Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Limburg

Zelf een vraag over Advocaten-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-LimburgVragen over Advocaten-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Limburg op jouw website?Vragen over Advocaten-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-LimburgVragen over Advocaten-Limburg via E-mail. Klik hier.

geen IND stamp,werk,huis .wel schulden.en nu?

[Gesteld op: 22-05-2010]

Toelichting:
man uit ireland paar jaar in nederland,door gebrek aan taal ,juiste info,in de problemen.nederland zegt:geen IND geen hulp.terug eigenland niet mogenlijk.wat zijn zijn rechten,zich keren tot wie?zijn bij alle instellingen geweest.kasje-muur.
Antwoord:
Beste vragensteller,

Door een taalbarrière kan het inderdaad moeilijk zijn om op een juiste manier door het ambtelijk apparaat heen te komen. Mogelijk beheert u wel het Engels voldoende om daarmee in Nederland meer hulp te krijgen. Ierland is een EU-land. Daarom zijn de volgende regels van toepassing voor duurzaam verblijf:

U kunt duurzaam verblijf aanvragen als:

 

Vijf jaar of langer aaneengesloten rechtmatig verblijf
  • U hebt de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland. Voor meer informatie kunt u kijken bij meer weten over EU-onderdanen.
  • U hebt vijf jaar of langer aaneengesloten rechtmatig verblijf in Nederland gehad.
  • U hebt een ziektekostenverzekering.
  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
  • U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).

U bent gepensioneerd of vervroegd uitgetreden

  • U hebt de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland. Voor meer informatie kunt u kijken bij meer weten over EU-onderdanen.
  • U hebt minimaal drie jaar aaneengesloten in Nederland gewoond.
  • U hebt de laatste twaalf maanden in Nederland gewerkt en u bent gestopt met werken, omdat u met pensioen (u bent 65 jaar geworden) of met de VUT (vervroegde uittreding/vervroegd pensioen) bent gegaan.
  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
  • U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).

 

U bent blijvend arbeidsongeschikt

  • U hebt de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland. Voor meer informatie kunt u kijken bij meer weten over EU-onderdanen.
  • U bent gestopt met werken, omdat u blijvend arbeidsongeschikt bent geraakt.
  • U hebt twee jaar in Nederland gewerkt en gewoond, onmiddellijk voordat u arbeidsongeschikt raakte.
  • U hebt een ziektekostenverzekering.
  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
  • U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).

 

U bent blijvend arbeidsongeschikt door een arbeidsongeval of een beroepsziekte

  • U hebt de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland. Voor meer informatie kunt u kijken bij meer weten over EU-onderdanen.
  • U bent gestopt met werken, omdat u blijvend arbeidsongeschikt bent geraakt door een bedrijfsongeval of beroepsziekte en daarom een WAO- of WIA-uitkering ontvangt.
  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
  • U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).

 

U bent grensarbeider

  • U hebt de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland. Voor meer informatie kunt u kijken bij meer weten over EU-onderdanen.
  • U hebt drie jaar onafgebroken in Nederland gewerkt en gewoond.
  • U werkt nu in een ander EU-, EER-land of Zwitserland. U blijft in Nederland wonen en keert minimaal eenmaal per week naar uw Nederlandse woning terug.
  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
  • U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).

U bent familielid van een burger van de EU, EER of Zwitserland

U bent een familielid van een burger van de EU, EER of Zwitserland. U hoeft zelf niet de nationaliteit van een land van de EU, EER of Zwitserland te hebben. Voor meer informatie kunt u kijken bij meer weten over EU-onderdanen.

 

U hebt een EU/EER-verblijfsdocument voor familieleden van burgers van de Unie en:

  • U woont minimaal vijf jaar onafgebroken rechtmatig in Nederland, of
  • Uw familielid met EU, EER of Zwitserse nationaliteit heeft duurzaam verblijf gekregen, omdat hij:
    • gepensioneerd is of vervroegd is uitgetreden
    • blijvend arbeidsongeschikt is
    • grensarbeider is, of
  • Uw familielid met de EU, EER of Zwitserse nationaliteit is tijdens zijn werkzame leven overleden voordat hij duurzaam verblijf zou krijgen als gepensioneerde/vervroegd uittreder, blijvend arbeidsongeschikte of grensarbeider en:
    • hij heeft op het tijdstip van zijn overlijden twee jaar aaneengesloten in Nederland gewoond, of
    • hij is overleden door een arbeidsongeval of beroepsziekte, of
    • u (echtgeno(o)t(e) van de EU-, EER- of Zwitserse onderdaan) hebt de Nederlandse nationaliteit verloren door uw huwelijk.
In alle gevallen:
  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
  • U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).
 Meer Engelstalige informatie vind u op: http://www.newtoholland.nl

De bevoegde instantie is de IND, zoals u al weet.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan geen IND stamp,werk,huis .wel schulden.en nu?:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33

Gemiddelde score Advocaten-Limburg: 8.4 (231x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+