Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Zuid Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Zuid Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Zuid HollandVragen over Personeel & Organisatie-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Zuid HollandVragen over Personeel & Organisatie-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

recht op compensatie verlof

[Gesteld op: 14-06-2010]

Toelichting:
Ik ben fulltime werkzaam als onderwijsbegeleider in het speciaal onderwijs. Mij is altijd verteld dat ik geen recht heb op ADV. de leerkrachten op onze school krijgen 12,5 ADV dagen. Leerkrachten en onderwijsbeleiders maken dezelfde uren, maar krijgen dus niet dezelfde ADV dagen. Omdat de onderwijsbegeleiders dit erg krom vinden, hebben ze dit meerdere malen aangekaard bij de teamleider en directie.
Twee jaar geleden toen we dit onderwerp weer eens ter sprake brachten) is ons aangeboden om extra ADV dagen te kopen ( salaris inleveren voor vrije dagen, WTF omlaag) en een aantal onderwijsbegeleiders heeft dit ook gedaan. We moesten dit zelf betalen omdat we geen recht hadden op ADV.

De onderwijsbegeleiders maken net zoveel leerling gebonden uren als de leerkrachten. Eigenlijk de onderwijsbegeleiders per dag een kwartier meer dan de leerkrachten (omdat wij eerder beginnen als de leerlingen op school komen en ze naar de klas begeleiden) verder maken we precies dezelfde uren. Wij werken van 8:00 tot half 5 en de leerkrachten 8:15 tot kwart voor 5. De leerlingen zijn op school van 8:00 tot 15 uur. wanneer de leerlingen in de klas zijn, zijn wij dat ook. Onder lestijd hebben wij geen taken buiten de klas.

Naast de contact uren maken wij ook nog taakuren. Die hierbij behorende taken worden elk jaar evenredig verdeeld onder alle medewerkers. In deze taken wordt geen onderscheid gemaakt tussen onderwijsassistenten en leerkrachten. De tijden hiervoor zijn niet duidelijk omdat er gewerkt word met sterretjes en niet met uren. Eigenlijk is het voor niemand inzichtelijk hoeveel taakuren er gemaakt worden. (dus ook niet voor de leerkrachten, maar dezen hebben wel ADV dagen gehad. Er werd wel eens gezegd dat niemand van de medewerkers aan zijn uren komt.

Er wordt gerekend met 39.2 werkweken en daarmee met 42,3 uur per week.

WTF vast 1.000

taakuren: 564
contacturen: 930
scholing 165
totaal 1659

Ik werk fultime


Nu hadden we afgelopen maand een voorlichtingsavond over het jaartaakbeleid waarin ons werd verteld dat het ADV niet meer bestaat maar is vervangen door Compensatie verlof. Dit volgens de CAO die is ingegaan in 2006. Volgens deze CAO hebben alle fulltimers (dus ook onderwijsbegeleiders, dit stond duidelijk vermeld) recht op compensatie verlof (12,5 dagen)

Nu blijkt dus dat ik al 2 jaar betaal voor iets waar ik gewoon volgens de CAO recht op heb (sinds 2006) en de jaren daar voor iets niet heb gekregen waar ik volgens de CAO r
Antwoord:
Geachte hr/mw. Een vaker voorkomend probleem; begin met aangetekende brief naar werkgever met hulp vakbond. Eventueel bezwaar tegen negatief besluit werkgever. Alle omstandigheden dienen bekend te zijn om een goed antwoord te kunnen geven op uw vraag. Kennisneming van afspraken en documenten is van belang. Meer weten? www.JuridischeRaad.nl 
Gespecialiseerd in conflictbeslechting door bezwaar, beroep, kort geding, voorlopige voorzieningen en dagvaardingen. Wij behandelen huurrecht, consumentenrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, ruimtelijke ordening, bouwgeschillen, burenrecht, vastgoedrecht, beleggingsrecht, AFM, ambtenarenrecht en belastingrecht, in: Zuid-Holland, zoals: Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Boskoop, Rijnwoude, etc.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan recht op compensatie verlof:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Zuid Holland: 9.5 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+