Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Hoe behoud ik de aandacht van mijn boxer?

[Gesteld op: 18-05-2010]

Toelichting:
Ik heb een boxerteef van 1,5 jaar waar ik nu sinds 6 weken mee op de boxerclub zit. Heb er toch weer voor gekozen te gaan trainen doordat Nina nog niet volledig gehoorzaamt en ik mijn hond wel goed onder appél wil hebben. We hebben wel va haar 8ste week tot 6 maanden getraind bij de kynologenclub hier in de buurt maar hier ben ik gestopt doordat Nina te eerste totaal geen aandacht voor mij had en ten tweede ik het idee had dat de trainers niet echt wisten hoe ze met boxers om moesten gaan. Mede om deze reden heb ik ervoor gekozen nu naar een echt boxerclub te gaan en dit doen we dan ook sinds anderhalve maand. Hier kunnen we gebruik maken van snoepjes en speeltjes om de aandacht van de hond erbij te houden. De eerste week was ik helemaal enthousiast en zag het trainen weer helemaal zitten maar na die eerste week is het gewoon weer drama! Nina heeft echt helemaal geen aandacht voor mij en vind alleen de honden om haar heen intressant. De voorgaande 2 weken ben ik door een andere trainer apart genomen en heb privéles gekregen en ook toen deed Nina het redelijk. Haar aandacht dwaalde wel erg veel af maar na een correctie ging het dan wel weer okay. Vandaag ben ik weer gewoon met de groep mee gaan doen en het was eht drama! Het volgen is echt een verschrikking en blijft gewoon trekken ookal hou ik haar balletje of een snoepje voor haar neus en dan na te gaan dat haar balletje normaal gesproken haar alles is. Het intresseerd haar gewoon allemaal niks. De les was nog niet begonnen en ik zat al met een bloedende vinger doordat door het trekken mijn nagelbed los kwam van mijn nagel. Ondertussen zijn we net thuis en zit ik met de blaren op mijn handen van het trekken.. Ik vind de club super, de mensen zijn er super maar het opgeven staat me weer nabij. Ik weet dat ik dat niet moet doen maar het is o zo frustrerend. Het grappige is dat we thuis zowel binnen als buiten regelmatig oefenen en ze dan alles echt super doet! Het lopen aan de lijn, afliggen, hier komen etc gaat hier gewoon zo goed.. Tuurlijk begrijp ik dat ze daar zo veel ziet maar hoe krijg ik in vredesnaam haar aandacht en hou ik die ook eens vast?!!!!!! Als ze geen zin heeft gaat ze liggen en kan ik trekken en doen wat ik wil het werkt gewoon niet.. Volgens de trainer ben ik te lief voor haar en moet ik harder optreden maar hoe moet ik dat dan doen als ik nu al met blaren op mijn handen zit.
Antwoord:

Hallo.
Er zijn honden die zich "voorbeeldig" gedragen op het trainingsveld; maar zodra ze buiten het hek zijn sleuren ze baas mee naar huis. Ook zijn er honden die alleen naar de training komen om te "keten"; maar buiten de lesuren zijn het goed luisterende honden. En een klein gedeelte van de honden luisteren op en buiten het trainingsveld. Tsja wat wilt uzelf? Uw hond zal zich echt niet gaan gedragen tijdens deze vorm van training, dus u zult zich in het zweet werken om de aandacht te krijgen en niet voor gek te staan. Zelf ben ik ook trainer en ik zeg tegen de cursist zich vooral niets aan te trekken van de hond, maar de uitleg van de trainer goed op te nemen en dan thuis te oefenen. Als deze cursist ook op het veld wil oefenen dan krijgt deze een plekje uit het zicht van andere honden, en wordt er veel met spel gewerkt, in hoop dat de hond bereid is iets uit te voeren. Het heeft namelijk helemaal geen zin om te oefenen als de hond met zijn koppie ergens anders is. Het is mij nog nooit gelukt om een hond te dwingen om te luisteren en niet te keten. Meestal geef ik deze cursist priveles aan huis. En dan zie ik altijd een perfect lerende hond. Voor de cursist is het gemis van een groep te compenseren door met anderen te gaan lopen in een losloopgebied, zodat de hond toch in contact met andere honden komt. Ook zijn er honden die het aanleren van een hondensport (frisbee, speuren, jacht ed) wel bijzonder interessant vinden en dan wel de aandacht bij de baas houden.

Met vr gr Ingrid-Anne.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Hoe behoud ik de aandacht van mijn boxer?:

mij hond kan niet alleen thuis zijn wat kan ik doe
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-01-31 19:02:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
Mijn zoon 6 jaar is erg ongehoorzaam en beweeglijk
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2009-09-21 18:19:22

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+