Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

man heeft 3xtalak uitgesproken nadat ik gevraagd h

[Gesteld op: 17-06-2010]

Toelichting:
ik was kwaad omdat mijn man er geruime tijd niet voor mij was. Hij heeft 3xtalak uitgesproken tegen mij en hij hadeen beetje alcohol op en ik had mijn menstruatie. PS;Er waren geen getuigen bij. hoe zit het nu ben ik moutalika of niet. wat moet er anders gebeuren? alvast bedankt voor antw.assalamou 3aleikoum
Antwoord:
Je bent niet gescheiden aangezien er voorwaarden zijn waaraan talaq moet voldoen:

 • De scheiding, talaaq, kan niet worden uitgesproken tijdens de menstruatie periode. Vlak voor het aanbreken van de menstruatiecyclus, veranderen vrouwen in hun gesteldheid en worden zij humeurig. Om er zeker van te zijn dat de oorzaak voor het uitspreken van de scheiding door de man niet ligt bij haar humeur, is het uitspreken van de scheiding tijdens haar menstruatieperioden verboden. En de islam verbiedt echtscheiding tijdens de menstruatie, omdat dan geslachtsgemeenschap verboden is. Dit betekent dat gedurende ongeveer één week per maand geen echtscheiding kan plaatsvinden. Dit is een manier om echtscheiding in de hand te houden. De mogelijkheid hier is er omdat afwezigheid van geslachtsgemeenschap een verkoeling van de relatie tussen man en vrouw als gevolg kan hebben. De echtscheiding mag dus niet plaatsvinden in deze uitzonderingsperiode.
De scheiding kan ook niet uitgesproken worden als men gemeenschap heeft gehad; men moet dan wachten tot nadat de vrouw heeft gemenstrueerd om er zeker van te zijn dat de vrouw niet zwanger is.

De uitspraak wordt als ongeldig beschouwd indien de man zich in een dergelijk woede verkeerd, dat hij zich onvoldoende bewust is van wat hij zegt. Onze geliefde Profeet Mohammed (عليه السلام) heeft gezegd:
"Er is geen (sprake van) scheiding bij ghilaaq" [Aboe Dawoed]. Met ghilaaq wordt woede bedoeld. De Profeet (عليه السلام) legt dus uit dat de scheiding niet geldig wordt verklaard als dit door woede tot stand is gekomen.
 • Na de uitspraak, heeft het geen enkel invloed, totdat de vrouw drie achtereenvolgende menstruatiecyclussen heeft gehad. De eerste cyclus is om er zeker van te zijn dat zij niet in verwachting is en de overige twee zijn voor mogelijke verzoening.
“… En hun echtgenoten hebben het volste recht om gedurende de wachttijd hun vrouwen terug te nemen, als zij een verzoening wensen.” (Koran: 2:228)

Het is niet de bedoeling dat de vrouw het huis verlaat, zoals vaak gebeurd onder de moslims vandaag de dag. Van de echtgenoot wordt verlangd dat hij haar handhaaft totdat haar wachttijd (3iddah) is beëindigd.
 • Wanneer een vrouw zwanger is op het moment dat de scheiding wordt uitgesproken, dan duurt de 3iddah tot op het moment van bevalling. Dit principe biedt de maximale mogelijkheid voor verzoening, ten behoeve van het welzijn van het kind.
 • Wanneer het huwelijkscontract is aangegaan met het jawoord plus getuigen, dan wordt dit ontbonden met het nee-woord plus getuigen  Waarom is jouw talaq niet geldig?
  1. Je was ongesteld.
  2. Je man was dronken en misschien ook wel kwaad. 
En mocht het zo zijn dat het ooit voorkomt dat hij de talaq uitspreekt in een periode waarin jij niet ongesteld was en hij niet kwaad was en jullie geen sex hebben gehad dan is het wel geldig maar moeten jullie nog 3 maanden samen blijven om zeker te zijn dat je niet zwanger bent en om jullie relatie te redden.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan man heeft 3xtalak uitgesproken nadat ik gevraagd h:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
hoelang blijft een strafblad staan?
      [Gesteld in Verklaring omtrent het gedrag]
2011-05-03 10:21:25
Mag een werkgever je werkdag verzetten ?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Drenthe]
2011-10-06 11:31:30
Wat moeten we doen in deze situatie?
      [Gesteld in Islam]
2013-05-02 14:11:47
nalatigheid door bewindvoerder! wat nu?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2013-11-13 12:58:31

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+