Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Ontslag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontslag en krijg online een antwoord van de specialist in Ontslag

Zelf een vraag over Ontslag? Klik hier.
Meer vragen over Ontslag.
De huidige beheerder van de rubriek Ontslag:
Naam: E.A. van Jaarsveld
Bedrijf: Ontslagspecialist
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over E.A. van Jaarsveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OntslagVragen over Ontslag via RSS. Klik hier.
RSS over Ontslag op jouw website?Vragen over Ontslag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OntslagVragen over Ontslag via E-mail. Klik hier.

Is een gang naar de kantonrechter zinvol?

[Gesteld op: 20-05-2010]

Toelichting:
Situatie: Per 01-01-2010 in dienst getreden bij een nieuw opgerichte B.V. met een jaarcontract tot 01-01-2011. In het contract staat een wederzijdse opzegtermijn van 1 maand. Door gebrek aan naamsbekendheid en moeilijke situatie in de detacheringsbranche staan de opdrachtgevers niet in de rij. Nu krijg ik op 20-05-2010 de mededeling dat mijn contract ontbonden gaat worden per 01-07-2010 en dat ik de maand juni dus feitelijk mee krijg. Redenen van ontbinding zijn het gebrek aan opdrachten en mijn 'stagnerende ontwikkeling' inzake interne nevenactiviteiten. Insteek van het dienstverband was detachering bij externe partijen. Nu is mijn vraag: kunnen jullie inschatten of een kantonrechter akkoord gaat met deze oplossing of is volledige doorbetaling van het contract haalbaar? Bij voorbaat dank.
Antwoord:
Gelet op de mogelijkheid om het contract tussentijds op te zeggen is volledige door betaling niet haalbaar. De reden voor ontbinding is gelegen in bedrijfseconomische omstandigheden. De kantonrechter zal op die grond de arbeidsovereenkomst ontbinden onder toekenning van een ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule met correctiefactor 1. Ik begrijp dat uw werkgever u geen separate vergoeding heeft aangeboden. Die valt eenvoudig te bepleiten. Indien de werkgever de kwestie zonder tussenkomst van de kantonrechter wenst op te lossen, is uw medewerking vereist. U kunt zeggen dat u akkoord gaat met het voorstel mits de werkgever het voorstel aanvuit met de gebruikelijke  ontslagvergoeding.
 
Reactie vraagsteller:
Dank voor de reactie. Nog een aanvullende vraag over de gebruikelijke ontslagvergoeding. De werkgever heeft aangeboden dat ik de maand juni volledig krijg doorbetaald terwijl ik niet aanwezig hoef te zijn. Ik ga er even vanuit dat mijn 73 resterende vakantie-uren voor deze 6 maanden daarnaast nog worden uitbetaald. Is een separate vergoeding dan nog wel aan de orde en wat is een normaal gevolg van toepassing van de 'kantonrechtsformule' die u noemt? Wederom dank.
 
Antwoord Beheerder:
De kantonrechter kan bij de bepaling van de hoogte van de vergoeding meewegen dat de werknemer enige tijd is vrijgesteld van de werkzaamheden met behoud van salaris. Dat is echter geen wet van Meden en Perzen, maar hangt van de omstandigheden af. In uw geval is het mijns inziens verdedigbaar dat die periode niet van invloed is op de hoogte van de vergoeding.
Wat de uitkomst is van strikte toepassing van de kantonrechtersformule is afhankelijk van uw leeftijd. Tot 35= 0,5 bruto maandsalaris; 35-45=1 bruto maandsalaris;45-55=1,5 bruto maandsalarissen; 55+=2 bruto maandsalarissen.
Gelet op het feit dat de werkgever kosten moet maken om een juridische procedure te entameren en het dienstverband langer voortduurt, de ontbinding zal op zijn vroegst medio juli 2010  worden uitgesproken, is het bepleiten van een beter voorstel het proberen waard.
Beantwoord door:
E.A. van Jaarsveld
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Ontslag:
Ontslagvergoeding


Gerelateerde vragen aan Is een gang naar de kantonrechter zinvol?:

Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
intrekken verkoop kitten na mondelinge afspraak
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2017-08-26 20:13:37
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32

Gemiddelde score Ontslag: 8.7 (475x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+