft excel]
2015-11-20 16:48:49

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+