Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

goedendag IK ga binnenkort verhuizen naar een

[Gesteld op: 19-05-2010]

Toelichting:
Ik ga binnenkort verhuizen naar een kleine huur[arbeiderwoning] de afmetingen van de huiskamer is ong 25m2 ik wil wel de muur tussen keukenenhuiskamer dorbreken zodat er meer ruimte gecreerd word

Ik wil weten welk kleur muurverf er mooi staat bij een zandkleurige bank de rest vd meubels is eenvrij dokere salontafel tegen wenge kleur aan dokere eethoek met leren zandkluerige stoelen en een klein dokere kast je voor leuke accesoires

ik neem bewust geen grote kastomdat de ruimte beperktis
de wand achte de bank zou ik graag wat donkerder willen verfen zodat de bank beter uit komt dat is ook de kortste wand
de lange wand in een wat lichter kleur met in het midden een gelhaard en daachter een vak schilderen in dezelfde donker tint die achter de bank komt
dat lijkt me heel mooi
verder wil ik zilvere accesoires
roomwitte gordijnen en vitrage en een heel lichte laminaat vloer denk wit

of zal dit saai zijn
dit doe ik omde hikamerzo groot mogelijk t laten lijken
ik houd van neutralebasis tinten maar wel van warmte
dacht zelf aan de kleur sand ton sur ton van flexa???

kunt u mij advies geven om eenkleine ruimtetoch gezellig te laten lijken en welke kleur muur past er bij mn nog te kopen zandkelurig bankstel

heel veel dank alvast
Antwoord:

Helaas hebt u nogal lang op mijn antwoord moeten wachten. Ik was een paar dagen weg en daarvoor en daarna lag er heel veel ander werk dat echt niet kon wachten. Ik hoop dat u er toch nog mee geholpen bent.

Grote of kleine ruimtes, ze kunnen allemaal gezellig en mooi worden. De kleur (en ook het materiaal) van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in een ruimte. Lichte kleuren laten een ruimte groter lijken, en donkere kleuren hebben het omgekeerde effect. Het is dus een goed idee om in een niet te grote ruimte een lichte vloer te kiezen. Wit (roomwit, zie hierna) lijkt me prachtig en hoeft zeker niet saai of kil te zijn. Een ruimte met allemaal wit tinten en hier en daar wat zwart of grijs, mits er genoeg verschillende materialen en nuanceverschillen (lichte en donkerdere witten!) worden gebruikt, kan juist heel spannend zijn en oogt allesbehalve saai. Ook een goed idee om de muur tussen keuken en woonkamer open te breken. Dat zorgt voor veel ruimtelijk effect. Een goede ruimtelijke indeling is altijd belangrijk voor het creëren van een prettige woonruimte. Zet dus niet te veel spullen neer. U kunt de kamer juist groter laten lijken door enkele grote meubels te plaatsen in plaats van meer kleinere stoelen en kastjes. Dus liever één grote bank in plaats van een aantal stoelen, liever één grote kast, in plaats van verschillende kleine kastjes.

Bij zandkleurige tinten passen veel kleuren. Als u van neutrale kleuren houdt, en meer een ‘naturelmens’ bent dan iemand die van felle kleuren houdt, dan raad ik de volgende tinten aan. Staan allemaal prachtig bij zandkleur:

Roomwit (dat had u zelf ook al in gedachte!), geelachtige natuurlijke tinten (denk aan linnenkleur), donkere houtkleuren, roestbruin, (zacht) oranje (als accentkleur). Mooi dat u al donkere houtkleurige meubels hebt, dat gaat dus heel goed samen met een zandkleur. Achter uw nog te kopen zandkleurige bank zou een donkere (wengékleur) houten wand heel mooi zijn. Er is tegenwoordig ook houtbehang, behang met een houtstructuur, misschien kunt u daar iets bij vinden. Houdt u niet van behang, of vindt u dat te duur, schilder de wand dan in een mooie donkerbruine tint. Pas wel op met donkerbruin, dat heeft veel licht nodig. Zorg  ook ’s avonds voor voldoende licht. En maak het muurvlak niet te groot. Ik begrijp dat dit de korte wand is, maar eventueel kunt u een deel van de muur in de donkerbruine tint verven. Het muurvlak achter de gelhaard ook een donkerbruine kleur geven, wordt denk ik te veel donkerbruin, te veel contrast in een kleinere ruimte. Maar om dat goed te beoordelen zou ik de ruimte moeten zien.

Wat u niet bij zandkleurige tinten moet gebruiken zijn roze tinten, ook geen hout met een rozeachtige tint, zoals kersenhout.

Het beste kunt u overigens een kleurenplan maken voordat u beslissingen neemt over verfkleuren, vloer en meubels. Bedenk dan eerst of u vooral een zandkleurige ruimte wilt, met donkere en lichtere zandkleuren en andere tinten als accenten, of dat u zandkleur als accentkleur wilt gebruiken en daarnaast vooral roomwit. (dat geeft een heel ander effect). Zo’n kleurenplan voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen. Ik raad u aan om stalen te vragen van de vloer, stof van de bank, eventueel andere materialen en verschillende verfstalen in huis te halen. Leg alles op een groot vel wit papier en kijk of het kleurenpalet u bevalt. Bedenk vervolgens waar u die kleuren gaat toepassen. Ik geef u hieronder nog een rijl algemene tips over kleur en kleurgebruik.  

 • De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.
 • Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.
 • Het is handig om eerst de vloer te kiezen. De keuze in vloerkleuren is namelijk beperkter dan verfkleuren. Als u de geschikte vloer heeft gevonden (en die past natuurlijk mooi bij uw bank), zoekt u daar de juiste leverkleur bij.
 • Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, veel paarsen, en de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.
 • Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 
 • Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.
 • Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken kan ook de lengte van een lange wand gebroken worden.
 • Het plafond kan het beste wit worden geschilderd, tenzij de kamer heel hoog is. Dan is een (donkere) kleur beter. Daarmee wordt het plafond voor het zicht verlaagd.
 • Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.
 • Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Tot slot: De kleur Sand van Flexa uit de Pure serie is prachtig. Als u het een hele mooie kleur vindt én u kunt de juiste stof voor de bank erbij vinden en de juiste vloerkleur, en deze kleur ook past bij de zandkleurige stoelen die u al heeft, dan zou ik die kleur zeker toepassen. Koop de stalen in verschillende nuances en neem die mee op uw zoektocht naar meubels, vloer en gordijnen. Ik wens u heel veel succes en inspiratie.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan goedendag IK ga binnenkort verhuizen naar een:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+