Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

De vloer is groen welke kleur is mooi op de muur?

[Gesteld op: 16-06-2010]

Toelichting:
Ik heb in ons nieuwe huis een lichtgroene marmoleum vloer uitgezocht voor de kinderkamer. Nu zoek ik een behang wat ik daar mooi bij kan combineren. Mijn zoon wil graag een oerwoudkamer. Zelf vind ik grijs erg mooi bij groen, maar om op de kinderkamer de muren grijs te maken? Toch wil ik graag een rustig geheel maken zodat ik met accessoires nog het een en ander kan doen. De kamer heeft rechte wanden en ligt op het westen en is ongeveer 4x4. Ik hoop dat u mij kunt adviseren.
Antwoord:

De volgende kleuren kunt u met groen combineren: geel, groengeel, andere groentinten, blauwgroen, blauw, rood (of oranjerood) als tegenpool van groen en roze. En verder neutrale tinten als bruin, grijs, wit en zwart. Welke nuance van die kleurtonen dan het beste past, hangt af van de precieze kleur groen (er zijn heel veel verschillende groentinten).

Waarom geen grijs voor de kinderkamer? Kan heel goed, vind ik. Daarnaast horen er ook vrolijkere (accent)kleuren in een kinderkamer, maar grijs is een gemakkelijke kleur om te combineren. Grijs is er zowel als neutrale kleurtoon, maar ook met een ondertoon van rood, geel, groen, blauw. Blauw geeft het grijs een koele uitstraling, groen kan zowel koel al warm zijn, geel en rood maken het grijs warm.

Naast het groen van de vloer heeft u verschillende andere kleuren nodig om een evenwichtig kleurenschema te maken. Als u een oerwoud kamer wilt creëren, denk ik naast (veel) groentinten aan bruin, beige (geelbruine tint) en rood. Die laatste kleur zou ik sporadisch laten terugkomen, en alleen op kleine oppervlakken. Grijstinten kunnen er zeker bij. In een oerwoudkamer zou ik kiezen voor een grijs met groene ondertoon, een groengrijs dus. Een neutrale grijs kan ook, maar die zou ik niet de boventoon laten voeren. U kunt dus een neutrale grijs voor de muren toepassen, mits er genoeg groen, bruin en/of beige tegenover staat. Kies één wand uit om een accent aan te brengen. Dat kan een wand zijn met een groentint (duidelijk donkerder dan de overige muren en de vloer), of een ‘oerwoudbehang’ of een geverfde wand met muurstickers (zie bijvoorbeeld  http://www.onlinebabyshops.nl/feest-versiering/muursticker-shop/Jungle. html) of een muurschildering. Maak de overige muren beige of grijs. Wat het beste is, hangt af van uw voorkeur en die van uw zoon. Wilt u met behang werken, kies dan eerst het behang en zoek er daarna de juiste verfkleuren bij. Voor de juiste behangkleuren gaat u, zoals u zelf aan aangaf, weer uit van de kleuren van de marmoleumvloer.

Om een oerwoudsfeer te creëren is het, naast het gebruik van de goede kleuren, ook van belang de juiste materialen en vormen te gebruiken. Kies hout en andere natuurlijke materialen. Een hoog (ruw) houten bed (als een boomhut) bereikbaar met een touwladder. Een touw om aan te slingeren. Een hangmat. Even wat ideeën die bij mij opkomen.

Hieronder nog een paar algemene tips over kleur en kleurgebruik:

  • Het beste kunt u een kleurenplan maken voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.
  • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
  • Voor actie en spanning kiest u complementaire of bijna complementaire kleuren (tegenpolen van elkaar), zoals groengeel met rood of citroengeel met paarsblauw.
  • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.
  • Als kozijnen en deurposten (en/of deuren) in de kleur van de wand worden geschilderd, vallen ze niet op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere of contrasterende kleur.
  • Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.
  • Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Heel veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Heel erg bedankt voor het uitgebreide antwoord. Daardoor heb ik weer een boel nieuwe dingen bedacht, en ook kleuren gevonden die ik zelf in eerste instantie absoluut niet gebruikt zou hebben. Ik ben hier erg mee geholpen, dus nogmaals dank.

LR
 
Antwoord Beheerder:
Dank voor uw reactie. Leuk om te horen. Heel graag gedaan en nogmaals veel succes met de inrichting van de kamer van uw zoon.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan De vloer is groen welke kleur is mooi op de muur?:

Welke kleur vloerkleden?
      [Gesteld in Inrichting]
2008-01-06 14:33:45
is een witte tegelvloer/keukenkasten mooi?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-10-17 03:59:54
Welke kleur muren??
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-21 22:45:38
Muurkleur met rode vloer en groene accessoires?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-09-06 10:44:31
hoe geef ik mijn slaapkamer een warm gevoel?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-06 17:06:30

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+