Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Wat moet ik doen????? DRINGEND

[Gesteld op: 04-05-2010]

Toelichting:
5 jaar woon ik samen met mijn liefste, ik heb nog nooit iemand zo graag gezien.Ze heeft zelfmoord geprobeerd en was opgenomen. Tijdens die opname wel medicatie, weinig beterschap. Nog 2 pogingen. Ik bestond wel/niet/wel/niet.Heeft daar een asperger met alcoholprobleem ontmoet,een doodbrafe jongen. Heeft zichzelf ontslagen uit ziekenhuis, voor mij zegt ze, maar weigert nu alle hulp. Aantrekken/afstoten/... en nu kiest ze voor nieuw ontmoeting van in ziekenhuis. Heeft plots ander huis gekocht, zit nu al in schulden, wil wel relatietherapie, geen therapie, wel,niet.. Nu stoot ze me volledig uit, s'avonds beetje terug, opnieuw moet ik weg. Kan nog uren vertellen maar ik zie ze graag, echt waar. Maar straks naar notaris voor huis af te kopen, wat doe ik??? Zij zegt dat ze 2 mannen graag ziet maar niet met mij wil samenwonen,nu. Heeft nieuwe relatie kans met asperger? Hij zit nu 5 maanden in instelling, zien elkaar elke dag, samen met onze zoon, die onhandelbaar aan het worden is. Ik mag hem vanaf gisteren ook plots niet meer zien, dan weer wel, dan niet... Ik zie ze nog graag maar kan dit nog? Help me a.u.b. en indien nodig leg ik je het ganse verhaal uit...

Thanks,
Antwoord:

Eerste vraag. Hebt u ook gezag over uw kind op papier? Anders zit daar het eerste belangrijke probleem waar u mee aan de slag zult moeten, in belang kind..

Dat gaat voor.

U vertelt namelijk zelf al dat zoon onhandelnbaar is geworden of e.d.

De rest zijn kenmerken van borderline, waarvan ik aanneem dat dat de officiele diagnose is die u bekend is? Heeft u dat op papier, mocht het nodig zijn ook later?

Bent u niet bij behandeling betrokken en in gesprekken in die ggz dan als partner? Zorg daar wel voor.

Voor de rest is het lijkt mij kwestie dat die behandelaren u als vader-partner op de hoogte houden.

Dring daar op aan en leg het verhaal voor en vraag tevens advies wat u beste kan doen inzake begeleiding, aangezien dit uiteraard niet te behapstukkenb valt.

U loopt op eieren logischerwijze, aangezien gezien het verhaal al hier niet mee kan worden omgegaan.

Lees bpdcentral.com bijvoorbeeld. En mocht het uitdraaien vraag u dat af, op scheiding, zorg dan dat u gezag heeft over kind.

Dat gedrag van de vrouw worden daar geen grenzen aan gesteld door die instelling daar? In  therapie c.q. behandelaar of behandelaren dan?

Zorg dat u uw grenzen hebt vaststaan. U gaat toch neem ik aan als vader niet accepteren dat gedrag wat partner dan tentoonspreid met ineens andere partner, terwijl u als vader uw verantwoordingen hebt tegenover kind in  eerste instantie ook.

Draai NERGENS om heen. Dat doen zij al namelijk, dat kunt u weten.

De ouders van partner spelen die nog een rol in het verhaal?

En wat doen die eraan of wordt er niks van gezegd of gepraat?

Enfin. Zorg voor goede adviezen als u die nodig hebt bij een GOEDE advokaat ook en zorg dat u aantoonbaar kunt hebben dat u te maken hebt met een borderliner.

Waarvan ik vind overigens dat die zeker geen gezag zouden mogen hebben of krijgen. Daarbij deze vraag?

Vind u dat zij geschikt is tot opvoeden en hebben van gezag??

Sterkte.

 

