Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Limburg

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Personeelsmanagement-Limburg:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 71 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeelsmanagement-LimburgVragen over Personeelsmanagement-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Limburg op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-LimburgVragen over Personeelsmanagement-Limburg via E-mail. Klik hier.

personeels eten kok

[Gesteld op: 15-06-2010]

Toelichting:
hoi nicole,

wil je al graag bedanken voor de reactie ik zie dat het dus wel wat ingewikkelder in elkaar steekt.
maar dan snap ik niet omdat ik vaker in hotel heb gewerkt dat het bedienend personeel betaald voor personeels eten en de koks "gratis "kunnen eten, ik heb er toen de tijd ook niet op gelet of er wat werd ingehouden.
maar ik neem aan als je 8 / 9 uur werkt van 12.00 tot 22.00 dat je baas je een maaltijd verstrekrekt ik moet het bewijze van zelf klaarmaken.
wat ik dan wel gewend ben is voor me eten een half uur pauze op te schrijven maar bij me huidige werkgever betaal ik er niets voor.
maar ik weet niet of dit volgens een normale cao ook zo is want horeca is weer anders geregeld.

maar naar mijn weten en wat collega's tegen mij zeggen van sta je in de keuken hoef je niet te betalen.
kan ze het bwv beter zo doen"onderling" dan op te geven via de belasting kost mij en de baas alleen maar meer geld.
maar zou u nog eens specifieker de maaltijdregeling kunnen uitleggen. kan ik dat wel voorstellen op het werk natuurlijk.

alvast bedankt gr tous
Antwoord:

Dag Tous,

Het half uur pauze "in eigen tijd" is gangbaar, eigenlijk in alle CAO's. Er zijn maar enkele CAO's (met name in de technische sector) die de pauze wel doorbetalen.

Enfin, de maaltijdregeling en de uitleg hierover conform de Horeca CAO.

Indien er 7 uur per dag of meer gewerkt wordt, dient er conform de CAO minimaal een koffiemaaltijd worden verstrekt; dit is géén warme maaltijd.

De CAO laat de werkgever vrij of hij daar wel of geen vergoeding voor vraagt. De hoogte mag ook door werkgever (in redelijkheid) worden bepaald.

De belastindienst ziet de maaltijd als loon in natura, en telt daarom een bijtelling voor de werkgever. Dat zijn vaste bedragen die ze bij het loon van de werknemer optellen. Voor 2010 heeft de belastingdienst deze vastgesteld op 4 euro per warme maaltijd. De belastindienst ziet de maaltijden als ONBELAST indien de maaltijden een meer dan bijkomstig zakelijk karakter hebben. Van een maaltijd met een meer dan bijkomstig zakelijk karakter is sprake bij:

  • al dan niet verwacht overwerk of werk op koopavonden
  • dienstreizen
  • reizen van mobiele en ambulante werknemers, zoals vertegenwoordigers en accountants
  • zakelijke besprekingen met klanten buiten de vaste werkplek
  • werkzaamheden op niet-permanente locaties, zoals bij het werk van wegenbouwers, bouwvakkers en medewerkers van een filmcrew
  • werkzaamheden aan boord van vliegtuigen, schepen, boorplatforms of kermiswagens

Als een werknemer door zijn werk tussen 17.00 en 20.00 uur niet thuis kan eten, is er in elk geval sprake van een meer dan bijkomstig zakelijke maaltijd.

Dus.... uw werkgever MAG de maaltijd onbelast verstrekken aan u in dit geval, aangezien u tussen 17:00 uur en 20:00 uur niet thuis kunt eten.

Maar nogmaals, het is een grijs gebied en wellicht neemt de werkgever het zekere voor het onzekere. Maar met deze informatie kan uw werkgever in samenwerking met de accountant wel bekijken of ze het aandurven.

Groet

Nicole

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan personeels eten kok:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
HOE REU BEHANDELEN DIE INEENS NIET HANDELBAAR IS
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-01-31 23:42:24
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12

Gemiddelde score Personeelsmanagement-Limburg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

  • Ron Jedema
    9.3
  • Anita
    9.0
  • Toors
    9.0
  • Totalen:

    Vragen:  257114
    Beheerders:  1022

    Gemiddelden:

    Reeds beantwoord:  99 %
    Reactiesnelheid:  167 uur
    Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+