Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Druk/chantage door ex-schoonvader over mijn kind

[Gesteld op: 12-07-2010]

Toelichting:
De zoon van vrienden heeft een tijdje een moeilijke relatie gehad. Hij is tweede helft 20. In die tijd ontwikkelde er zich een relatie tussen mijn dochter van 15 (nu inmiddels 16) en hem. Tijdig kwamen we daar achter, hebben we een goed gesprek gehad en is het contact een tijdje tussen hen verbroken geweest. Alleen mijn ex- en kinderen weten hiervan. Er is niets gebeurd, niets aan de hand geweest en de familie en vrouw van deze jongen weten er niets van. Nu na maanden hebben ze weer contact gehad. De jongen heeft nu de rust in zijn relatie weer gevonden en de omgang met ons is weer helemaal normaal. Dat maakt het ook makkelijk naar de familie van de jongen die zich al afvroegen waarom mijn dochter nooit meer mee kwam. Nu is mijn ex er op tegen dat er weer contact is. Na veel overleg kwamen we daar niet uit. Nu heeft ze mijn ex-schoonvader op de hoogte gebracht. Deze heeft zich nooit iets aan de kleinkinderen gelegen laten liggen. Nu heeft hij de jongen in kwestie gebeld en gezegd dat hij de contacten direct moet verbreken en dat hij anders alles verteld aan de familie van de jongen. Om escalatie te voorkomen heb ik met een smoes de afspraak van deze week verzet naar over twee weken. Maar er is met hem niet in rede te praten en hij volhard in zijn standpunt en mijn ex ook. Mijn dochter wil inmiddels mijn ex niet meer zien dus het wordt van kwaad tot erger. Met de volgende afspraak op komst wil ik niet weer liegen maar in het overleg circuit zie ik vrijwel geen mogelijkheden meer. Welke juridische of andere mogelijkheden heb ik om hem te stoppen. Het kan toch niet dat hij zich op deze manier mengt in de opvoeding van mijn kinderen? Na drie jaar was ik net zo ver dat alle drie de kinderen weer contact hebben met mijn ex en dat valt nu ook weer in duigen. Dat is niet in belang van de kinderen. En daarnaast als we de contacten met de jongen verbreken (wat ik en zij niet wil) zal zijn familie zich ook afvragen waarom. Ik weet nog veel dingen van mijn ex die ook niet bekend zijn en mogen worden. Dus ik kan op dezelfde manier terug "chanteren" maar zie dat pas als allerlaatste redmiddel. Hopelijk kunt u mij op korte termijn adviseren in de juridische stappen of andere mogelijkheden.
Antwoord:
Mijn werkgebied is vooral het opvoedgedeelte, van juridische zaken weet ik niet zo heel veel. Wellicht kunt u bij het onderwerp familierecht uw vraag stellen, zodat u beter geholpen wordt.

Sterkte!
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw antwoord. Ik heb de vraag inmiddels ook gesteld via familierecht. daar wordt aangegeven dat een antwoord meestal binnen 187 uur wordt gegeven. daar kan ik helaas niet zoveel mee omdat de situatie per dag moeizamer wordt. Weet u nog een manier om sneller aan een antwoord te komen via uw forum?
 
Antwoord Beheerder:

Misschien kunt u het via een rechtswinkel proberen? (www.st-ab.nl/ad01c.htm) Ik weet niet waar u woont en hier staan allerlei adressen, daar is vast iets bij u in de buurt bij. Ook staan er telefoonnummers. Omdat uw situatie zo complex is en u aangeeft dat uw situatie iedere dag moeizamer wordt, is dat waarschijnlijk een snelle manier, ook als zij u niet kunnen helpen, maar wel andere instanties weten!

Ik hoop het voor u. Nogmaals veel sterkte!

 

 

Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Druk/chantage door ex-schoonvader over mijn kind:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+