Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik doen tegen mijn stelende zusje?

[Gesteld op: 05-05-2010]

Toelichting:
Hallo,
mijn zusje is 2 jaar ouder dan ik. We konden vroegen super goed met elkaar opschieten. De laatste paar maanden is dit helemaal veranderd. Het begon met slecht gedrag op school, ze werd een paar keer geschorst en de punten zijn laag. Toen werd het erger, thuis had ze 500 euro gestolen van mijn ouders. Ze kwamen erachter en de enigste straf die ze kreeg was dat ze een krantenwijk moest gaan doen om het geld terug te betalen. (wat ze voor de helft zelf mag houden). Daarna steelde ze weer geld van mijn ouders, van mij en van mijn broertje. Het enigste wat ze kreeg was twee weken huisarrest. Ze begon ook spullen van mij te stelen, mijn kleren, sieraden, make up, geld en ook schoenen. De eerste paar maanden zei ik elke keer als ze iets gestolen had dat ze dat gedaan had tegen mijn moeder. Maar elke keer kon ik weer niks bewijzen dat zij het had gedaan. Soms maakte ze mijn spullen "per ongeluk" kapot. Enja, ik moet zelf mijn kleren kopen dus ik moet het maar weer gaan betalen terwijl ik niet al te veel geld heb. Mijn moeder geloofde er steeds niks van. Mijn zusje deed de ergste dingen maar mijn moeder geloofde in het stale liegende gezicht van mijn zusje. Nu heeft mijn moeder gezegt dat ze zich er niet meer mee bemoeid, want ze word er gek van elke dag aan te horen wat mijn zusje nu weer gestolen heeft. Nu mijn moeder er dus niks meer aan doet houd het maar niet op. Ze pakt alles wat ze maar pakken kan, ik moet elke week nieuwe makeup kopen omdat mijn zusje geen geld heeft en het maar van mij steelt. Niks meer blijft heel en het kost me handen vol geld. Ik vind het niet eens meer fijn om naar huis te gaan wetend datmijn zusje er is. Niks is meer veilig in huis. Alles word gepakt. Ik zit er aan te denken om een slot voor op mijn kamerdeur te kopen, zou dit helpen? Of hoe zou ik er voor kunnen zorgen dat ze geen spullen meer van me pakt en dat al mijn spullen veilig zijn?
Antwoord:

Beste Schrijfster,

Voor ik echt een antwoord kan geven wil ik graag een paar dingen weten. Ik begrijp dat je een zusje hebt en je schrijft ook over je moeder. Is er ook een vader in het gezin of zijn pa en ma niet meer bijelkaar ? Ook wil ik graag weten hoe oud jij bent en hoe oud je zusje is. Op wat voor school zit je zus en wat voor school zit jij. Werken pa en ma en zo ja hoeveel dagen in de week en hoeveel uur.

ik hoor graag van je.

www.devotas.nl

 
Reactie vraagsteller:
Ik had het per ongeluk verkeerd getypt, mijn zusje is 2 jaar jonger. Ik ben 16 jaar oud en zij is 14 jaar oud. Mijn ouders zijn nog gewoon bij elkaar, maar mijn vader is vanaf smorgens vroeg tot savonds 5 dagen per week werken. Als hij thuis is eet hij en gaat hij meestal naar boven, vaak spreek ik hem niet maar heb hier ook niet veel last van want zo ben ik opgegroeid, dus mijn moeder is zeg maar degene die alles regelt bij ons thuis. Zij hoeft maar 6 uur in 2 dagen te werken. Mijn zusje zit op dezelfde school als ik, op het were di in valkenswaard. Ze zit in de 2e van kader en ik zit in de 4e van vmbo-tg.
 
Antwoord Beheerder:

Lieve meid,

ik denk dat het verstandig is als pa en ma hier hulp voor gaan zoeken. Dit kan jij niet oplossen. Ik kan niet beoordelen waarom je zusje zoveel geld nodig heeft en met welke vrienden ze omgaat. Is ze regelmatig met vrienden weg of blijft ze soms bij vriendinnen slapen. wat gebeurt er met haar dat ze zoveel geld nodig heeft. Ik begijp dat je het wilt oplossen maar dat lukt je echt niet. Je kunt met je zusje ingesprek raken zonder haar te verwijten maar proberen te ontdekken waarom ze zoiets doet in de hoop dat je haar vertrouwen wint. Als je haar vertelt dat het niet normaal is zal ze steeds verder afstand nemen. uiteindelijk moeten je ouders actie ondernemen.

ik hoop je een beetje opweg te hebben geholpen. Je mag mij altijd mailen.

Beantwoord door:
DEVOTAS
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan Wat kan ik doen tegen mijn stelende zusje?:

hoe kan ik het beste hiermee omgaan
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2008-12-03 16:26:49
Moeilijk zusje
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-20 19:26:50
passeren bij toegezegde functie
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Gelderland]
2010-08-21 22:27:56
Broer en zus/ouders relatie ernstig verstoord.
      [Gesteld in Familieproblemen]
2012-09-08 11:59:39
Hoe oud mag een kind beslissen waar het woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2013-02-03 09:41:44

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+