Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Limburg

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via E-mail. Klik hier.

Uitwerkperiode na vinden van nieuwe baan

[Gesteld op: 10-06-2010]

Toelichting:
Ik ben jan. 2009 begonnen bij een bedrijf, fulltime. Dit beviel me heel erg en was leuk werk. Ik ben begonnen met een half jr contract. Tijdens deze periode moesten er door recessie wereldwijd banen geschrapt worden. Ik dus ook. Na 3 mnd kon ik weer beginnen. In een andere team. Het voelde als een stap terug. Dit kenbaar gemaakt. Geen verandering in gekomen. Bedrijfsarts, maatschappelijk werker ingeschakeld omdat ik me niet lekker in mn vel vond zitten. Er werd gewezen op solliciteren. Inmiddels heb ik een nieuwe mogelijke baan. Maar v mijn huidige werkgever moet ik 2 mndn uitwerken (CAO). Daarnaast word mn verlof verrekend waardoor de laatste maand ik misschien 3/4 loon krijg wat ik eigenlijk al bij mijn nieuwe baan 100% had kunnen verdienen. Ik word tegengewerkt, mis inkomsten plus ze wisten mn situatie. Is er iets wat ik ertegen kan doen? Ik houd het daar geen 2 mndn meer vol
Antwoord:
Beste vragensteller,

Als u op basis van uw arbeidsovereenkomst of de CAO een uitwerkperiode van 2 maanden heeft, dan bent u daar in principe aan gebonden. Het alternatief is dat u met uw huidige werkgever een afspraak maakt over beëindiging per direct of een kortere termijn. Dit moet dan wel goed worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst.

Of het verrekenen van uw verlof mag, moet beoordeeld worden aan de hand van de op u van toepassing zijnde stukken. In principe zou u het verlof ofwel mogen opnemen, of zou het uitbetaald moeten worden (met het opgebouwde vakantiegeld over de laatste maanden). Maar het kan zijn dat er bepalingen zijn in uw overeenkomst of de CAO die dit doorkruisen. Het loont wellicht wel de moeite dit even te laten toetsen!

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies. 
Reactie vraagsteller:
Met mijn verlof wat verrekend wordt doel ik op dat ik na verrekening in de min sta. Dit omdat mijn totaal verlofdagen ineens niet meer van een volledig jaar zijn. Hierdoor krijg ik de laatste maand minder loon waar ik eigenlijk al gewoon loon had kunnen hebben bij mijn nieuwe werkgever. Hierdoor mis ik dus inkomsten.

Tevens heb ik bezwaar aangetekend tegen de 2 maanden. Hier werd geen gehoor aan gegeven. Te duk en weinig bezetting. Maar ik was van mening dat een werkgever je niet mag tegenhouden als je jezelf kunt verbeteren qua baan en/ of functie. Want wie heeft hier nu voordeel aan? Ik niet want er is geen motivatie en voor hun niet want ze zitten met iemand opgescheept wat er met tegenzin zit. Lijkt me voor werkgever ook geen beste financiŰle situatie. Beter steken ze dat geld in eigen zak.
 
Antwoord Beheerder:
Over het verlof: het is niet onredelijk dat dit zo verrekend wordt. Daar staat tegenover dat u bij de nieuwe werkgever verlof gaat opbouwen dat u aan het einde van het jaar ofwel kunt laten uitbetalen, ofwel u neemt ze op en heeft dit jaar meer verlofdagen (waarvan dan wel een aantal helaas onbetaald zijn geweest). De schade zal waarschijnlijk netto wel meevallen.

De uitwerkperiode is een bescherming van de belangen van de werkgever, zodat hij rekening kan gaan houden met een veranderde capaciteit als iemand weg is, of een vervanger kan zoeken.

Een regeling zoals u beschrijft bestaat helaas niet...

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Uitwerkperiode na vinden van nieuwe baan:

Waarom loopbaanplanning?
      [Gesteld in Loopbaanplanning]
2007-01-16 10:46:41
daten en welbevinden
      [Gesteld in Dating]
2008-11-08 07:21:22
Graag jullie advies voor mijn beroepen probleem.
      [Gesteld in Beroepskeuze]
2009-01-23 21:34:43
wAT IS EEN RECRUITBUREAU?
      [Gesteld in Reýntegratie]
2010-01-18 20:52:08
Heb gehoord dat in de spelregels fouten zitten
      [Gesteld in Jeu de Boules]
2012-01-26 11:17:22

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Limburg: 8.0 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+