Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Bruine bank en rode stoelen

[Gesteld op: 02-07-2010]

Toelichting:
Ik wil een donkerbruine bank en twee rode stoelen tot 1 geheel maken met een andere of 1 van de twee keuren in de losse kussen terug te laten komen.Wat adviseer je mij?
Antwoord:

Door kleuren terug te laten komen, in uw geval rode kussens op een donkerbruine bank naast rode stoelen, kunt u er inderdaad voor zorgen dat deze meubels meer bij elkaar horen, meer één geheel worden. Het is niet nodig om precies dezelfde kleur rood (van de stoelen) voor de kussens te gebruiken. Een rood, dat er dicht bij ligt, wat lichter of donkerder, kan ook goed. Of gebruik verschillende tinten rood voor kussens op de bank. Door wat te spelen met de kleur rood, maakt u het interieur spannender. Dat geldt overigens voor alle kleuren die in uw interieur terugkomen. Probeer van de kleuren die u toepast verschillende nuances te gebruiken (dat zijn lichtere of donkerdere versies van die kleur). Dat verlevendigt een ruimte. Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen.

Kunnen op de stoelen ook kussens liggen? Zo ja, dan kunt u kiezen voor een bruine toevoeging op de rode stoelen. Maar het kan ook te gestyled worden als u dit doet. Dat hangt er een beetje vanaf hoe de rest van het interieur eruit ziet en welke kleuren daar voorkomen. U kunt op een stoel of de bank ook een plaid in een donkerbruine of rode kleur neerleggen, als u daarvan houdt. U kunt ook kiezen voor toevoeging van een andere kleur op bank en stoelen. Een kleur die bij beide kleuren past, bijvoorbeeld een grijs of crèmewit (geen spierwit, dat gaat niet goed samen met donkerbruin), die u op zowel bank als stoelen laat terugkomen. Of voeg deze kleur als derde kleur toe aan het donkerbruin en rood. Bijvoorbeeld kussens in grijs en rood op de bank, en grijze kussens op de rode stoelen. Wat het beste is, hangt af van de overige kleuren (meubels en muren en vloer) in de ruimte.

Een vloerkleed kan er ook voor zorgen dat bank en stoelen meer bij elkaar horen. (maar ik weet niet of dat bij u mogelijk is of misschien heeft u al een vloerkleed). De kleuren van de bank en stoelen met toevoeging van een derde kleur zou u in dat geval kunnen laten terugkomen in het vloerkleed. Welke kleur de derde kleur wordt en in welke verhoudingen de kleuren voorkomen (dus hoeveel bruin, rood en derde kleur), hangt weer af van uw vloer(kleur).

Geldt uw wens om uw meubels meer één geheel te maken alleen voor bank en stoelen, of voor de hele ruimte? Dat kan heel goed met behulp van kleur. Het beste kunt u eerst een kleurenschema maken, een overzicht dus van alle kleuren die u in de ruimte gebruikt of wilt toepassen. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donker(der)e kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen. Bedenk welke kleur de accentkleur wordt, in uw geval kan ik me voorstellen dat dat rood wordt, en pas die toe op accessoires en kleine(re) oppervlakken. Gebruik de meer neutralere tinten, zoals bruin, en bijvoorbeeld grijs en crème wit op grotere oppervlakken zoals muren en grote meubels. Laat de diverse kleuren op verschillende plekken in de ruimte terugkomen, en in verschillende nuances. Denk bijvoorbeeld ook aan een muur of muurvlak in een afwijkende kleur dan de overige muren. Of gebruik een behang met mooi patroon. Net wat u het meest aanspreekt.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor de zeer uitgebreide reactie, ik ka ner zeker iets mee!
 
Antwoord Beheerder:
Mooi! Graag gedaan. Veel succes nogmaals.
Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Bruine bank en rode stoelen:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
Wat voor kleur bank en muren moet ik nemen?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-08-12 21:29:32
kies ik een hoekbank of 2 losse banken.
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-11-17 21:35:23
lange smalle woonkamer met een lange hoekbank?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-15 21:33:45

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+