Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Limburg

Zelf een vraag over Advocaten-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-LimburgVragen over Advocaten-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Limburg op jouw website?Vragen over Advocaten-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-LimburgVragen over Advocaten-Limburg via E-mail. Klik hier.

Ex partner komt zijn spullen niet ophalen

[Gesteld op: 30-05-2010]

Toelichting:
Na het verbreken van mijn relatie heb ik ex een datum gesteld om zijn spullen bij me op te komen halen die nog in mijn huis staan. Hij is de afgesproken datum niet op komen dagen, maar stond een paar dagen later plots op de oprit zijn spullen in te laden die ik daar had neergezet. Hij is die dag nog mijn huis binnengedrongen en heeft na meerdere malen gevraagd te hebben mijn pand te verlaten huiselijk geweld gepleegd tegen mij. Ben nog steeds in afwachting van het proces die binnenkort gaat dienen. Nu zit ik nog steeds met zijn spullen in mijn huis te kijken en kan deze vervelende situatie niet voor mezelf afsluiten omdat ik steeds tegen zijn spullen aanloop. Ik wil hem nu weer een ultimatum stellen voor zijn spullen door een aangetekende brief naar hem te sturen, nu is mijn vraag wat mijn rechten en plichten zijn wat zijn spullen betreft als hij die altimatum weer niet nakomt. Mag ik zijn spullen na gestelde datum van de hand doen en zijn er dan geen gevolgen voor me als ik dit doe ? Hij mag ook de spullen niet zelf op komen halen ivm prioriteit 1 bij de politie, zelfs niet door vrienden of familie. Ik wil zelfs in de brief vragen om een vergoeding voor de ruimtes die hij in het gebruik heeft als opslag in mijn huis als de spullen niet zijn opgehaald, want ik betaal tenslotte volle huur en kan nu 2 ruimtes niet gebruiken door zijn spullen.
Kan ik in die brief ook eisen dat als hij niet reageerd door het op laten halen van zijn spullen of betaling van de vergoeding dat hij dan stilzwijgend afstand doet van zijn spullen zodat ik ermee kan doen wat ik wil ?
Antwoord:
Beste vragensteller,

In essentie heeft u de zaak goed verwoord. U heeft spullen onder u die niet van zijn, maar die u houdt voor een ander: de ex.

Deze ex mag ze zelf niet komen halen. Dat geeft een praktisch probleem waar ook een praktische oplossing voor moet worden gezocht.

U moet uw ex de gelegenheid geven om zijn spullen binnen een redelijke termijn op te halen of te laten halen, danwel ze over te laten brengen naar bijvoorbeeld een opslagbedrijf als shurgard of een verhuisbedrijf.

Ik raad u aan dat bij aangetekende brief aan uw ex te laten weten.

Een redelijke vergoeding vragen is ook mogelijk, alhoewel u na moet gaan in hoeverre u dit kunt verhalen op uw ex, dus in hoeverre u het geld ooit zult krijgen. Als u vermoedt dat u het geld niet makkelijk krijgt, kan de opmerking meer kwaad bloed zetten dan nodig is.

U kunt inderdaad aangeven dat u binnen een bepaalde termijn na uw aangetekende brief een wederbericht van hem wilt ontvangen over de wijze waarop hij de spullen zal weghalen. Als hij niets van zich laat horen, adviseer ik u een tweede brief te sturen waarin u een laatste kans met een korte termijn geeft. Daarna kunt u de spullen laten weghalen. Daarbij zal een eventuele verkoopopbrengst wel voor uw ex zijn (eventueel onder verrekening van een vergoeding voor de opslag). Mocht het om kunst/antiek/muziekinstrumenten van enige waarde, of om persoonlijke zaken gaan, dan moet u daarmee wel op een verantwoorde wijze omgaan uiteraard.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Ex partner komt zijn spullen niet ophalen:

Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Advocaten-Limburg: 8.4 (232x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+