Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Mediation

Zelf een vraag over Mediation? Klik hier.
Meer vragen over Mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Mediation:
Naam: Wim
Bedrijf: Sf
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Wim vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MediationVragen over Mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Mediation op jouw website?Vragen over Mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MediationVragen over Mediation via E-mail. Klik hier.

En/of rekening van mij en mijn ex-partner

[Gesteld op: 06-07-2010]

Toelichting:
Beste hr/mw,
Mijn ex-partner en ik hebben samen een koopwoning. Wij betalen via een en/of rekening allebei de helft van de hypotheek omdat het huis van ons beiden is. De woning staat in de verkoop en tot die tijd ben ik daar woonachtig. Mijn ex is al uitgeschreven. Nu wil mijn ex de en/of rekening opzeggen en de helft van de hypotheeklasten maandelijks op mijn priverekening storten zodat ik zorg draag voor de hypotheek. ik vertrouw dit niet helemaal en zou het liefst de en/of rekening als betaalrekening vd hypotheek houden. Ben ik verplicht om op zijn verzoek in te gaan? Wij hebben toch samen deze hypotheekschuld? Ongeacht wie er in de woning woont moeten wij hier toch samen zorg voor dragen?
Hij heeft er een jaar gewoond en nu woon ik er weer omdat hij samen is gaan wonen met zijn nieuwe partner.
Alvast bedankt voor uw hulp.
Antwoord:

Beste ,

 

Je bent niet verplicht mee te werken aan het opheffen van de e/o rekening. Het hangt er vanaf wat er in het echtscheidingsvonvenant is afgesproken.  Als daar niets over is afgesproken, en dat neem ik eigenlijk aan, kun je bijv. nu aan je ex vragen waarom hij dit wil. Ik neem aan dat hij nu maandelijks geld overmaakt naar de e/o rekening. Je kunt ook de bank vragen wat voor consequenties dit heeft. Ik neem aan dat het huis en de hypotheek nog op jullie beider naam staat. In die zin maakt het niet uit en zijn jullie beiden waarschijnlijk aansprakelijk voor de schuld. Maar belangrijk is vooral om te weten waarom je ex dit wil. Het kan bijv. zijn dat zijn nieuwe partner het vervelend vindt dat hij nog een rekeing heeft met zijn ex. ALs jullie nog communiceren, dus gewoon vragen. En je kunt daarbij ook aangeven waarom jij het niet wil, waar je bang voor bent. Evt. kun je zo'n gesprek voeren met een derde, iemand die thuis is in dit soort zaken of een mediator. Dat laatste kost natuurlijk geld en het is de vraag of dat nodig is.

 

Succes ermee.

 

 
Reactie vraagsteller:

Hartelijk bedankt vor uw anwoord. Ik heb straks een afspraak met mijn ex en iemand van de SNS-bank. Wij storten ieder maandelijks de helft van de hypotheek op de betreffende en/of rekeniing. De hypotheek hebben wij bij de SNS-bank. Deze schrijven de kosten maandelijks automatisch af. Tot nu toe loopt dit prima. Er zit geen kredietlimiet op deze rekening dus geen van ons beiden kan schulden maken. Ik ben blij dat ik niet verplicht ben om deze rekening op te heffen, dit staat niet in het convenant. Waar ik bang voor ben is dat mijn ex niet aan zijn betalingen gaat voldoen als het niet meer rechtstreeks via de SNS bank verloopt. Dus dat ga ik straks bespreken en hem ook vragen wat zijn argument is om deze rekening op te willen heffen.
MBeste Marianne van der Meulen,
In ons convenant staat niet dat ik verplicht ben de en/of rekening op te moeten heffen. Ik heb straks een afspraak met mijn ex en iemand van de SNS-bank. Bij deze bank hebben wij de hyptheek lopen en deen/of rekening. De betaling van de hypotheek verloopt al een jaar goed. Wij storten allebei de helft van de hypotheekkosten maandeljks op deze rekening en de bank schrijft het automatisch af. Dit is voor mij een veilig gevoel omdat ik danzeker weet dat de betaling gedaan wordt. De hypotheekschuld is inderdaad van ons beiden. Ik ga mijn ex dan ook vragen wat zijn argumenten zijn om deze rekening op te heffen.
Mocht ik na dit gesprek nog vragen hebben, zou ik dan nog een keer mogen mailen? Alvast heel erg bedankt voor de reactie.
 
Antwoord Beheerder:
/p>

 

Sorry voor de later reactie. Ik had je laatste reactie niet gezien, maar werd daar keurig op attent gemaakt. Inmiddels is het gesprek al weer enige tijd geleden geweest. Ik hoop dat jullie er uit gekomen zijn. En natuurlijk mag je me nog dingen vragen. Als ik het antwoord weet, zal ik dat zeker geven. En anders laat ik dat ook weten.  

Heel veel succes verder.

 Met vriendelijke groeten

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Mediation:
Alimentatie Mediation
Arbeid Mediation
Conflictbemiddeling
Echtscheiding Mediation
Omgangsregeling Mediation
Ontslag MediatonGerelateerde vragen aan En/of rekening van mij en mijn ex-partner:

herinvesteringen
      [Gesteld in Accountancy]
2010-01-22 15:56:57
herinvesteringsreserve HIR
      [Gesteld in Accountancy]
2010-01-31 00:24:46
eenmanszaak zakelijk rekening en prive rekening a?
      [Gesteld in Accountancy]
2011-09-05 21:48:34
maakt geen gebruik van beheer rekening
      [Gesteld in Bewindvoering]
2012-04-29 21:03:38
Activeren FOR
      [Gesteld in Administratie]
2014-01-26 20:37:22

Gemiddelde score Mediation: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+