Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

Huisuitzetting, is het te vertragen?

[Gesteld op: 10-06-2010]

Toelichting:
Na een zware beroerte van mijn moeder,6 weken geleden, waardoor ik tijdelijk zaken van haar regel, komt boven water dat ze een enorme huurachterstand heeft die, naar nu blijkt, op korte termijn tot huisuitzetting leidt. Dit alles komt boven water terwijl mijn moeder in het ziekenhuis ligt en niet in staat is (zowel fysiek als geestelijk) hier iets voor te regelen. Het blijkt dat het vonnis tot uitzetting geveld is voor 22 juni a.s. Contact met de verhuurder levert geen coulance op, ook niet het voorstel om al het geld dat mijn moeder ontvangt te gebruiken om de huurschuld af te lossen. De schuld blijkt buitenproportioneel (ruim 7000 euro), hoe in godsnaam kan dit zover komen vraag je je dan af, en het is natuurlijk niet te verwachten dat dit ineens afgelost kan worden. Het voorstel dat ik doe moet leiden tot een aflossing in ongeveer 10 maanden, dit wordt geweigerd. Ik heb nog 12 dagen voordat geruimd wordt. Kan ik hier nog wat aan doen. Kan men uberhaupt tot ruiming overgaan wanneer iemand niet in staat is (mijn moeder) er iets aan te doen?
Antwoord:
Geachte bezoeker,

Ten eerste is het inderdaad uitzonderlijk dat de achterstand zo hoog is opgelopen. Wellicht gaat deze gepaard met kosten en rente maar desondanks wijkt het af van de doorgaans 3 maanden / procedure start die verhuurders hanteren. Daarbij ken ik de huurhoogte natuurlijk niet.

U schrijft dat er een vonnis is geveld; ik veronderstel een gerechtelijk vonnis? Ik neem aan dat uw moeder niet op de zitting is geweest?

Wanneer het daadwerkelijk een gerechtelijk vonnis betreft,- wat overigens de enige officiële manier is om uitzetting te bewerkstelligen,- dan wil ik u adviseren om contact op te nemen met een advocaat.

Deze kunt u verzoeken te beoordelen of een hoger beroep nog mogelijk is en wat de slagingskans zou zijn.

Het is op zichzelf vreemd dat de verhuurder niet instemt met uw aflossing voorstel *alhoewel ik de echte cijfers nu niet ken natuurlijk; op deze wijze kan men in 10 maanden de achterstand terug krijgen. In het andere geval zou het wel eens zo kunnen eindigen dat uw moeder niets meer kan aflossen (de problemen gaan na de uitzetting natuurlijk heel hard opstapelen en de schuld blijft staan).

Ten tweede kan ik u adviseren nogmaals een (aangetekende spoed) brief te sturen naar de woningbouw waarin u de situatie uitlegt, verwijst naar de extreem opgelopen achterstand, en nogmaals aangeeft te willen oplossen met u medewerking. U kunt een kopie sturen naar de griffier van de rechtbank.

Ten derde kunt u aan de jurist voorleggen of het eventueel iets uit zal maken wanneer u per omgaande een verzoek tot bewind doet bij de rechtbank. Het zal de verhuurder / rechter meer overtuiging kunnen bieden wanneer u duidelijk maakt zich er mee te willen bemoeien.

Als laatste kunt u met de arts van uw moeder gaan praten, en bezien of er op die manier wellicht is te behalen valt (een verklaring van niet in staat zijn bekwaam te kunnen handelen o.i.d.)

In een uiterst geval kunt u misschien de schuld (of een acceptabel deel ervan) voorschieten en de verhuurder dus meer bieden.

Nogmaals is het belangrijk de verhuurder te wijzen zijn.- of haar verlies bij uitzetting.

Waar ik benieuwd naar ben, is of dit een op zichzelf staande schuld is, of dat er meer schuldproblemen zijn. Wanneer u gemachtigd bent voor uw moeder, kun u in dat geval eventueel met spoed contact opnemen met een schuldhulpverlener. Al dan niet via de gemeente. Let op dat u niet zomaar met iedereen in zee gaat!

Leg de kwestie voor en verzoek meteen of de schuldhulpverlener een moratorium kan indienen bij de rechtbank (een bevriezingsverzoek). Dat laatste kunt u natuurlijk ook alsnog zelf doen. Bespreek dit met de jurist.

Op dit moment is het zaak dat u alles op alles zult zetten want als er daadwerkelijk een uitzetting is uitgesproken door de rechter, dan zal dat ook als dusdanig gaan gebeuren. Het zal een rare week voor u en uw moeder worden.

Doch probeer het hoofd even koel te houden en veel sterkte gewenst, uiteraard ook met de gezondheid van uw moeder!

Heel graag horen wij het verdere verloop en uw reactie. Als u dat wilt, kunt u met ons in contact blijven middels onze website (gratis en anoniem).

Voor juridisch contact kun u bellen met de Jurofoon (tel.0900-1411)

Met hartelijke groet,
www.adviesbijschuld.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan Huisuitzetting, is het te vertragen?:

een klamboe op een kdv
      [Gesteld in Brandpreventie]
2007-02-28 11:22:38
hoe kom ik aan brandwerende versiering?
      [Gesteld in Brandpreventie]
2007-05-03 12:06:00
Waar moet ik op letten als ik een woning ga splits
      [Gesteld in Brandpreventie]
2007-09-10 10:36:44
Zijn mdf plafonfschroten met folie brandveilig ?
      [Gesteld in Brandpreventie]
2010-11-22 11:01:15
brandevertragende verdiepingsvloer
      [Gesteld in Brandpreventie]
2011-01-21 21:17:22

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+