Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Management » Coaching » Lifecoaching
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Lifecoaching en krijg online een antwoord van de specialist in Lifecoaching

Zelf een vraag over Lifecoaching? Klik hier.
Meer vragen over Lifecoaching.
De huidige beheerder van de rubriek Lifecoaching:
Naam: Nona
Bedrijf: Coaching
Reactiesnelheid: 1851 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over Nona vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over LifecoachingVragen over Lifecoaching via RSS. Klik hier.
RSS over Lifecoaching op jouw website?Vragen over Lifecoaching op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LifecoachingVragen over Lifecoaching via E-mail. Klik hier.

in de ww en niet meer gemotiveerd te werken

[Gesteld op: 26-06-2010]

Toelichting:
Na een heftige periode op mijn werk ben ik door middel van een vaststellingovereenkomst in de ww gekomen. Mijn baan gaf heel veel stress, door alle leugens, beloftes die niet nagekomen zijn, salarissen die niet uitbetaald werden, ruzies. Ik zat volgens de dokter tegen een burn out aan. Ik had hartkloppingen, voelde me opgefokt en uitgeblust. Het was voor mij een opluchting dat ik het zinkend schip kon verlaten. Ik ben de eerste 3 maanden van mijn werkeloosheid bezig geweest met juristen en een rechtzaak om mijn salaris te krijgen en mijn ontslagvergoeding. In de periode dat ik thuis zit komt er een rust over me heen en word langzaam weer mezelf. Nu heb ik sollliciatieplicht maar kan me er niet toe zetten te solliciteren. Ik ben opgeroepen door een werk coach en moet mijn sollicitatie brieven meenemen. Ik voel me onzeker bij de gedachte dat ik weer moet solliciteren en de gedachte bij een baan geeft weerzin. Ik heb nog nooit in de ww gezeten maar dit is voor mijn gevoel een periode van rust en bezinning wat ik nu werkelijk wil. Ik weet het gewoon niet meer. Die coach heeft als doel mij zo snel mogelijk weer aan een baan te krijgen maar ik wil daar niet tegenwerken maar heb ook te maken met mezelf. Ik zie op tegen dat gesprek en het feit dat ik in 5 maanden maar weinig ondernomen heb.Wat kan ik nu doen, ik voel me weer down en ben bang dat ik ergens ingeduwd word waar ik niet in wil zitten.Moet ik nu net doen ofdat ik gemotiveerd ben? Ik woon alleen en ben afhangkelijk van mijn eigen inkomen. Ik ben 600 euro in inkomen gezakt maar dat liever dan die hele situatie die ik had. Hoop dat u mij kan helpen.
Antwoord:
Geachte heer,
Het werk verlaten met spanningen en burn-out is zeer ingrijpend. En als er dan rechtzaken volgen over de salarisafhandeling is stressvol. Het is voor u nu dan ook beter een tijdje rust te nemen. Even alles bezinnen en het onderbewustzijn de boel laten verwerken. U kunt om u ww te behouden voor de vorm blijven solliciteren om dat dit immers verplicht is. Maar deze fase kunt u gebruiken om te kijkenj wat u nu echt wil. Ik begrijp nu dat u vrijheid een belangrijke waarde vindt. Zet nu voor uzelf alle waarden op volgorde van belangrijkheid en evalueer het maandelijks zo krijgt u inzicht wat belangrijk is voor u. Daarnaast adviseer ik u boeken over empowerment en NLP te lezen. Hierdoor krijgt u meer grip op de omstandigheden die zich voor doen in uw leven. U komt door gebruik van de technieken van empowerment en NLP weer achter het stuur van uw spreekwoordelijke auto te zitten en bepaald weer de loop van uw leven. Een lifecoach kan hier begeleiding in bieden en u helpen de juiste beslissingen te nemen en in conflicten om de juiste manier inzicht te krijgen om er mee om te gaan.
Maar eerst adviseer ik u langs de ggz-instelling te gaan en kijken of u een echte burn-out heeft. Indien dit zo is kan dat euvel uit de wereld geholpen worden. Als u 100% gezond verklaard wordt dan ligt het iedergeval niet daar aan!
Ook zie ik dat u in uw valkuil van opgefoktheid valt probeer met kernkwaliteiten bij uw kernkwaliteit te komen enof streef naar een uitdaging het relax zijn. inzicht in uw valkuilen geeft ook rust.
De onzekerheid kan een syptoom zijn van een onbalans een bezoek bij een ggz-instelling geeft uitsluiting. Dan is het gezonde onzekerheid en die kunt u bestrrijden door een dagboek bij te houden met uw successen. Met NLP krijgt u het zelfvertrouwen dat u verdiend.
Ga alleen weer werken als u weer in balans bent, dan maakt u de juiste beslissingen. Neem bijvoorbeeld een dreamday waarin u doet wat u leuk vind en nadenkt over de toekomst (masterplan).

Beantwoord door:
nona
profielpagina


Gerelateerde vragen aan in de ww en niet meer gemotiveerd te werken:

hallo ook ik wil anoniem blijven ik ben 26 jaar
      [Gesteld in Prostitutie]
2009-11-03 18:26:12
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hoe oud moet je zijn om thuiswerk te kunnen doen
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-05-01 14:33:34
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Lifecoaching: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+