Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Bordspellen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bordspellen en krijg online een antwoord van de specialist in Bordspellen

Zelf een vraag over Bordspellen? Klik hier.
Meer vragen over Bordspellen.

Beheerder worden?

De rubriek Bordspellen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bordspellen Klik hier.

RSS over BordspellenVragen over Bordspellen via RSS. Klik hier.
RSS over Bordspellen op jouw website?Vragen over Bordspellen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BordspellenVragen over Bordspellen via E-mail. Klik hier.

blanco op 2 of 3 x woordwaarde nog eens dubbel?

[Gesteld op: 09-05-2010]

Toelichting:
gisteren met nieuwe mensen scrabble gespeeld en zij hebben de spelregel van de blanco op woordwaarde zo ge´nterpreteerd dat de woordwaarde 4 of 6 x wordt. Volgens mij niet goed. Weet iemand dit?
Antwoord:
Beste vraagsteller,

Helaas moet ik je teleurstellen.. of anders gezegd: de woordwaarde zal zich vermeerderen ook wanneer de blanco op dat rose of rode vakje ligt (zoveel x woordwaarde). 

De punten voor de blanco zelf zijn en blijven 0. Dus had deze blanco op een letterwaarde vermeerdering gelegen dat was het zinloos - maar als onderdeel van het woord én liggend op een woordwaarde vermeerdering heeft het dezelfde functie als een 'letter', en zal het gehele woord dus in waarde vermeerderen.

In sommige scrabble spelregels wordt dit niet volledig of niet goed uitgelegd, en soms is dan ook slechts te lezen dat de eigen puntenwaarde van de blanco nul of nihil is.

'de harde werkelijkheid' ;-) 
Succes met spelen, en weet dat je de volgende keer zelf ook gebruik zult hebben van deze Scrabble regel.
 
Reactie vraagsteller:
zoals u het zegt wist ik het al, maar zij beweren dat de blanco op het rose of rode vakje nog eens extra de woordwaarde geeft. Dus bij roze 4x en bij rood 6 x . Dat is dus niet juist.
Graag uw antwoord
 
Antwoord Beheerder:
Hallo,

Dit is, naar mijn weten, een zelf bedachte variant op de spelregels. Het reglement meldt niets over het verdubbelen van de woord-meerwaarde op basis van de blanco. 

Je kunt altijd een potje scrabbelen om te bepalen wie mag beslissen welke regels gebruikt gaan worden ;-)

Succes  
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bordspellen:
Backgammon
Dammen
Go
Kolonisten Van Catan
Mahjong
Risk
Schaken
Scrabble


Gerelateerde vragen aan blanco op 2 of 3 x woordwaarde nog eens dubbel?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
vazalo-wetgeving
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-20 01:06:48
Wat is de verhouding letters in het spel Scrabble?
      [Gesteld in Bordspellen]
2009-03-25 12:27:29
Aanvulling op loon.
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-07-28 01:58:00
Aanvraag ontheffing sollicitatieplicht
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-08-03 11:42:42

Gemiddelde score Bordspellen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+