Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Limburg

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via E-mail. Klik hier.

Werkgever geeft foutieve 1e ziektedag aan UWV

[Gesteld op: 22-05-2010]

Toelichting:
Mijn werkgever heeft aan het UWV een verkeerde 1e ziekte dag doorgegeven.

Namelijk een half jaar later dan de 1e ziekte dag werkelijk is.

Nu wordt ik door de werkgever na 1 jaar op 70% gezet (wat ook correct is), maar volgens het UWV zou ik dus nog een half jaar te gaan hebben, omdat de werkgever mij dus op een later tijdstip de eerste ziekte dag heeft toegekend.

Kan ik nu bij mijn werkgever bezwaar maken tegen deze 70%? Zij hebben immers het UWV verkeerd ge´nformeerd.

Bovendien behoor je van het UWV eerst een bericht te krijgen (week 44), voordat je 1 jaar ziek bent. Doordat mijn werkgever dus een latere datum opgeeft, zal ik dit bericht dus over ongeveer 5 maanden ontvangen.
Antwoord:
Beste vragensteller,

U en uw werkgever zijn het eens over de datum van eerste ziektedag. Op grond van uw contract krijgt u nu (na een jaar) 70% van uw loon betaald.

Omdat de werkgever de melding te laat heeft doorgegeven, zal dat half jaar, aan het einde van de periode van 104 weken erbij worden geteld. Uw werkgever is dus verplicht u een half jaar langer loon door te betalen, mocht u dan nog steeds ziek zijn.

Zonder de beschikking van UWV te hebben gezien, kan ik niet beoordelen wat de beste optie voor uw werkgever is. Daarom raad ik uw werkgever aan om contact op te nemen met een gespecialiseerd kantoor, zoals het onze.

Een algemeen advies voor zowel uw werkgever als voor u is dat ik u aanraad aan zogenaamde "dossiervorming" te doen, dat wil zeggen: alle brieven, beschikkingen, telefoonnotities, mails en andere zaken zo compleet mogelijk bij elkaar houden.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

 
Reactie vraagsteller:
Mijn punt is dat ik het niet met de 70% eens ben, omdat mijn werkgever de zaak dusdanig aan het vertragen is, dat ik nu terug val op deze 70%. Het is nl. al een half jaar bekend dat ik mijn werkzaamheden niet meer kan uitoefenen en dat er naar een andere functie gezocht moet worden (welke ik al reeds meer dan een half jaar doe).

En gezien mijn werkgever mij bij het UWV te laat aangemeld heeft, zie ik daar een mogelijke kans om hier gebruik van te maken. Is dat mogelijk?
 
Antwoord Beheerder:
Als u wilt bepalen op welke wijze u (op een voor u zo gunstig mogelijke wijze) uw werkgever kunt aanspreken, waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen en plannen, alsmede de verwachting omtrent uw gezondheid, dan is "gratis adviseurs" geen voldoende betrouwbare bron. Immers, het gaat om uw inkomen en toekomst. Er zijn te veel onbekende variabelen om op grond van een digitaal bericht dan een verantwoord advies te geven.

Ik kan vanaf mijn computer niet overzien welke consequenties bepaalde acties zullen hebben. Daarom raad ik u dan ook met klem aan contact op te nemen met een arbeidsrecht-gespecialiseerd advocatenkantoor, zoals het onze.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.
Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Werkgever geeft foutieve 1e ziektedag aan UWV:

Heb ik recht op deze ziektedagen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2008-03-12 16:11:32
opleidingskosten terug betalen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-06 10:23:29
werkgev.verplicht mij dit te tek. kan dit?isgedeel
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Limburg]
2010-11-24 08:35:28
Concurrentie beding
      [Gesteld in Notaris-Overijssel]
2013-12-11 19:27:59
Relatiebeding van 5 jr in arbeidsovereenkomst
      [Gesteld in Contractenrecht]
2015-09-16 18:02:59

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Limburg: 8.0 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+