Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Limburg

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via E-mail. Klik hier.

Recht op arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd?

[Gesteld op: 10-05-2010]

Toelichting:
Ik ben sinds 4 juni 2007 tot 1 december 2008 werkzaam geweest via een uitzendbureau bij een bank. Vanaf 1 december 2008 ben ik bij deze bank in dienst gekomen met een jaarcontract en deze is 1 december 2009 met een jaar verlengd. Ik ben exact dezelfde werkzaamheden blijven verrichten als in mijn periode via het uitzendbureau Vanaf 4 juni 2010 ben ik 36 maanden werkzaam voor de bank. Betekent dit dat gelet op artikel 7:668a mijn lopende arbeidsovereenkomst op 5 juni 2010 volgens de wet aangemerkt kan worden als zijnde een dienstverband voor onbepaalde tijd?
Antwoord:
Beste vragensteller,

Het antwoord op uw vraag is niet eenduidig te geven: afhankelijk van de inhoud van uitzendcontract, uitzendcao, contract met de bank, bankcao en mogelijk nog andere relevante stukken moet uw rechtspositie beoordeeld worden. Het door u genoemde wetsartikel is slechts een van de facetten die uw positie bepalen.

Als er op dit moment geen einde dienstverband voor u dreigt, dan raad ik u aan uw werkzaamheden bij de bank stilzwijgend voort te zetten. Mocht er dan in december een beroep worden gedaan op het einde van een laatste tijdelijk contract, dan kunt u dan desgewenst de zaak op haalbaarheid laten beoordelen en een beroep doen op het feit dat het contract mogelijk van rechtswege voor onbepaalde tijd is geworden.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

 
Reactie vraagsteller:
wat betreft mijn uitzendcontract ben ik in fase B overgenomen met wederzijds goedvinden tussen alle betrokken partijen. Tijdens mijn uitzendperiode was de ABU van toepassing. per indiensttreding werd en is de CAO van ING van toepassing. De enige uitzondering die in de CAO van ING staat die betrekking op mijn situatie heeft, is dat de gehele periode die voorafgaand aan de indiensttreding bij ING, in dienst van het uitzendbureau, als 1 contractperiode kan worden aangemerkt en dus meetelt in de 36 maanden periode. Mijns inziens is er tevens sprake van een opvolgende werkgever als in lid 2 wordt bedoeld aangezien ik in dezelfde functie van het uitzendbureau ben overgegaan naar de ING met tevens dezelfde werkzaamheden. In beide overeenkomsten wordt de functie expliciet genoemd.
Wat zijn verder nog aspecten om mijn rechtspositie te bepalen om tot een waterdichte conclusie te komen in deze casus?
 
Antwoord Beheerder:
Als ik de punten die u in uw reactie noemt doorneem, dan zijn er inderdaad punten die erop wijzen dat u van rechtswege een dienstverband voor onbepaalde tijd krijgt.

U hoeft hier niets aan te doen om dit te effectueren. Het feitelijk voortzetten van het dienstverband (u werkt en krijgt betaald) is voldoende doorgaans. Pas bij een eventueel einde van het dienstverband wordt het relevant. Het is nu niet nodig om zaken vast te leggen, dit kan zelfs tegen u werken, omdat u uw werkgever mogelijk attendeert op iets dat deze zelf over het hoofd heeft gezien.

Een "waterdichte" conclusie is dit echter nooit. Daarvoor zult u toch alle ins en outs van uw contracten moeten laten controleren.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Recht op arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd?:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
waar moet ik op letten bij een arbeidsovereenkomst
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-03-13 09:35:40
oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Limburg: 8.0 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+