Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Urinewegaandoeningen » Nierziekten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Nierziekten en krijg online een antwoord van de specialist in Nierziekten

Zelf een vraag over Nierziekten? Klik hier.
Meer vragen over Nierziekten.
De huidige beheerder van de rubriek Nierziekten:
Naam: Prof. Dr. Johan Rosman
Bedrijf: Royal perth hospital
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Prof. Dr. Johan Rosman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NierziektenVragen over Nierziekten via RSS. Klik hier.
RSS over Nierziekten op jouw website?Vragen over Nierziekten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NierziektenVragen over Nierziekten via E-mail. Klik hier.

hoge creatine, lage MDRD

[Gesteld op: 02-06-2010]

Toelichting:
Ik ben 37 jaar, normale bloeddruk, sport 3 tot 4 keer per week, ik drink wel regelmatig, maar niet buitensporig. Ik heb een bloed en urineonderzoek gedaan, preventief. Bloed goed, urine goed. Maar dan: creatine 2,66 mg/dl (normaal 0.65-1.25) en MDRD 27 , aminotransferase 96 U/L en verhoogd cholesterol 250 mg/dl. Ik woon in Spanje en de dokter heeft mij nu doorverwezen naar een Nefrologie voor een echo over 3 weken. Hij deed er niet heel zwaar over, maar ik ben nu echt heel nerveus. Nooit iets gehad in mijn leven. Moet ik mij nu serieus zorgen maken. Kan ik iets doen om deze waarden weer normaal te krijgen? Voel mij normaal verder.
Antwoord:
Hallo, bedankt voor deze vraag. Hoewel u een heel gezond leven leidt, zo te horen, is er wel degelijks iets mis met uw nierfunctie. Een 37 jarige persoon heeft normalerwijze een MDRD (ook wel genoemd estimated Glomerular Filtration Rate) van 85-95. In feite dit is het percentage van een normale normale nierfunctie. met de leeftijd komt de nierfunctie van nature omlaag, daarom voor U een functie van 85-95%. U heeft grofweg de helft to twee-derde van de =nierfunctie verloren. Dat zult U nog niet voelen, omdat klachten meestal pas komen bij een reductie tot ongeveer 20% en bij ongeveer 10% heeft U dialyse of een transplantatie nodig. er dient snel onderzoek plaats te vinden waarom u dit heeft. Factoren zijn: recente medicamenten gebruikt (Brufen, voltaren en andere zogenaamde non steroidal pijntabletten), is er, hoewel de jonge leeftijd een prostaatprobleem? Zijn in uw buik de urinewegen afgesloten, is er hoge bloeddruk of suikerziekte, is er een nierziekte (bijv. de zgn glomerulonephritis) enzovoorts. In de eerste plaats dient de test herhaald te worden, men weet nooit of U niet verward bent met iemand anders. dan is de belangrijke vraag: hebt U eiwit in de urine, en indien dat veel is, volgt een nierbiopsie, waarbij een stukje nierweefsel met een naald wordt verkregen. Dat geeft zeer veel informatie. Om te zien of de urinewegen normaal zijn en niet geblokkeerd is een ECHO nodig, die is blijkbaar al aangevraagd. het kan dus zijn dat het iets tijdelijks is (bijvoorbeeld als de oorzaak ernstige uitdroging of het gebruik van medicamenten), maar andere nierzoekten moeten zeker uitgesloten worden !
 
Reactie vraagsteller:
Heel hartelijk bedankt voor uw antwoord. Omdat de bloedanalyse aanleiding gaf tot ongerustheid, heb ik gisteren reeds een oproep gekregen om naar het ziekenhuis in Barcelona (Fundaciˇ Puigmart) te komen voor een bezoek bij de specialist. Hier is opnieuw een bloed en urine monster genomen en heb ik een echografie gehad. Resultaat echo was goed, alles in order. Bloedanalyse gaf nu opeens hele andere waarden: creatinine 93 umol/L, MDRD 79 ml/min en geen eiwit in mijn urine. De conclusie die getrokken werd was dat, zoals u reeds aangeeft, mijn bloedmonster met iemand anders werd verward. Volgens de nierspecialist met een mannelijk persoon van in de 80. Ik ben heel blij dat ik gezond ben, dit soort momenten laat je weer zien waar het werkelijk om gaat in het leven, maar ik moet ook denken aan degene die mijn goede resultaten heeft gekregen en wellicht een flinke fles cava heeft gedronken om het te vieren......... Hartelijk dank voor uw antwoord, ik waardeer het zeer, en vind het heel bijzonder dat u helemaal vanuit het andere eind van de aardbol de juiste diagnose heeft gesteld. Hartelijke groet vanuit Barcelona, Frank
 
Antwoord Beheerder:
Haha, goed voor U. ik heb dit vaker zien gebeuren en heb het motto: altijd herhalen alvorens grote conclusies te trekken. Voor de andere persoon is het waarschijnlijk een zaak van een serie met slechte nierfuncties en opeens een ongeloofwaardige goede functie die onrealistisch is en allang herhaald. Goed te zien dat U zich zo verblijdt in gezondheid! Het is inderdaad het grootste goed.
groeten Johan
Beantwoord door:
Prof. Dr. Johan Rosman
profielpagina


Gerelateerde vragen aan hoge creatine, lage MDRD:

oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
Welke rechtbank
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-24 10:59:58
Complete verwarring, hoger beroep
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-29 09:46:37
Belasting over de afgelopen 5 jaar
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2013-07-20 16:07:26

Gemiddelde score Nierziekten: 8.9 (169x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+