Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Combineert Ral 7005 huis, 7044 luik, 1910 kozijn?

[Gesteld op: 14-06-2010]

Toelichting:
Wij gaan ons houten huis aan het meer van geneve schilderen. Ik vind de kleurcombinatie erg moeilijk. Als we de draaiende delen (ramen) ral 1910 schilderen, de architraven om de ramen plus luiken 7044 en het hele huis ral 7005. Maakt het uit of het acryl of syntetisch is en is zijdeglans goed?
Antwoord:

Een houten huis aan het meer van Geneve. Klinkt geweldig! De kleuren die u nu heeft uitgezocht, een midden en een donkere grijs en een wit, passen prima bij elkaar. Het zijn rustige tinten, met duidelijk contrast tussen licht en donker. Hoe het precies uitpakt en of dit voor uw huis ‘de beste’ combinatie is, kan ik moeilijk beoordelen aan de hand van uw beschrijving. Dan zou ik het huis, de omgeving en het licht ter plaatse moeten zien. Belangrijk is in elk geval dat u de kleuren mooi vindt. Dat kunt u het beste beoordelen met behulp van een grotere kleurstaal, of een proefvlak op plaatmateriaal.

Punten die verder een rol spelen bij het kiezen van de kleur voor de buitenzijde van een huis:

1)       De stijl van het huis. Gaat het om nieuwbouw, is het een oud pand, zo ja van welk bouwjaar? Sommige huizen hebben traditioneel een bepaalde kleur, zoals dertigerjaren huizen in Nederland in de klassieke kleuren groen en offwhite werden geschilderd.. Misschien geldt dat ook voor uw huis?

2)       De kleur van het dak/de dakpannen. De kleur van de kozijnen en de gevel van het huis moet ook bij het dak of de dakpannen kleur passen.

3)       De omgeving waarin het huis staat. Gaat het bijvoorbeeld om een twee onder één kaphuis, dan is het wel zo mooi als het houtwerk van beide huizen in dezelfde kleur wordt geverfd of de kleuren in elk geval bij elkaar passen. Voor een houten huis aan of bij het strand zou ik bijvoorbeeld vergrijsde schelpkleuren kiezen. Maar voor een huis in een bosrijke omgeving zou ik eerder kiezen voor groentinten met rode accenten. Niet dat alle huizen nou op moeten gaan in hun omgeving, maar het maakt wel verschil waar een huis staat.

4)       De stijl die de bewoners wensen. Een grijs huis heeft natuurlijk een hele andere uitstraling (rust, eenvoud) dan een rood huis (actie).

Ook van belang om te weten:

U kiest met witte kozijnen en een grijze gevel voor een contrasterend kleur effect. De lichte kozijnen vallen op in een donkere gevel. Is dat uw bedoeling? U kunt ook kiezen voor een ton sur ton combinatie.

(Ton sur ton is de makkelijkste manier om kleuren te combineren. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleurtoon, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.)

In het laatste geval zal de combinatie vooral rust uitstralen, in het eerste geval, met meer contrast, is er meer actie. Bij een donkere gevel vallen donkere kozijnen meer weg. Bij een lichte gevel springen donkere kozijnen er meer uit. Het hangt natuurlijk erg van de vorm van het huis en de kozijnen af of en wat u het beste kunt accentueren en hoe groot het contrast moet worden. Zeker als er grote geveloppervlakken zijn is het goed om wel iets te accentueren.

Meestal wordt voor buitenwerk verf op terpentinebasis gebruikt en geen acrylverf (verf op waterbasis). De levensduur van verf op terpentinebasis is langer dan die van acrylverf. Hoogglansverf wordt voor buitenschilderwerk het meest gebruikt, volgens mij ook omdat het langer meegaat dan zijdeglans. Zijdeglans of matte verf geeft een rustiger effect dan hoogglansverf. Dat komt omdat hoogglansverf het licht (meer) weerkaatst en weerspiegelt. Voor een houten huis, omdat het helemaal in de verf gaat, lijkt mij een minder glanzende lak mooier. (maar dat is ook een persoonlijke keus) Belangrijk bij verf voor buiten is dat de verf UV bestendig is. De UV straling van de zon tast de verf het meest aan. Lichte verf is er overigens beter bestand tegen zonnestralen dan donkere verf. Kijkt u eens op deze site voor meer informatie over de soort verf: http://doehetzelf.wijzonol.nl/Wijzonolnl/Doehetzelf/Buitenverven/tabid/60/lang uage/nl-NL/Default.aspx. En vraag ook advies bij een goede verfzaak of schilder. Gratisadviseurs heeft ook een rubriek schilderadvies, waar u uw licht kunt opsteken.

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Combineert Ral 7005 huis, 7044 luik, 1910 kozijn?:

Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24
Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
kozijnen donkerder dan de muur verven of niet?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-06-09 02:41:52
Hallo, franse bulldog teef poept s┤nachts in huis
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2010-02-06 09:18:29

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+