Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

lijdt mijn man aan een depressie ???

[Gesteld op: 22-05-2010]

Toelichting:
Mijn man is zelfstandige en staat er eigenlijk alleen voor op het werk,de druk is heel hoog op zijn werk,en de laatste maanden ,misschien al wel jaren zit hij onder stress (slechte betalers , langdurige bestellingen , hoge kosten ,..)Thuis ging het heel goed,alles was perfect tot enkele weken terug.alles begon hier een beetje tegen te steken.hij droomde van doodgaan,kon niet meer slapen ,zijn hart sloeg altijd heel snel,hij kon nergens meer tegen,begon raar te doen.hij kon met niemand praten en zocht steun , op het internet om te praten en heeft iemand gevonden die heel goed luisterde en van het een kwam het andere.en hij wou plots verhuizen naar daar want hij had iemand gevonden die goed naar hem luisterde,ook al waren we het perfecte koppel.nu voelt hij zich schuldig , slecht,heeft nergens geen goesting meer in, zijn werk dat zo belangrijk was laat hij voor een deel in de steek,wil zich altijd maar zat drinken,niets interresseert hem nog, wil soms liever dood zijn.praat raar,soms zegt hij dingen en dan weer iets heel anders,familie en vrienden interresseren hem niet,al wat hij graag doet ,doet hij nu niet meer.enkel zijn vriendin, die is wat hij zeker niet wil , roken , drinken ,uitzicht , veel ouder als hem.hij wil ook niet scheiden,hij neemt niets van zijn zaken mee.
wat moet ik daarmee doen?hij wil niet naar een dokter,hij is gewoon verliefd zegt hij.maar dat geloof ik niet ,die doet veel te raar.
Antwoord:
Hallo. Het is van hier af moeilijk te beoordelen maar de klachten van u man lijken niet helemaal op die van een typische depressie. Het lijkt me meer voor de hand liggend dat u man een burn-out heeft met de daarbij horende depressieve klachten en eventueel afhankelijk van zijn leeftijd een midlifecrisis. U man heeft depressieve klachten en paniek aanvallen en dit zal waarschijnlijk alleen verergeren zolang hij dit niet structureel aanpakt. Hij zal zich waarschijnlijk steeds meer tegen u keren en u steeds onredelijker gaan behandelen, een eventuele nieuwe relatie is meestal in dit soort gevallen voor hem ook maar een tijdelijke oplossing. Ik denk dat het voor u man belangrijk is om een flinke stap terug te doen op zijn werk en desnoods het bedrijf te reorganiseren zodat het werk makkelijker voor hem word en daarnaast psychotherapie te volgen om uit de ontstane situatie te komen en te voorkomen dat er weer een burn-out ontstaat. Onder dit soort omstandig heden heeft de partner vaak veel te lijden onder het gedrag van iemand met psychische klachten daarom is het verstandig om duidelijk grenzen te stellen en voor u zelf op te komen. Niemand word er beter van als u aan het gedrag van u partner ten onder gaat. Ik adviseer u, dat u man therapie gaat volgen omdat hij dit niet wil kunt u overwegen om bij een psychiater samen met hem relatie therapie te volgen waarna de psychiater bijvoorbeeld enkele sessies met jullie apart wil. Ik wens u veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan lijdt mijn man aan een depressie ???:

Mijn leven eindigen zonder veel leed voor anderen.
      [Gesteld in Zelfdoding]
2007-06-29 13:07:33
Is een Dysthyme stoornis te genezen
      [Gesteld in Zelfdoding]
2008-01-02 17:14:41
Kan je de hoeveelheid serotonine laten testen?
      [Gesteld in Depressie]
2009-02-08 21:50:19
ik voel me zo opgejaagd
      [Gesteld in Depressie]
2010-09-15 15:51:59
Moet ik de 1ste zijn om de relatie te beeindigen?
      [Gesteld in Relatietherapie]
2012-02-15 15:35:05

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+