Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

20 jarige dochters lappen huisregels aan hun laars

[Gesteld op: 06-07-2010]

Toelichting:
de twee 20 jarige dochters van mijn partner wonen nog thuis ze houden zich totaal niet aan de huisregels.douchen 2x per dag minimaal 20 minuten terwijl wij gezegt hebben 1x per dag 15 minuten,na het douchel laten ze de haren in het putje zitten shampo doppen,tandenborstels haar elastiekjes laten ze op de douche vloer liggen,baddoeken op de vloer in de douche,ze zeggen niets als ze savonds niet mee eten zodat wij telkens met veel eten over zitten,komen soms nachten niet thuis en geven dat niet door,als wij naar bed gaan doen wij de poort en achter deur opslot, de volgende morgen staat alles wijd open een dief heeft het makkelijk bij ons.ze maken eten klaar voor zichzelf en laten alle vuile borden/glazen enz gewoon staan.een vriendin laten logeren ,dat doen ze gewoon dat vragen ze niet eens aan ons, smorgenz zien we gewoon een vriendin de douche uit komen.tijdens het roken spugen op de tuinbank,brandende sigaret op de kunststof tuin tafel leggen zodat er een gat in is gebrand, allemaal van die dingen waar we zo radeloos van worden. we hebben ze steeds gezegt wat onze regels zijn maar ze geven er niets om.wat kunnen wij nu het beste doen?
Antwoord:
Ik kan me goed voorstellen dat je je radeloos voelt in deze situatie. Er zijn een boel vragen die in me opkomen en ook situaties die je beschrijft, die het moeilijk maken je vraag op deze manier te beantwoorden.

Vragen die ikzelf heb, zijn bijvoorbeeld: Hoe lang speelt dit al, wat hebben jullie al geprobeerd, zijn er afspraken/ geprobeerde dingen die wel werken, staan je partner en jij op 1 lijn naar de meiden toe (heel belangrijk!)? De dochters zijn 20 jaar, betalen ze kost en inwoning, of doen jullie dat nog voor ze? De laatste vraag stel ik, omdat ik me zo voor kan stellen dat, op het moment dat zij zelf betalen moeten voor hun huisvesting, er extra kosten bijkomen wanneer ze zich niet aan afspraken houden (niet komen eten terwijl je wel op ze gerekend hebt, als jij hun vuile (af)was moet doen, huisraad in gevaar brengen) Hier zou je, als je dat wil, zelfs een contract over op kunnen stellen.

Als ze niets zelf betalen, hebben ze zich misschien wel juist aan jullie regels te houden en, afhankelijk van hoe radeloos je bent, zullen ze iets voor zichzelf moeten gaan zoeken als ze niet bereid zijn dit te doen.

De oplossing die ik zo graag zou willen geven, is moeilijk te vinden, omdat ik niet jullie hele verhaal ken. Wellicht heeft de rechtswinkel (www.rechtswinkel.info) advies. Zij zijn er weliswaar voor juridische vragen, maar dit komt, gezien de leeftijd van de dochters, daar wel bij in de buurt. Misschien is er inderdaad wel een contract nodig. En waarschijnlijk hebben zij ook andere adressen waar je terecht kunt voor een persoonlijk gesprek. Dat lijkt me uitgebreider en completer dan zo over de mail.

Tot slot - en dat is ook weer afhankelijk van hoe jullie buiten de negatieve situaties met elkaar omgaan: Is het een idee om eens rond de tafel te gaan zitten op een moment dat jullie allemaal rustig zijn en niet geirriteerd, om vervolgens met elkaar vooral de oplossingen op papier te zetten ("ik loop hier tegenaan, is het haalbaar als...")? Als je ook de consequenties bespreekbaar maakt van wanneer zowel zij als jullie zich niet aan de afspraken houden, EN bijvoorbeeld iets gezelligs in het verschiet stelt als het een periode wel goed gaat, is iedereen hopelijk extra gemotiveerd om rekening met elkaar te houden!

Hopelijk helpt dit je op weg. Veel succes!
 
Reactie vraagsteller:
dit speelt al een tijdje ,wij hebben dit vaak met ze besproken en steeds zeggen ze dat ze er om zullen denken dan gaat het even goed en dan begint het weer van voor af aan.we hebben sinds gisteren zelfs teksten geprint met "deur opslot als je weggaat" en op de deur geplakt.en op de poort; "poort opslot".kijken of dat hun gegeugen steund .
ze betalen geen kostgeld en de was word voor ze gedaan door ons , ze wassen nooit af en ruimen de tafel nooit af.staan als ze klaar zijn gewoon op ook al zitten wij nog te eten.

wij zitten samen op een lijn daar ligt het niet aan.
 
Antwoord Beheerder:

Wat fijn dat jullie op 1 lijn zitten. Dat scheelt alvast :)

Je schrijft dat ze wel proberen om eraan te denken. Kan ik hieruit opmaken dat ze hun best ervoor willen doen? Ook schrijf je dat het al een tijdje speelt. Wellicht is het een gewoonte geworden en is het nodig om heel duidelijk aan te geven: "Dit kan zo niet langer, we gaan het anders doen." De dames zijn al 20 jaar. Wat maakt dat jullie de was voor ze doen? Wat zou er gebeuren als je dat een keer niet doet? 

Wat vond je van het idee om afspraken te maken (en op papier te zetten) over wat ieders taken zijn? Belangrijk hierbij is dat je het positief houdt en verwijten achterwege laat.

Ik ben benieuwd!

Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan 20 jarige dochters lappen huisregels aan hun laars:

Voogdij minderjarig kind na overlijden moeder
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-27 15:57:20
12 jarig kind moet 250 euro pm kostgeld betalen
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-10-17 13:10:21
Garantie
      [Gesteld in Juridisch]
2009-10-08 13:36:24
Vergoedt de bromfietsverzerkering de schade?
      [Gesteld in Verzekeringen]
2008-12-01 22:02:17
Mogelijkheid broer als toeziend voogd??
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-07-01 10:29:01

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+