Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bouw
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bouw en krijg online een antwoord van de specialist in Bouw

Zelf een vraag over Bouw? Klik hier.
Meer vragen over Bouw.
De huidige beheerder van de rubriek Bouw:
Naam: Rob Dankers
Bedrijf: Dankers adviesbureau b.v.
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Rob Dankers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BouwVragen over Bouw via RSS. Klik hier.
RSS over Bouw op jouw website?Vragen over Bouw op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BouwVragen over Bouw via E-mail. Klik hier.

Garantie m.b.t. houtrot in HSB-wanden nieuwbouw.

[Gesteld op: 27-06-2010]

Toelichting:
Ons penthouse is in april 2009 opgeleverd. Sindsdien hebben wij al last van vocht en schimmels aan de binnenkant van de HSB wanden. De aannemer zei dat dit bouwvocht betrof. Er zijn toen hele stukken fermacel vervangen waarbij ook de damprem ingesneden is. Deze is niet met tape hersteld. Daarna kwamen de schimmels weer terug. Na onderzoek is gebleken dat het vocht uit de zandcementvloer van het dakterras komt. Deze bevat 10 á 12 liter water per m2. De aannemer zegt dat dit bouwvocht betreft, wat opgesloten zit in de zandcementvloer gelegen tussen het beton en de dakbedekking. De HSB wanden zijn op de betonnen vloer van het dakterras geplaatst en daar tegenaan is een zandcement vloer gestort van ongeveer 8 á 10 cm. Daarna is de dakbedekking gelegd. Volgens mij mag er tegen de onderregel van de HSB-wanden nooit een zandcementvloer gestort worden. Betreft dit nu een constructiefout? De HSB wanden hebben een omtrek van rond de 35 meter en het dakterras heeft een oppervlakte van rond de 120 m2. Dus u kunt wel nagaan om hoeveel vocht dit gaat. De aannemer is twee weken geleden begonnen met de herstelwerkzaamheden. Ze zijn bezig om de zandcementvloer een halve meter langs de gevel weg te hakken en dan een halve meter dakbedekking op de betonnenvloer te leggen tegen de onderregel van de HSB-wanden aan. Dan wordt er weer een nieuwe zandcement laag aangebracht en daaroverheen weer een laag dakbedekking. De nieuwe laag zandcement blijft wel in contact met de oude zandcementvloer van de rest van het dakterras. In het nieuwe gedeelte komen langs de puien zo’n 15 ontluchtingspijpen (soort paddenstoelen) te staan, die minimaal 1 to 3 jaar moeten blijven staan om de hele zandcementvloer van het hele dakterras leeg te trekken. Na de sloopwerkzaamheden wist ik niet wat ik zag. De onderkant van de HSB-wanden waren kletsnat en ik vermoedde houtrot. De aannemer zei dat dit niet zo was. Na een heftige discussie hebben wij het werk stil laten leggen. Wij hebben er een bouwkundige bijgehaald en het bleek toch om houtrot te gaan. Nu gaat de timmerman delen hout vervangen en de rest moet bestreden worden. Maar de timmerman heeft al eerder schimmels en zwammen bestreden, maar heeft dit eerder ook niet goed gedaan. Als er maar enig houtrot blijft zitten, dan hebben wij over 10 á 15 jaar een probleem en is de garantie termijn voorbij en is ons huis onverkoopbaar. Wat nu te doen. Kunnen wij een langere garantietermijn eisen ivm deze houtrot, mocht deze na 10 jaar tot uiting komen?
Antwoord:

Een dramatisch verhaal van onkunde is mijn eerste reactie. ik hoop dat het een solvabele aannemer betreft want ik vrees dat de hele dakopopbouw t.a.v. de HSB gevels opnieuw moet en dat van plaatselijk herstel geen sprake kan zijn. de sporen vzn houtzwam zitten vaak meters diep in nu nog gezond ogend hout. Het gedoe over bouwvocht in een zc vloer in relatie tot het houtrot lijkt mij kul. het zal meer met de (uitvoering van) bouwdetailleringte maken hebben. Ik zou me in uw geval laten bijstaan door een bouwrechtadvocaat!

Indien u mij foto's mailt kan ik wellicht wat meer specifiek zijn

Beantwoord door:
Rob Dankers
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bouw:
Airconditioning
Bouwregelgeving
Bouwsoftware
Duurzaam Bouwen
Grond-, Weg- & Waterbouw
Installatietechniek
Interieurbouw
Klimaatbeheersing
Landmeters
Machines & Gereedschappen
Materialen & Onderdelen
Onderhoudsbegrotingen
Ruimtelijke OrdeningGerelateerde vragen aan Garantie m.b.t. houtrot in HSB-wanden nieuwbouw.:

Nieuwbouweisen bouwbesluit 2003?
      [Gesteld in Brandpreventie]
2008-04-29 18:51:56
Wat kan de waardevermeerding zijn?
      [Gesteld in Woning verbouwen]
2010-01-15 12:22:32
Kan de muur van nieuwbouw altijd scheuren?
      [Gesteld in Woningen]
2010-01-29 14:06:51
houtrot
      [Gesteld in Woningen]
2010-06-14 16:04:55
Hypotheekrenteaftrek nieuwbouwwoning na scheiding
      [Gesteld in Vastgoed]
2011-03-15 17:34:40

Gemiddelde score Bouw: 8.3 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+