Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Familierecht

Zelf een vraag over Familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Familierecht Klik hier.

RSS over FamilierechtVragen over Familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Familierecht op jouw website?Vragen over Familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FamilierechtVragen over Familierecht via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik mijn zoontje helpen?

[Gesteld op: 19-07-2010]

Toelichting:
Het nieuwe gezin van mijn ex vriend kan niet opschieten met ons zoontje. Dit heeft al voor vele problemen gezorgd. Ons zoontje is een heel normaal kind van 7. Niemand heeft problemen met hem. Op school niet, familie niet, vrienden niet. Wanneer hij de afgesproken weekenden bij mijn ex en zijn gezin is, schijnt er nogal veel ruzie tussen de kinderen te zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat mijn ex hem maandenlang niet meer is komen halen. Ineens was die behoefte er blijkbaar wel weer. Iets dat ik op zich graag stimuleer, ondanks dat ik gemerkt heb dat mijn zoontje in die tijd een stuk vrolijker en relaxter was. Want wanneer hij gaan moet, is 2 dagen vantevoren al zenuwachtig. Sinds kort is mijn ex hem weer een aantal keren komen halen. Maar het laatste weekend belde hij weer af. En dat gebeurde dus voorheen ook regelmatig, hij beloofde mijn zoontje dat ie hem kwam halen, en vervolgens belde hij op t laatste moment af. Iedere keer weer teleurstellingen. Keer op keer. Zo had hij hem dus ook beloofd dat hij in de zomervakantie mee op vakantie mocht met hun. Afgelopen zondag bracht hij hem terug, nadat hij hem 2 uurtjes bij zich had, en werd gezegd dat ze besloten hadden dat hij toch maar niet mee moet gaan. Want hij en zijn vrouw hebben geen zin in gestress, en willen de vakantie niet laten verpesten. Vanochtend, 1 dag later, kreeg ik een sms, hij had nog eens nagedacht, en wil hem toch graag meehebben. Maar als het niet goed zou gaan, of hij hem dan terug kon brengen naar huis. En of ik dan eens met ons zoontje kon praten. Terwijl hij mij zelf verteld heeft dat het niet alleen aan ons zoontje ligt. Ik heb daarop geantwoord dat ik best wil praten als hij denkt dat dat zinvol is, aangezien het niet alleen aan hem ligt. En ook heb ik gezegd, dat ik me afvraag hoe ons zoontje zich zal voelen als hij als enige naar huis moet. Hij belde me daarop, en zei dat hij het hem wel zou uitleggen, want die andere 2 kinderen van haar die kan hij niet wegbrengen wanneer het niet goed gaat. Dit is nog maar 1 verhaal van de vele. Ik heb al bij verschillende instanties advies en/of hulp gevraagd. Maar niemand schijnt mij hierin te kunnen adviseren. Dit kan toch nooit en te nimmer goed zijn voor ons zoontje. Iedere keer weer beloftes en vervolgens weer teleurstellingen! Dit gaat nu al bijna 2 jaar zo. Ons zoontje wil zijn vader wel heel graag blijven zien zegt hij. Maar op dit moment zit hij uiteraard voor de zoveelste keer niet lekker in zijn vel. Wie kan mij helpen, en hoe?
Antwoord:

Indien er wen omgangsregeling is vastgesteld door de rechtbank dan dienen alle partijen zich hieraan te houden. Vaak is er ook een vakantieverdeling bij betrokken, waar men zich ook aan dient te houden. Fysiek kunt u uw ex niet dwingen uw zoontje op te komen halen, maar u kunt wel middels een (kort) geding de omgang afdwingen op straffe van een dwangsom. Sinds maart dit jaar is er niet alleen omgangsRECHT maar is er ook een zorgPLICHT, niet vrijblijvend dus. De andere kinderen kunnen niet weggebracht worden? Waarom uw zoontje dan wel?? Ik neem aan dat de andere kinderen ook een vader hebben die de zorg van ze kan overnemen indien er problemen ontstaan met zijn eigen kinderen. Het is in het belang van uw kind dat er continuiteit is en structuur in de omgang en het heeft er de schijn van dat vader en zijn huidige vrouw deze taak niet ql te serieus nemen ten aanzien van uw kind. Mijn advies aan u is dan ook uw kansen te bespreken met een advocaat en indien nodig een kort geding(ivm de zomervakantie) aanhangig te maken. Zo ontstaat er in ieder geval duidelijkheid voor uw zoontje.

Ik wens u veel succes en hoop dat ik u verder op weg heb kunnen helpen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Familierecht:
AlimentatierechtJeugdrecht


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik mijn zoontje helpen?:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Zieke alleenstaande ouder regelen nalatenschap
      [Gesteld in Relaties]
2009-08-02 09:15:19
vader van zoon steeds nieuwe vriendin
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-11-13 19:55:25
Mijn ex is aan het immigreren en woont in america
      [Gesteld in Familierecht]
2008-02-26 15:58:39
Wat kunnen wij hieraan doen behalve bezwaarschrift
      [Gesteld in PGB Wmo]
2009-07-05 14:34:25

Gemiddelde score Familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+