Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

driftbuien

[Gesteld op: 25-05-2010]

Toelichting:
hallo,
mijn dochter is 1 jaar en we zijn ten einde raad, als er iets is wat haar niet aanstaat dan begint ze te met heel haar lichaam te schudden en vooral met het hoofd tegen de stoel of op de grond te bonken. wij zijn bang dat ze zichzelf pijn doet of er iets gebeurd. als ze moet eten wil ze dat alleen, wat nog niet gaat en anders eet ze niet en begint ze weer zo te doen, op de creche doet ze dit nooit, thuis constant, zelfs al ze bad zit. wij hebben het altijd een beetje genegeerd maar het wordt alleen maar erger en ik ben bang voor de toekomst. hoe kunnen we dit oplossen want we zijn ten einde raad
Antwoord:
In de eerste plaats excuses voor de late reactie. Ik ben sinds vandaag administrator en zo snel mogelijk achter de computer gegaan! Hopelijk is mijn antwoord nog relevant.

1 Jaar is een moeilijke leeftijd, omdat uw dochter bijvoorbeeld nog niet snapt dat als ze nu niet eet, ze vanavond honger zal hebben. Wat uw dochter al wel zal snappen, is dat schudden en bonken in elk geval niet zorgen dat ze krijgt wat ze wil. Het is heel belangrijk, hoe moeilijk ook, dat u zelf rustig blijft (vooral van binnen!) als uw dochter zo heftig protesteert tegen iets wat haar niet aanstaat. U zou uw kind even weg kunnen zetten  uit het bad of van de tafel, al dan niet in haar stoel, en er rustig maar duidelijk bij vertellen: "Nee, dat mag niet!" U schrijft dat u bang bent dat uw kind zich pijn doet. Wanneer u ervoor kunt zorgen dat ze op een plekje 'gezet' wordt waar dat niet kan (in haar stoel? een hoekje met veel dikke kussens?), kunt u haar rustig even uit laten razen. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: u hoeft niet uit alle macht te proberen de situatie weer 'normaal' te krijgen (dat scheelt energie!!) en uw dochter leert dat ze best wel boos mag zijn, maar dat dat in deze situatie niet zal helpen, omdat zij nu eenmaal moet doen wat nodig is.

Het is belangrijk dat uw dochter weet waar ze aan toe is, dus dat u doet wat u zegt. Als er ook maar een klein kansje inzit dat het schreeuwen en bonken misschien wel loont, zal ze het gedrag blijven vertonen. Dat is even doorbijten en in het begin zal het zelfs wat erger kunnen worden, maar de energie die u er nu instopt, bespaart u op de lange termijn.

Let op: als een kind niet wil eten, zul je de strijd die volgt nooit winnen. Ook hierbij kunt u het beste rustig zeggen "Wil je het niet? dan niet." en het bordje wegzetten. Wat wel erg leuk is, is haar in een apart bakje eten te geven  dat ze ze al zelf in haar mond kan stoppen. Denk hierbij aan worteltjes, boontjes, pasta. (geeft maar een heel klein beetje troep ;) ) Op deze manier geef je haar nu al het vertrouwen dat ze goed voor zichzelf kan zorgen en ondertussen probeer je haar zoveel mogelijk van het grote bord in de mond te stoppen. Lukt dit niet, dan niet. Het consultatiebureau zal vast wel aan de bel trekken als ze niet genog aankomt, maar dat is niet waarschijnlijk, hoor. Kleine kinderen hebben minder nodig om te groeien dan wij soms denken. En trouwens, ontspannen aan tafel zitten met ontspannen ouders is ook heel goed voor de ontwikkeling :)Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan driftbuien:

welke remedie is raadzaam bij frustratie 4 jarige?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-12-29 08:49:17
Hallo
      [Gesteld in Autisme]
2007-05-21 11:58:26
Is er een remedie voor Asperger Syndroom?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2007-08-26 08:13:40
Bach bloesem voor 4 jarig paard met kort lontje
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-11-10 18:57:49
hoe om te gaan met driftbui van een jongen van 8
      [Gesteld in Kinderopvoeding]
2009-07-27 17:05:12

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+