Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Verzekeringen » Schadeverzekeringen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Schadeverzekeringen en krijg online een antwoord van de specialist in Schadeverzekeringen

Zelf een vraag over Schadeverzekeringen? Klik hier.
Meer vragen over Schadeverzekeringen.
De huidige beheerder van de rubriek Schadeverzekeringen:
Naam: Jolanda Sewalt
Bedrijf: Schadekantoor.nl
Reactiesnelheid: 12 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Jolanda Sewalt vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SchadeverzekeringenVragen over Schadeverzekeringen via RSS. Klik hier.
RSS over Schadeverzekeringen op jouw website?Vragen over Schadeverzekeringen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SchadeverzekeringenVragen over Schadeverzekeringen via E-mail. Klik hier.

Kan ik dit royement bestrijden

[Gesteld op: 19-06-2010]

Toelichting:
Ik heb reeds meer dan 10 jaar een caravanverzekering. Ik heb nimmer een schade geclaimd. Door persoonlijke problemen heb ik nagelaten om te melden dat ik de "oude" caravan (al geruime tijd) niet meer bezit. Ik heb op 25-02-2010 een wijzigingsaanvraag ingediend bij de tussenpersoon om de verzekering om te zetten naar een andere (nieuwere) caravan. Ik heb naar waarheid en met uitvoerige toelichting voldaan aan de mededelingsplicht inzake mijn strafrechtelijk verleden. De strafbare feiten hielden allen verband met huwelijkse relatieproblemen en echtscheidingsperikelen. Na het indienen van de wijzigingsaanvraag werd mondeling, via de tussenpersoon voorlopige dekking verleend. Omdat de poliswijziging uitbleef heb ik diverse malen bij de tussenpersoon gevraagd naar de afdoening. Daarbij werd steeds bevestigd dat er dekking was. Eerst op 1 juni 2010 bleek dat verzekeraar de wijziging niet accepteerde, de reden was het strafrechtelijk verleden. Verzekeraar dient redelijk te handelen en kan zich er niet op beroepen om pas twee maanden voor het einde van de overeenkomst (expiratiedatum 07-08-2010) de verzekering op te zeggen. Verzekeraar is weliswaar vrij in al of niet acceptatie, maar kan de ongunstige beslissing, namelijk royement, zonder dat er sprake is van misleiding of verzwijging of fraude, niet motiveren en ook niet anti-dateren om een door verzekeringnemer ingediende klacht (12-06-2010) kennelijk niet behoeven te behandelen. Op 17 juni 2010 ontving ik een brief van tussenpersoon en een factuur d.d. 14-06-2010 wegens creditering/premieafrekening van 07-06-2010 tot 07-8-2010 van de caravanverzekering, daarbij was een polisblad gevoegd inzake royementsdatum 07-06-2010. Ik heb onvoorzien dus zélf gedurende de periode 25-2-2010 tot heden het risico van schade aan de nieuwe caravan gedragen. Mijn vertrouwen in verzekeraars is geschonden en helaas een andere verzekeraar wenst formeel dat ik als gevolg van de mededelingsplicht, alle proces-verbalen opvraag en ter beoordeling overleg. Dat ga ik niet doen, een proces-verbaal over een vermeend zedenmisdrijf tast het het belang van mijn persoonlijke levenssfeer aan. Ik word door verzekeraars als een paria behandeld en naar willekeur als risico-geval beschouwd. Informeel heeft een verzekeraar na een persoonlijk telefonisch afgezien van het overleggen van processen-verbaal, ik zie idat als "doekje voor het bloeden"
Antwoord:

Allereerst mijn excuus voor de verlate beantwoording van uw vraag.

De vraag die u mij voorlegt is bijzonder moeilijk klip en klaar te beantwoorden. Het is een complexe kwestie die heel erg afhankelijk is van het beleid dat uw verzekeraar hanteert. Over dat beleid, zeker als het gaat om (vermeende) verwijzigingskwestie en/of een (vermeend) strafrechtelijk verleden kan ik niet treden. Dat is nl. een afweging van de verzekeraar.

In theorie is uw caravan natuurlijk verzekerd geweest. U heeft immers een dekkingsbevestiging van uw tussenpersoon ontvangen. Ik vermoed echter, dat u deze alleen maar mondeling heeft gekregen. Ingeval van schade - en dus van geld - wil het geheugen van mensen wel eens gaten vertonen. Of u ook in de praktijk verzekerd was........ het is nog maar de vraag.

Uw probleem lijkt me uitermate geschikt voor het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, het Kifid. Als eerste stap moet u een klacht neerleggen bij de verzekeraar. Als deze naar uw idee niet correct is afgewikkeld kunt u naar het Kifid.

Het Kifid volgt de volgende procedure:

1) Voorleggen aan de Ombudsman Financiële Dienstverlening;

Een klacht wordt altijd eerst behandeld door de Ombudsman. Deze zal proberen de klacht door middel van bemiddeling tot een goed einde te brengen. Worden de partijen het niet eens dan wordt de klacht behandeld door de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening.

2) Geschillencommissie Financiële Dienstverlening

Deze doet in principe een bindende uitspraak.

Overigens kan een bepaalde zaak ook bij de Tuchtraad worden aangekaart. Deze beoordeelt of een verzekeraar in een concreet geval redelijk heeft opgesteld. Bij de Tuchtraad gaat het om een principiële toetsing van het gedrag van de verzekeraar. De uitspraak is bindend voor de verzekeraar als hij bij het Verbond van Verzekeraars is aangesloten (en dat zijn verreweg de meesten).

Meer info kunt u vinden op www.kifid.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Schadeverzekeringen:
Schadehulp


Gerelateerde vragen aan Kan ik dit royement bestrijden:

Noclaim Bromfiets verzekering over na de auto?
      [Gesteld in Autoverzekering]
2010-09-23 20:56:26
Aangifte IB verzekerings consulent
      [Gesteld in Administratie]
2014-03-12 10:11:12
Mosvorming in gazon, hoe 's zomers te bestrijden
      [Gesteld in Tuin]
2009-06-13 07:53:06
wat hebben subculturen in de maatschappij gebracht
      [Gesteld in Subculturen]
2007-04-07 21:23:48
Weigering royements akte te ondertekenen.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2007-11-19 20:31:32

Gemiddelde score Schadeverzekeringen: 8.6 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+