Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht » Strafrecht-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht-Overijssel

Zelf een vraag over Strafrecht-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht-Overijssel:
Naam: Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
Bedrijf: Eckert van linde van der zee advocaten
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Strafrecht-OverijsselVragen over Strafrecht-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht-Overijssel op jouw website?Vragen over Strafrecht-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Strafrecht-OverijsselVragen over Strafrecht-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Huisvredebreuk???

[Gesteld op: 05-06-2010]

Toelichting:
Ik ben vorig jaar tijdens mijn relatie ingeklommen in de woning van mijn, inmiddels, ex-vriendin. Zij huurt deze woning en zij staat alleen daar ingeschreven. Ik was er bijna dagelijks en was in het bezit van een sleutel van de woning. Op een avond probeerde ik haar telefonisch te bereiken. Ik kreeg op geen enkele wijze contact met haar. Vervolgens ben ik naar de woning gereden. Ik wilde via de deur naar binnen. Echter deze kon ik niet openen. Aan de binnenkant van de deur zat een sleutel. Zodoende kon ik de deur dus niet openen. Vervolgens heb ik bij de voordeur meerdere malen op de bel gedrukt. Tevens op het raam van de voordeur geklopt en ondertussen geprobeerd telefonisch contact te krijgen. Op geen van dit alles werd gereageerd. Ik heb zelfs nog een sleutelbos tegen het slaapkamer raam gegooid. Ook hier werd niet op gereageerd. Ik wist dat zij die avond met migraine op tijd naar bed was gegaan. Ik begon me toen ernstig zorgen te maken omtrent haar. Uiteindelijk heb ik besloten om via de achterzijde van de woning naar binnen te klimmen via een openstaand raam. Eenmaal in de woning bleek er gelukkig niets aan de hand te zijn. We hebben nog een normaal gesprek gevoerd en ik ben weer weggegaan. Kort geleden is onze relatie beeindigd, van mijn kant uit. Nu was zij het hier niet echt mee eens. Ik heb tevens een finacieel geschil met haar waar zij het ook niet mee eens is en hier niet aan wil voldoen. Nu heeft de ex-vriendin een aangifte gedaan bij de politie van huisvredebreuk. Ik wil graag weten of ik mij idd schuldig heb gemaakt aan dit feit en of het niet vreemd is dat zij pas een jaar later aangifte doet. Ik heb het idee dat zij mij een trap wil nageven.
Antwoord:
Het is inderdaad wel vreemd dat zij pas een jaar later aangfte doen. Toch zou er sprake kunnen zijn van huisvredebreuk. Het gaat er om of u 'wederrechtelijk' de woning in bent gegaan. Dat wil zeggen zonder toestemming en zonder recht. U woonde daar niet meer maar had wel een sleutel, dus hangt het van de overige omstandigheden af. Overigens speelt de late aangifte in dit verband wel weer een rol.
 
Reactie vraagsteller:
Ik woonde officieel ook niet bij haar in. Athans niet op papier. Ik verbleef er tijdens onze relatie wel regelmatig. Zij heeft mij nooit verboden de woning te betreden. Ik kon ten alle tijde de woning binnen. Zelfs wanneer zij er niet was. Dit gebeurde ook regelmatig omdat we gewoon een relatie hadden. Ik had al e.e.a. nagezocht op internet m.b.t. huisvredebreuk. Aldaar wordt gesproken over het feit dat men eerst iemand moet vorderen dan pas is er sprake van huisvredebreuk. Deze vordering is ook nooit gedaan door haar.
 
Antwoord Beheerder:
Dat klopt niet helemaal. Dat is alleen zo als je aanvankelijk niet 'wederrechtelijk' binnen bent: bijv. op bezoek. U bent alleen wel op een ongewone manier, namelijk zonder sleutel, het huis binnengekomen.
Beantwoord door:
mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Huisvredebreuk???:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Strafrecht-Overijssel: 8.6 (65x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+