Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Zelfdoding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfdoding en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfdoding

Zelf een vraag over Zelfdoding? Klik hier.
Meer vragen over Zelfdoding.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfdoding:
Naam: Roy Smit
Bedrijf: gz instelling
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 6.8 (van max. 10)
Meer informatie over Roy Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfdoding op jouw website?Vragen over Zelfdoding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via E-mail. Klik hier.

Is Rivotril niet afdoende dan?

[Gesteld op: 01-06-2010]

Toelichting:
Ik wil mezelf niet van het leven beroven in een opwelling, maar ben al sinds 1997 depressief. En het laatste half jaar wordt het steeds ondragelijker zodat ik de laatste tijd dagelijks en vele keren per dag aan zelfdoding denk. Ik had gisteren een vraag over Rivotril. Als antwoord kreeg ik dat Rivotril niet dodelijk zou zijn maar ik hooguit tijdelijk in een coma kon raken. Dat is natuurlijk het laatste wat ik wil, want ik heb wel wat dingen over een coma gehoord, zoals iemand die tien jaar in een coma had gelegen (lichamelijk blijkbaar) maar toch bij het volle bewustzijn was en alles hoorde wat men over hem/haar zei. TIEN jaar, ik snap niet dat diegene daar niet totaal gek van is geworden.

Maar over de Rivotril, ik heb het dan niet over 20 of dertig tabletjes, maar ik heb er inmiddels wel een stuk of 1000 denk ik. Rivotril is toch een soort spierverslapper en het hart is een spier. Stopt het hart er niet gewoon mee na een grote hoeveelheid Rivotril?

Bvd.
Antwoord:

Hallo. Normalerwijze word een overdosis rivotril / clonazepam niet dodelijk geacht, slechts in een heel uitzonderlijk geval zou een overdosis voor een overlijden kunnen zorgen. Nu kan men gerust stellen dat 1000 tabletten van 2Mg een uitzonderlijk geval is. Een overdosis van dit middel kan lijden tot een ademhaling stilstand en het stopen van de bloedsomloop met een uiteindelijk hartfalen. Omdat er vrijwel geen gegevens over dit middel en zelfdoding zijn is het onmogelijk om te voorspellen of men de inname van 1000 tabletten zal overleven. Mocht u ondanks dat toch overwegen om een poging tot zelfdoding met dit middel te doen dat raad ik u aan om ook het bij de apotheek vrij verkrijgbare antibraakmiddel domperidon te gebruiken om te voorkomen dat u de tabletten uitbraakt zodra u het bewustzijn bent verloren. Het is aan te raden om 3 dagen van te voren 3 keer per dag 1 tablet domperidon in te nemen en hier mee door te gaan tot een half uur voor de poging tot zelfdoding. Gemiddeld duurt een coma nadat iemand een overdosis slaap of kalmeringsmiddelen heeft genomen enkele uren tot hooguit enkele dagen dit verschilt per persoon en hoogte en soort van de ingenomen dosis, een langdurend coma zoals die u beschrijft komt over het algemeen vaker uit fysiek letsel voord. Het is door gebrek aan informatie vrijwel onmogelijk om u een goed advies te kunnen geven op u vraag of het innemen van 1000 clonazepam dodelijk is. Misschien dat als u 2 mg tabletten heeft u een kans maakt om aan 2gram clonazepam te overlijden. Indien u echter 0,5mg tabletten heeft dan lijkt mij dat er een redelijke kans is dat u deze overdosis van 500mg overleeft. Bedenk wel dat benzodiazepines zoals clonazepam normalerwijze ongeschikt worden geacht als dodelijk middel, daarom zou het absoluut aan te raden zijn om naast de clonazepam ook een dodelijk middel te gebruiken om zo in ieder geval enige zekerheid van de gebruikte methode te hebben. Ik wens u veel sterkte Erik .

Toevoeging: omdat u zoveel rivotril heeft opgespaard neem ik aan dat u dit middel niet gebruikt. Mocht u wel rivotril / clonazepam gebruiken hou er dan rekening mee dat dit middel tot zelfmoordgedachten en gedrag kan leiden.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zelfdoding:
Automutileren


Gerelateerde vragen aan Is Rivotril niet afdoende dan?:

wat kan ik doen als mijn hond jankt als ik weg ben
      [Gesteld in Honden]
2009-05-07 17:25:08
Waarom plast mijn hond af en toe binnen?
      [Gesteld in Honden]
2009-06-11 08:03:07
eet problemen witte herder inmiddels 2 jaar
      [Gesteld in Honden]
2009-08-26 19:58:09
Kan ik mezelf doden door volgende medicatie?
      [Gesteld in Zelfdoding]
2009-11-26 18:56:08
dranken bij extreme hite ( paierverwerkend bedrijf
      [Gesteld in Voeding]
2010-08-01 09:17:34

Gemiddelde score Zelfdoding: 6.8 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+