Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Laatste gesprek, wellicht vriendschap mogelijk?

[Gesteld op: 03-07-2010]

Toelichting:
Ik vermoed borderline bij mijn ex, al weet ik dat niet zeker.

Kenmerken: Vriendschappen zomaar opzeggen, kromme conclusies trekken, overgevoelige reactie op gebeurtenissen waardoor zijn gedachten volledige kunnen omslaan, wil dan ook direct afstand, aantrekken-afstoten, is christen geworden want de bijbel biedt houvast, duidelijk alles of niets, is continu bij me of helemaal niet. Is nu bezig met een internetshop omdat hij graag iets wilt bereiken, ontevreden over zichzelf is, onzeker, weet niet wat hij wilt, wie hij is, en is hier heel perfectionistisch in en werkt er dan ook direct 80 uur per week aan, mij ten huwelijk vragen, paar maanden later verbrak hij de relatie omdat ik boos was dat hij zijn beloftes nooit nakomt. Hij stelde voor om vrienden te blijven, dat wilde ik niet. Relatie weer opgepakt. Geen baan kunnen houden, problemen met geld, wietverslaving, depressies, afzondering om niet te verdrinken in zijn emoties, agressie heeft hij voor mij al overwonnen. Voelt zich onbegrepen, wispelturig in alles. Zijn persoonlijkheid wordt vooral gekenmerkt door 'instabiel gedrag'. Of hij liegt weet ik niet. Heeft wel eerder tegen me gelogen maar had daar wel spijt van, zodra zijn stemming omslaat is alles het tegenovergestelde waardoor ik wel de neiging heb om hem te bestempelen als leugenaar, vooral als het gaat om gevoelens maar ervaar deze op het moment wel als 'oprecht'.

Voor mij heel simpel. Als je echt van iemand houdt wil je niet dat die persoon bij je weggaat.

Heeft eerder een break voorgesteld, daar geloofde ik niet in, geprobeerd oplossingen te zoeken om 'stabiel' contact te houden. Natuurlijk mislukt. Wilde relatie opnieuw verbreken, situatie is geescaleerd, wil me nu nooit meer spreken.

Prima. Relatie over, op deze manier wil ik geen relatie, word ik niet gelukkig van.
Maar..
Het zit me wel dwars op de manier waarop we uit elkaar zijn gegaan. Ik wil graag op een rustige manier met elkaar willen praten. Dat had gekund, als ik me had ingehouden. Heb ik niet gedaan, is nu woedend op mij.

Zit deze kans er nog in om het op een juiste manier af te kunnen afsluiten? Wellicht op een vriendschappelijke basis contact te blijven houden? (Vorige keer moest ik vooral niet bijven hopen dat het goed zou komen, 2 weken later wilde hij zijn baan opzeggen omdat hij alleen maar bij mij wilde zijn). Feit blijft dat we in 'goede tijden' ook echt maatjes van elkaar kunnen zijn.

Ontvang graag uw reactie.
Alvast bedankt daarvoor.
Antwoord:

Duidelijk verhaal. Behalve dat u geen konklusies kunt trekken aan een vermoeden over een diagnose. Die er niet is.

 Doch eigenlijk zegt u het zelf al en mijn antwoord is op uw aan het eind gestelde vraag, ook al is het geen borderliner, het gedrag is niet te accepteren.

NEE dus.

En gezien uw vraagstelling loopt u op eieren. Het is helemaal geen "goed" maatje en goede tijden is niet de realiteit.

Buitendat is er sprake van bijvoorbeeld zo schrijft u drugsgebruik waardoor handel en wandel ook zo kan zijn van persoon.

Persoon zou beste in therapie kunnen gaan kennellijk en als u zich laat bedriegen wat blijkt uit hetgeen u schrijft, u ook.

Bij een goede psychiater.

 

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw reactie. Ik begrijp dat het lastig oordelen is op basis van een paar zinnen. Daarentegen is de conclusie 'borderline' niet vastgesteld door een arts en aangezien ik geen arts ben is dat voor mij alleen een vermoeden. Ja, dat is een feit.

Of zijn drugsgebruik de oorzaak is van zijn karakter? Natuurlijk zullen er gedragingen zijn die daaraan ten grondslag liggen maar voor de rest geloof ik niet dat zijn gebruik de volledige oorzaak is.

Of ik een psychiater nodig heb? Uw antwoord is in elk geval duidelijk dat ik mezelf zou laten bedriegen door contact te willen blijven houden. Dat vind ik nogal ver gezocht en dat ligt eraan op welke wijze je contact wilt blijven houden maar daar ga ik over nadenken.
 
Antwoord Beheerder:
Men kan het ook zo zeggen. Als omstanders door zich op te offeren en te accepteren elke keer weer, doorgaan daarmee, houden ze de handel en wandel van borderliners mede in stand en daarmede het ziektebeeld. Borderliners vinden hun slachtoffers over het algemeen makkellijk. Er is altijd wel iemand immers die in de mooie veelal opgediste verhalen trapt. Omdat het prima toneelspelers zijn te noemen ook.
Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Laatste gesprek, wellicht vriendschap mogelijk?:

Wat is het verschil tussen VOIP en VODSL?
      [Gesteld in Voice over ip]
2008-01-18 09:10:29
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Heeft mijn partner autostische trekken?
      [Gesteld in Autisme]
2007-06-01 09:03:39
Heeft hij te snel geoordeeld of is het een spel?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-07 22:35:41
co-ouder met borderline, hoe bescherm ik mn kind?
      [Gesteld in Borderline]
2009-04-19 22:20:47

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+