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt alvast voor je reactie.
Maar zal het ÚÚn en ander trachten verder uit te leggen want ben zelf TOTAAL opgebrand nu. Kan niet meer, dus graag zeer duidelijk advies...
Ik heb geen gezag over haar kind, dat ik 5,5 jaar mee opgevoed heb en een speciale band mee heb, op papier staan. Is nu ook een verloren zaak want heeft dit weekend totaal verbod opgelegd om hem nog te zien.De officiele diagnose van borderline heb ik niet op papier en krijg ik ook niet, Belgische wetgeving. Op dit moment is er geen enkele begeleiding meer, sinds 15 April 2010 want dan heeft ze zichzelf ontslagen uit de open instelling. Getekend op eigen verantwoordelijkheid, dat kan in Belgie. Enkel haar medicatie meegekregen maar heb de indruk dat deze sinds dit weekend niet meer werkt.Kan dat kloppen? Dus vermits er sinds 15/04 geen enkele therapie meer is, kan ik ook niet mee in therapie. Dat heeft ze me beloofd dat ik dat mee mocht doen vanaf ze terug therapie ging volgen, maar sinds dit weekend mag ik dat ook niet meer. Haar nieuwe vriend staat blijkbaar duidelijk in de weg !!! De instelling liet maar begaan met hun 2 want het is een open instelling. Alleen is er rond 15/04 dus gezegd geweest dat ze veel te close werden en moesten ophouden, anders sancties. Vandaar haar eigen ontslag. Dan kon ze als bezoeker met hem omgaan.... Haar ouders denken dat ze borderline stilaan kennen maar stiefvader trekt er zich totaal niks meer van aan. Hij leeft zijn eigen leven en zal af en toe wel eens op de kleine passen en ze mag langskomen, dat wel. Haar moeder is overbezorgd, ziet het zelf niet meer zitten en gelooft nu ook dat ik de grote duivel ben!!!
Ondertussen hebben we een compromis getekend bij de notaris voor de woning, nu gaat het echt van heel kwaad naar zeer ernstig!!!! Is dit typisch voor borderline? Ze is me nu echt wel kwijt, alvast even, want ik blijf ze graag zien en laat de deur op een kier. Of doe ik dit beter niet???
Heb gisterenavond ook onze gemeenschappelijke rekening afgesloten want haar financiele inbreng was opgebruikt aan de gemeenschappelijke rekeningen en nu is ze dus echt ontploft!!!! Volledig vergruisde berichten, mails en ook naar de buitenwereld toe ben ik de duivel des doods. Maar ik kan toch niet blijven betalen voor haar benzine, sigaretten, drank, bezoekjes aan nieuwe vriend, ...... Trachtte dit eerlijk te doen op papier maar amaai, wat ik moest horen en nog!!!! Dat dit niet goed meer komt, dat besef ik. AllÚ nu toch niet direkt maar zou ze ooit nog terugkomen? Gaat dit lukken met haar nieuwe vriend? Zit nog 4 a 5 maand in instelling maar mag buiten, ook in het weekend. Gaat zij effectief vanalles nog uithalen en misschien mijn woning, waar ze van mij nog 3 maand mag wonen vermits ze niets heeft, nieuwe huis moet nog helemaal verbouwd worden tem Januari 2011???? Maar ik heb toch ook recht op mijn woning vanaf ik betaald heb??? Trachtte haar nu echt eens alles rechtdoor te zeggen maar dit heeft zich duidelijk tegen mij gekeerd.

Help, wat moet ik doen????? Kan echt niet meer maar zie ze nog steeds graag. Ondanks ze gisteren openbaar hebben staan zoenen voor het zicht van iedereen... En maar dreigen met vervolgingen, etc

Graag snel reactie en bedankt alvast.....
 
Antwoord Beheerder:

Uitgaande van uw eigen verhaal en opgesomde feiten:

--stel uw grenzen

--wat kunt u nog regelen dan betreffende bij die Notaris of wat heeft u geregeld?

--lijkt me zeer zeer onverstandig enige verbindtenis te (willen) hebben terwijl alles van een kant komt en moet komen in realiteit

--u geeft als oorzaak aan die laten we zeggen nieuwe partner, terwijl u toch kunt weten dan ook gezien kenmerken dat de betreffende persoon net als u gemanipuleerd blijkt te worden

daarom, laat u niet langer in de luren leggen door een borderliner met dat gedrag en handelen, en ...trap niet in de valkuilen langer ook.

--u denkt kenneellijk iets kwijt te zijn? Integendeel zou ik zeggen.

U bent van letterlijke ellende af zo schrijft u.

Reageer niet op toenadering in welke vreemde vorm dan ook.

Dat heet grenzen stellen.

Deed iedereen dat maar. Ook ouders van zulke personen. In principe door niks te zeggen doen ze mee aan instandhouden van de rottigheid.

succes en sterkte.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat moet ik doen????? DRINGEND:

Dringende vraag over PGB.
      [Gesteld in Persoonsgebonden Budget (PGB)]
2008-06-16 11:50:15
beslaglegging
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2008-06-23 22:04:13
hoe verkrijg ik mijn loon
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Utrecht]
2008-08-11 19:42:11
Ik wil de verhuur van mijn appartement beŰindigen.
      [Gesteld in Vastgoed]
2008-11-18 12:01:50
Hindoeisme
      [Gesteld in Hindoeisme]
2010-01-08 19:02:55

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+