Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Hondengedrag

Zelf een vraag over Hondengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Hondengedrag.
De huidige beheerder van de rubriek Hondengedrag:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondengedragVragen over Hondengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Hondengedrag op jouw website?Vragen over Hondengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondengedragVragen over Hondengedrag via E-mail. Klik hier.

Hoe leer ik een puppy af om op alles te kauwen?

[Gesteld op: 06-05-2010]

Toelichting:
Heb een puppy (7maand oud), een jack russel. Alles maar dan ook alles wat ze maar kan vinden bijt ze kapot. Tot de onmogelijkste dingen. Ik zit met een speciale brase aan mijn knie en daar heeft ze ook al een heel deel van opgepeuzeld. Echt niet meer aangenaam.
De zetels, kussens, kousen, kledij, alles moet eraan geloven. Hoe kan ik dit in hemelsnaam afleren?
Alsook het bijten (wel speels), maar toch doet het soms eens ontzettend pijn!
Alsook 's nachts, ze slaapt bij ons in bed en als je haar per toeval in je slaap met de benen raakt, zou ze wel eens durven uithalen.

Weten jullie hiermee enig advies
alvast bedankt!
Greet
Antwoord:

Dag Greet. Helaas bestaat speels bijten niet, het heeft altijd een serieuse ondertoon van wie er op dat moment de  baas is. Als honden onderling spelen is dat anders, want dan gaat het om een krachtmeting, die over en weer gaat. Je pup is aan het puberen, en haar natuur beveelt haar uit te zoeken wat haar plaats in de roedel is. Daar ben je  onduidelijk in, omdat je de hond priveleges geeft die zij niet aan kan. Vandaar dat je gebeten wordt. Ik adviseer dan ook met klem een bench aan te schaffen en die ook te gebruiken, om te voorkomen dat je hond steeds meer gaat slopen. Als je even niet op kunt letten is een bench de juiste plaats. Verder is het slopen af te leren door consequent op heter daad te betrappen en straffen. En, een hond hoort niet in bed, dat is voor mensen. Een hond hoort op de grond/bench. Hieronder nog wat informatie:

Benchtraining van je hond kan wat tijd en moeite kosten, zeker wanneer de fokker de pup niet aan de bench heeft gewend, maar kan zeer nuttig zijn in tal van situaties. Wanneer je een nieuwe hond of een pup hebt, kun je de bench gebruiken om de toegankelijkheid tot je woning te beperken totdat hij alle huisregels kent, zoals waar hij wel en niet op mag kauwen en waar hij wel en niet mag plassen en poepen. Een bench is ook een veilig middel om je hond in de auto te vervoeren, of te gebruiken in plaatsen waar hij niet los mag lopen. Met de juiste benchtraining zal de hond de bench zien als een veilige plek voor zichzelf, en zal er graag gebruik van maken wanneer de situatie dat vereist.  
Benchtraining kan dagen of zelfs weken duren, afhankelijk van de intelligentie, de leeftijd, het karakter en voorgaande ervaringen van je hond. Bij benchtraining is het belangrijk om twee dingen in de gaten te houden: één, de bench moet altijd worden geassocieerd met iets prettigs; en twee, benchtraining moet in kleine stapjes plaatsvinden – ga niet te snel. 
  • Plaats de bench in een deel van het huis waar het gezin de meeste tijd doorbrengt, zoals de huiskamer. Leg een zachte deken of handdoek in de bench. Breng je hond naar de bench en praat vrolijk tegen hem. Wees er zeker van dat de deur van de bench wijd open staat en dat hij zich er niet aan kan bezeren. 
  • Om de hond te bewegen de bench binnen te gaan, gooi je wat brokjes naar binnen, eerst vlak vooraan, dan helemaal tot achterin. Wanneer hij aanvankelijk weigert om helemaal naar binnen te gaan, is dat niet erg. Dwing hem niet. Blijf doorgaan met brokjes naar binnen gooien totdat je hond rustig naar binnen loopt om de brokjes op te eten. Wanneer hij niet in brokjes is geïnteresseerd, probeer het dan met zijn favoriete speeltje. Deze stap kan enkele minuten duren, maar ook enkele dagen lang. 
  • Nadat je hond met de bench heeft kennisgemaakt, kun je hem zijn gewone maaltijden in de buurt van de bench geven. Dit zal ook een plezierige associatie met de bench opleveren.
  • Zodra je hond zonder problemen de nacht in de bench doorbrengt, ben je meer dan halverwege. Gezonde puppy's hoeven een uur na de laatste maaltijd niet meer te drinken, en dit helpt hen met het zindelijk blijven gedurende de nacht.
  • Zodra je hond overdag en 's avonds meer dan een half uur alleen kan zijn in de bench zonder bang te zijn, kun je beginnen hem alleen te laten voor wat langere perioden. Nota bene: verwar luid protesteren (wat we negeren) niet met bang zijn. Breng hem naar de bench en geef hem een brokje of wat speelgoed. Neem geen langdurig afscheid op emotionele wijze, maar hou het kort en zakelijk. Er is tenslotte niets aan de hand. Prijs je hond kort wanneer hij de bench binnen gaat, geef hem een brokje als beloning en ga dan rustig weg. Wanneer je weer thuis komt, beloon je hond dan niet voor opgewonden gedrag door hem even enthousiast te begroeten. Hou het opnieuw kort en zakelijk. Doe de hond ook tijdens je aanwezigheid regelmatig in de bench, zodat hij de bench niet gaat associëren met alleen-zijn. 
Een bench is een uitkomst! Jouw pup heeft overdag ook zijn slaapjes nodig en wordt niet gestoord of afgeleid wanneer hij in de bench ligt. Een puppy moet worden gecorrigeerd wanneer hij iets fout doet, en wanneer jij niet in staat bent om voortdurend op hem te letten, omdat je aan het koken bent of je schoonmoeder aan de telefoon hebt, kun je hem ook niet corrigeren. De pup kan niets verkeerds doen in de bench, dus dan is de situatie relaxed voor jullie allebei.  
Maar wanneer de hond de hele dag in de bench zit omdat jij moet werken en dan nog eens de hele nacht, dan brengt hij te veel tijd in de bench door. Je dient dan iets te regelen waardoor het mogelijk is dat je meer aan de fysieke en emotionele behoeften van de hond kan voldoen. Vergeet ook niet dat puppy's jonger dan een half jaar niet langer dan drie à vier uur achtereen in de bench moeten zijn, omdat ze hun blaas en darmen niet voor langere tijd onder controle hebben.    Ik hoop dat je hier alvast iets mee kunt, veel succes mvg elaine

Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hoe leer ik een puppy af om op alles te kauwen?:

Schoolopdrachten en tussentijds stoppen
      [Gesteld in Arbeidsvoorwaarden]
2013-08-12 18:47:37
bouwen in een gebied waar vleermuizen leven
      [Gesteld in Vleermuizen]
2010-09-23 15:11:05
Studiekosten / werkuren terugbetalen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Overijssel]
2009-10-21 17:51:51
vleermuis in de badkamer
      [Gesteld in Vleermuizen]
2016-04-01 20:29:23
Hoe moet een leerkracht omgaan met jeugdcultuur?
      [Gesteld in NLP]
2009-01-04 12:59:54

Gemiddelde score Hondengedrag: 8.3 (3180x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+