Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

kunnen we FDC nalatigheid ten laste leggen?

[Gesteld op: 02-06-2010]

Toelichting:
Ik heb met mijn compagnon een kinderkleding zaak VOF gehad. Deze is inmiddels gesloten.Omdat wij met schulden zaten, wij wilden een faillissement aanvragen en zochten info via het MKB. Deze verwezen ons door naar de FaillietBank en die adviseerden ons aan om bij FDC verder hulp in te winnen.Daar vonden ze een faillissement niet aan de orde en adviseerde een doorstart op een andere locatie. Ze hebben toen de taak op zich genomen om banken te benaderen voor een krediet lening en al onze zaken met crediteuren te regelen, even als de belasting aangifte en jaaropgave van '09.
Echter dit was vorig jaar Sept en nu heeft FDC nog steeds niks weten te bewerkstelligen en zijn wij nu al vele aanmaningen, proceskosten en inbeslagname van ons huis verder. Tot heden heeft FDC altijd volgehouden dat ze alles rond zou krijgen en dat er eindelijk schot in de zaak zou komen en dat papieren opgestuurd zouden worden. Niet dus. Intussen hebben we van de Belastingdienst een dwangbevel gekregen om een boete te betalen wegens het niet invullen van de omzetbelasting van het laatste kwartaal van '09 en een boete voor het eerste kwartaal '10, terwijl wij vanaf dec. vorig jaar dicht zijn. Wij hebben ook begrepen van FDC dat ze alle papieren van onze boekhouding had ontvangen van onze oude boekhouder in eind Jan. '10, hierin zit ook een inventarislijst van onze goederen, deze hebben wij ook nodig hebben voor de WSNP. Wij hebben FDC hier al een paar keer op gewezen en ze vertelden dat ze het geregeld hadden, wat blijkt niet dus, anders hadden we deze brieven niet ontvangen. Vorige week kwam er een aangetekende brief van de rechtbank, 2 leveranciers hebben het faillissement aangevraagd en wij van de rechtbank de kans om WSNP aan te vragen, waar wij zijn geweest. Echter wij hebben de stukken niet compleet, de papieren die FDC heeft na gestuurd zijn incompleet en ze houden vol dat ze deze vorige week zijn na gestuurd. Wij vermoeden dat ze deze ook niet naar ons opsturen omdat ze deze niet hebben ingediend en ook niet zijn ingevuld. Onze vrees is nu dat wij hierdoor nu problemen krijgen met de WSNP aanvraag en goedkeuring van de rechter. Wij hebben de afgelopen tijd meerdere malen gevraagd voor bewijs van correspondentie met banken, leveranciers en deurwaarders. Deze bleef uit en wij hebben inmiddels van deurwaarders vernomen dat er helemaal geen contact is geweest. Door dit zijn de schulden flink opgelopen.
Wij weten echt niet wat wij verder kunnen doen.
Antwoord:
Geachte bezoeker,

Op zich is het een vervelende zaak dat u een overeenkomst bent aangegaan met het FDC echter dat men verzuimt haar werk te doen.

Voor nu staat echter één kwestie voorop en dat is de ontbrekende stukken aan de WSNP rechter tijdig voor te leggen.

Om die reden verzoek ik u om vandaag nog per aangetekende,- én regulier post een schrijven te sturen aan de directie van het regiokantoor waarin u enkel en alleen verzoek om die stukken.

Mocht men wederom geen gehoor geven, kunt u de rechter in ieder geval aantonen dat u afhankelijk bent en alles in het werk hebt gesteld om de stukken te bemachtigen.

Wat betreft de overige zaken stel ik voor dat wij daar daarna samen op terugkomen.
Hoe wrang ook; wanneer u WSNP krijgt toegewezen zullen een hoop zaken ineens niet meer van belang zijn voor u, en kunt u zich richten op een schuldenvrije toekomst.

De WSNP aanvraag is dus nu even het enige wat telt, richt u daar op!

Wellicht kunnen wij u helpen bij het opstellen van een dringend verzoek om de stukken. Beschrijf dat u deze op laste van de rechter in bezit dient te krijgen, en stel een uiterlijke termijn. Verzoek ook om de stukken te kunnen mogen afhalen, anderzijds op uw kosten per aangetekende post wilt ontvangen (voorkom dat men later zegt dat deze wel naar u zijn verzonden....)

Graag horen wij verder van u.

Met hartelijke groet,
www.adviesbijschuld.nl
 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw advies, wij hebben dan ook gisteren telefonisch aangegeven dat alle stukken vandaag worden opgehaald door iemand van de familie. Hij woont namelijk in de buurt. Dit hebben wij FDC ook per mail opgezet dat alles klaar moet liggen, ook erbij vermeld wat wij moeten hebben, en dat deze vandaag word opgehaald. Dit is waarschijnlijk de enige manier. Daarbij hebben wij van een grote schuldeiser vernomen dat hun ook via FDC per mail toezeggingen hebben gehad en dat deze uitblijven, waarschijnlijk heeft hij ook geen jaaropgaaf of prive belastingen voor ons ingedient. Daar komen wij nu snel genoeg achter. Ook hebben wij in deze mail gevraagd naar alle correspondentie met schuldeisers en ook bewijs dat er een aanvraag is gedaan voor een lening bij 2 banken, zoals hij ons heeft doorgegeven. Wat nu ook nog speelt is dat 1 kleine schuldeiser executoriaal beslag heeft gelegd op onze woning en dat onze hypotheekverstrekker op de hoogte is gesteld om over te gaan tot openbare verkoop van mijn woning. Dus echt schrikken en paniek. Wij hebben deze schuldeiser dan ook een voorstel gedaan om met onze IB teruggaaf alles direct te betalen. Het gaat hier om een bedrag van iets over de 3.000,-. Wij weten niet of dit op korte termijn allemaal gaat gebeuren en wat dit precies inhoud. Misschien kunt u ons hiermee verder helpen??? De WSNP aanvraag is ingedient bij de Rechtbank deze wordt als het goed is vandaag samen met het faillissement bekeken.

 
Antwoord Beheerder:
Geachte bezoeker,

Uiteraard zij  we benieuwd of u de stukken inmiddels heeft ontvangen?

Met hartelijke groet,
www.adviesbijschuld.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan kunnen we FDC nalatigheid ten laste leggen?:

Ruimte voor alimentatie?
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2008-06-28 12:04:57
BTW-angels bij overdracht pand
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-09-24 12:21:36
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
BTW 0 tarief ivm AWBZ geidiceerde zorggeld
      [Gesteld in Accountancy]
2012-01-19 12:16:37

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+