Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Gepensioneerd
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

Kan mijn vakantiegeld worden terug gestort i?

[Gesteld op: 09-06-2010]

Toelichting:
De Sociale Dienst heeft mijn vakantiegeld op mijn oude rekening gestort i.v.m dat ze nog niet hadden verwerkt dat ik een nieuw rekeningnummer had. Maar dat oude rekeningnummer is geblokkeerd i.v.m aanvraag schuldhulpverlening. Kan ik nu op wat voor manier dan ook nog mijn hele nodige vakantiegeld terug krijgen ? Er is mij nooit een brief gestuurd dat mijn rekening is geblokkeerd, daar kwam ik gister pas achter, toen ik mijn vakantiegeld eraf wou halen ! En zou de gemeente nog mijn vakantiegeld kunnen terug halen en dan alsnog op mijn goede rekening storten ? Als ze geld op een verkeerde storten, wat onterecht blijkt, kunnen ze het toch ook weer gewoon terug halen, dus waarom zou dat nu niet kunnen ? Alvast bedankt !
Antwoord:
Geachte bezoeker,

Dit is een heel vervelende situatie!

Wanneer de bank het recht heeft om uw rekening te mogen blokkeren (en vaak dan ook het recht op verrekening toe kan passen), dan is dit een moeilijk op te lossen probleem voor u.

Zeker wanneer u niet kunt aantonen dat u de Sociale Dienst tijdig een wijziging van rekeningnummer hebt doorgegeven, is het niet aan de Sociale Dienst gelegen dat uw rekening nu geblokkeerd is.

Ik wil u adviseren om contact met de bank op te nemen en uit te zoeken waarom men de rekening heeft geblokkeerd en of dat wettelijk correct is. Op dit moment heb ik te kort informatie van u om dat te kunnen beoordelen. Maar als het is omdat,- zoals u beschrijft,- u enkel een aanvraag schuldhulpverlening deed, dan moet er meer achter zitten en krijgt de bank wellicht ook nog geld van u?

De kans dat de Gemeente het geld voor u gaat terugvorderen is nihil, los van het feit dat zij dit doorgaans niet eens kunnen. Er zijn zelfs al vele rechtszaken geweest omdat partijen op verkeerde rekeningnummers geld hadden overgemaakt en dit achteraf graag terug wilde vorderen. Die zaken eindigde bijna altijd in een "dikke pech" voor diegene die foutief had overgemaakt, en/of in dit geval voor ontvangers als uzelf.

Graag volgen wij deze vraag verder en willen u vriendelijk verzoeken om verder anoniem en gratis daarover met ons te blijven corresponderen middels onze website. Uiteraard zullen wij u proberen zo goed als mogelijk bij te staan in deze zeer nare situatie.

Voor nu geldt: de bank benaderen en uitzoeken waarom de rekening geblokkeerd is, omdat de gemeente eigenlijk niet fout deed.

Een schrale troost is: Stel dat u NU al een schuldenregeling had, dan moest u het grootste deel van uw vakantiegeld toch al inleveren. Daarbij, u bent nu bezig met een dergelijk traject. Dus wanneer door deze kwestie rekeningen moeten blijven liggen dan zal iedereen dit begrijpen en is dit misschien een extra reden om de schuldhulpverlening met gepaste spoed op te tuigen.

Zorg dat u daar tevens uw verdere energie in stopt en benader om die reden de behandelaar van uw schuldhulpverzoek en leg de kwestie uit.

Sterkte hoor!

Met hartelijke groet,
www.adviesbijschuld.nl
 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw snelle reactie ! Ik heb inderdaad een krediet van 1000 euro, maar dat werd elke maand gewoon aangevuld, zodat ik elke maand gewoon in de plus stond ! Maar ik heb via de bank (ABN) met "hun" incassobureau(Solveon) gebeld, waar mijn rekening naartoe is doorgesluisd. Hun zeggen dat het komt doordat ze een brief hebben ontvangen waarin staat dat ik me heb aangemeld bij de schuldhulpverlening en daardoor meteen mijn rekening geblokkeerd hebben. En dat er dus al 700 vakantiegeld op staat en dus nog 300 moet betalen om mijn "schuld" af te lossen. Al met al snap ik niet dat ze zomaar zonder mijn toestemming en of een brief te sturen., mijn vakantiegeld kunnen inhouden en mijn rekening te blokkeren. Ik ga dalijk even de voorwaarden van mijn bank doorlezen, maar de medewerkster zei dat ze pas de rekening blokkeren als ik 3 mnd aan 1 stuk door rood sta en dat is bij nog nooit voorgekomen, dus ik denk dat de reden de schuldhulpverleningsbrief is .... M.v.g E. Goorhuis
 
Antwoord Beheerder:
Geachte bezoeker,

Als op het moment van de binnenkomst van de brief uw saldi negatief is, dan is de bank schuldeiser en zal zich doorgaans als dusdanig gedragen.

Men heeft dan het recht om de rekening te blokkeren; er is namelijk aangetoond dat er problematische schulden zijn. Ook mag de bank haar beroepen op het recht van verrekening. Dat wil zeggen dat iedere storting verrekend mag worden.

Zolang het saldi negatief blijft, zullen ze die inkomsten uiteraard niet aan u vrijgeven.
Het is wrang maar ik veronderstel dat banken dit recht hebben.

De toestemming is niet noodzakelijk, evenmin als dat er uiteindelijk openbaar kan worden gemaakt (zonder uw toestemming) dat er een schuldenregeling is.

De 300 euro kan eventueel meegenomen worden in uw schuldenregeling.

Met hartelijke groet,
www.adviesbijschuld.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan Kan mijn vakantiegeld worden terug gestort i?:

bruto salaris incl. vakatiegeld & vakantiedagen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Limburg]
2009-06-23 12:09:07
Vakantiegeld uitbetaling
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-06-25 18:41:40
Geen vakantiegeld, wel aanwezig op loonstrook?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-07-02 14:31:00
Heb ik wel genoeg vakantietoeslag ontvangen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-12-28 16:27:45
vakantiegeld en faillissement
      [Gesteld in Bewindvoering]
2016-05-27 17:34:33

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+