Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Familierecht

Zelf een vraag over Familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Familierecht Klik hier.

RSS over FamilierechtVragen over Familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Familierecht op jouw website?Vragen over Familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FamilierechtVragen over Familierecht via E-mail. Klik hier.

Druk/chantage door ex-schoonvader over mijn kind

[Gesteld op: 14-07-2010]

Toelichting:
De zoon van vrienden heeft een tijdje een moeilijke relatie gehad. Hij is tweede helft 20. In die tijd ontwikkelde er zich een relatie tussen mijn dochter van 15 (nu inmiddels 16) en hem. Tijdig kwamen we daar achter, hebben we een goed gesprek gehad en is het contact een tijdje tussen hen verbroken geweest. Alleen mijn ex- en kinderen weten hiervan. Er is niets gebeurd, niets aan de hand geweest en de familie en vrouw van deze jongen weten er niets van. Nu na maanden hebben ze weer contact gehad. De jongen heeft nu de rust in zijn relatie weer gevonden en de omgang met ons is weer helemaal normaal. Dat maakt het ook makkelijk naar de familie van de jongen die zich al afvroegen waarom mijn dochter nooit meer mee kwam. Nu is mijn ex er op tegen dat er weer contact is. Na veel overleg kwamen we daar niet uit. Nu heeft ze mijn ex-schoonvader op de hoogte gebracht. Deze heeft zich nooit iets aan de kleinkinderen gelegen laten liggen. Nu heeft hij de jongen in kwestie gebeld en gezegd dat hij de contacten direct moet verbreken en dat hij anders alles verteld aan de familie van de jongen. Om escalatie te voorkomen heb ik met een smoes de afspraak van deze week verzet naar over twee weken. Maar er is met hem niet in rede te praten en hij volhard in zijn standpunt en mijn ex ook. Mijn dochter wil inmiddels mijn ex niet meer zien dus het wordt van kwaad tot erger. Met de volgende afspraak op komst wil ik niet weer liegen maar in het overleg circuit zie ik vrijwel geen mogelijkheden meer. Welk e juridische of andere mogelijkheden heb ik om hem te stoppen. Het kan toch niet dat hij zich op deze manier mengt in de opvoeding van mijn kinderen? Na drie jaar was ik net zo ver dat alle drie de kinderen weer contact hebben met mijn ex en dat valt nu ook weer in duigen. Dat is niet in belang van de kinderen. En daarnaast als we de contacten met de jongen verbreken (wat ik en zij niet wil) zal zijn familie zich ook afvragen waarom. Ik weet nog veel dingen van mijn ex die ook niet bekend zijn en mogen worden. Dus ik kan op dezelfde manier terug "chanteren" maar zie dat pas als allerlaatste redmiddel. Hopelijk kunt u mij op korte termijn adviseren in de juridische stappen of andere mogelijkheden.
Antwoord:

Wat ik me direct afvraag is waarom de familie van de jongen niks mag weten? Het heeft er de schijn van dat er dingen speelden die niet acceptabel waren en niet in het belang van uw dochter zijn. Waarom niet open kaart spelen allemaal? Uw ex zal haar zorgen niet voor niets aan haar vader gemeld hebben en ik neem aan dat opa in het belang van het kind zijn actie ondernomen heeft. U noemt het chantage, het is misschien niet de meest flatteuze manier om te communiceren maar hij geeft wel aan dat hij zich zorgen maakt om het welzijn van zijn kleindochter. Met modder gaan gooien door de geheimen van uw ex te gaan openbaren lijkt me weinig zinvol en zal de zaak naar verwachting verder doen escaleren. Dit alles is dus ook niet in het belang van het kind. Heeft uw ex aangegeven waarom ze het contact verbroken wil hebben? En waarom maakt u er zo'n probleem van als dat contact tussen de jongeman en uw dochter er niet meer zou zijn? Hij heeft immers een relatie met een andere vrouw welke het logisch ook niet zal begrijpen of waarderen dat hij zich ophoudt met een jong meisje.

Uw dochter is nu 16 en kan (redelijk) haar eigen mening geven. Ook kunt u (en uw ex en schoonvader) haar niet opsluiten in een gouden kooitje. Ze is aan het ontwikkelen, ontplooien en indien haar het contact met deze man (een kind is het niet meer) verboden wordt door u allen loopt u de kans misschien dat dochterlief de kuierlatten zal nemen en wegloopt. Dan heeft u de poppen echt aan het dansen en zal de kinderbescherming zich ermee gaan bemoeien. Dit wilt u niet! Ga met uw dochter in gesprek, en vervolgens kunt u haar een brief laten schrijven aan haar moeder en opa en haar mening laten geven. Officieel heeft opa geen gezag maar indien hij zich dergelijke zorgen maakt kan hij wel een melding doen en zijn zorgen uiten bij het AMK. Daarmee staat hij dan wel in zijn recht.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Familierecht:
AlimentatierechtJeugdrecht


Gerelateerde vragen aan Druk/chantage door ex-schoonvader over mijn kind:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+