Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten » Kattengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kattengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Kattengedrag

Zelf een vraag over Kattengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Kattengedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Kattengedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Kattengedrag Klik hier.

RSS over KattengedragVragen over Kattengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Kattengedrag op jouw website?Vragen over Kattengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattengedragVragen over Kattengedrag via E-mail. Klik hier.

Poes laat haar kittens spoorloos verdwijnen

[Gesteld op: 17-05-2010]

Toelichting:
Hallo. Onze poes is 11 dagen geleden bevallen van 5 kittens. We hebben een vrij klein huis met een slaapkamer, hier hebben wij een doos met een (schone) deken geplaatst en de moeder poes voor de bevalling een aantal keren op de de plek neergezet. In de nacht is zij bevallen.. dit bleek zij midden in de slaapkamer te doen. De eerste kitten was er al uit.. deze heb ik met een andere doek verplaatst naar het plekje (wat moeder toe liet). Hier heeft is de poes van de overige vier kittens bevallen. We hebben er een doek overheen geplaatst zodat ze veilig en beschut zat. In de eerste week bleef zij met de kittens op deze plek. Echter is zij na 7 dagen gaan slepen met een van de kittens.. om een zo ongunstige plek dat we de doos en al haar naar een andere (naar ons idee nog donkerdere en tochtvrijer plek) hebben verplaatst. We hebben haar zoveel mogelijk met rust gelaten (even twee vrienden laten kijken).. ik heb de twee kittens alleen even met doek opgepaktt tijdens de bevalling en bij het slepen van 1 kitten. Na twee dagen was de moeder poes wel erg lang buiten.. ik ging even bij het nestje kijken en toen waren ze spoorloos verdwenen?! Ook buiten kunnen we niets vinden. HOe is dit mogelijk wat kunnen de oorzaken en aanleiding zijn geweest.
Dit is haar tweede nest.. Bij het vorige nest was er niks aan de hand, ze was een keer gaan slepen met de kittens, ze heeft ze toen 'onder' het bed geplaatst wat nu niet mogelijk was. Wel was er bij dit nest een kater aanwezig, die we zoveel mogelijk beneden hebben gehouden. Naar ons idee is onze poes wel iets veranderd naar het eerste nest. Ik hoop dat ik voldoende informatie heb gegeven zodat er verhelderd kan worden welke mogelijke oorzaken hieraan ten grondslag liggen.. en we wellicht nog iets voor de kittens kunnen doen. (ook buiten hebbben we geregeld gekeken.. en de moederpoes is meerendeels binnen.. waardoor ik het vermoeden heb dat kittens niet meer gevoed worden.. en in het ergste geval nu al dood zijn)
Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,

Jamie
Antwoord:

Maggie kattengedragstherapeut: Als poezen gaan bevallen zoeken ze altijd een donker, rustig en veilig plekje op. Gaan poezen slepen met de kittens dan is het in de ogen van de poes niet veilig op de plaats, die zij of de eigenaar heeft uitgekozen. Dit kan door allerlei factoren komen: bezoek waar de poes bang voor is, lawaai, andere huisdieren, maar ook de geur van het nest die na een week sterker is, dan in het begin kan een reden zijn om te verhuizen. Schijnbaar heeft uw poes besloten dat het in huis niet veilig genoeg is voor haar kittens en heeft ze die verplaatst naar een plek die naar haar mening wel veilig is. Heel vervelend, want ze zal ze ongetwijfeld goed verstopt hebben en daarnaast zullen de kittens als het allemaal goed gaat met voeden door de moeder, ook helemaal niet gesocialiseerd worden op mensen als ze ver van mensen verwijderd liggen nu. Het enige wat u kunt doen om te ontdekken waar de jongen liggen is de moederpoes volgen als ze naar buiten gaat om te zien waar ze heen gaat. Waarschijnlijk is er aan de tepels van de poes ook wel te zien of er nog gezoogd wordt of niet. U zou ook nog het asiel en dierenartsen in de omgeving kunnen bellen en rond kunnen vragen in uw omgeving of iemand een nest kittens heeft gevonden. Mensen die kittens vinden nemen deze vaak mee naar een dierenarts, asiel of naar huis, waardoor de moederpoes ook noodgedwongen gestopt kan zijn met de kittens verzorgen, want de jongen waren misschien wel verdwenen toen ze terugkwam om ze te voeden. Ik hoop dat het u nog lukt te achterhalen wat er met de kittens gebeurd is.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Poes laat haar kittens spoorloos verdwijnen:

Onzekere vriendin, kan mij niet vertrouwen
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-04 02:41:16
Wat moet ik met mijn dochter aan?
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2011-11-28 23:32:33
Mijn dochter van 19 is absoluut niet zelfstandig!
      [Gesteld in NLP]
2012-05-25 15:09:55
Ik wou weten of het waard is
      [Gesteld in Relaties]
2012-12-07 11:37:21
Thuis situatie ex vriedin heel slecht
      [Gesteld in Mensen]
2016-01-03 00:23:29

Gemiddelde score Kattengedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+