Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Voeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Voeding en krijg online een antwoord van de specialist in Voeding

Zelf een vraag over Voeding? Klik hier.
Meer vragen over Voeding.
De huidige beheerder van de rubriek Voeding:
Naam: Roel Wouters
Bedrijf: Personalpower
Reactiesnelheid: 216 uur
Waardering: 7.0 (van max. 10)
Meer informatie over Roel Wouters vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VoedingVragen over Voeding via RSS. Klik hier.
RSS over Voeding op jouw website?Vragen over Voeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VoedingVragen over Voeding via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik doen?

[Gesteld op: 09-10-2007]

Toelichting:
Ik ben 13 jaar oud en men zegt op het medisch onderzoek dat ik perfect normaal ben qua gewicht.Ik weeg 57kg en denk daar compleet anders over.Ik vind mijzelf te dik en dan nog vooral rond mijn dijen.Ik heb een gezonde eetlust,snoep graag en ik drink veel coca-cola.
Men zegt dat ik mager ben en dat ik een mooi figuur heb maar wanneer ik naar mijn benen kijk is mijn zelftrouwen en eetlust gedaald tot het minimum.Ik eet al bijna 4 dagen amper iets omdat ik gewoon geen honger heb maar het getal op de weegschaal verandert niet.Wanneer er wel iets verandert dan is dat aan mijn buik.Maar met mijn buik heb ik geen problemen.Nu vraag ik aan u of u me een nuttige oefening kunt geven om het vet op mijn dijen kwijt te raken en of ik wel werkelijk een gezond gewicht heb voor mijn leeftijd?
Antwoord:
Op jouw leeftijd is het normaal dat je bezig bent met zaken als gewicht en de vormen van je lichaam. Als de arts zegt dat je een normaal gewicht hebt dan ga ik er ook van uit dat dat zo is. Er komt meer bij kijken om een gezond gewicht vast te stellen dan alleen een leeftijd en een aantal kilogrammen op de weegschaal. Ik kan dit op afstand dan ook niet beoordelen.

Jij bent een meisje van 13. Je komt dus nu in de fase dat je wat volwassener wordt. dat houdt niet alleen in dat je ouder wordt maar je begint ook wat meer vrouwelijke vormen te krijgen. En dat is zichtbaar. Jij kan dat zien aan de dijen. Een volwassen vrouw ziet er anders uit dan een meisje van 13. En dat is niet zomaar gekomen op haar 18de. Jij gaat dat nu al zien. En ieder meisje ontwikkeld zich anders. Jij hebt misschien wat dikkere dijen en je vriendin wat dikkere billen. In de loop van de jaren zal dit wel weer wat meer in balans gaan komen.

Jij schrijft dat je veel bezig bent met je gewicht en vaak op de weegschaal staat. Dit heeft weinig zin. Als je gewoon zorgt dat je voldoende en verantwoordelijk eet en daarnaast actief bent (bijvoorbeeld sport) dan komt het wel goed. Hoe minder je gaat eten des te groter is de kans dat je ook inderdaad dik wordt. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is wel zo.

Jouw lichaam maakt gebruik van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Dit is energie. Brandstof. Vet is bijvoorbeeld een goede brandstof. Sporten en actief bezig zijn vraagt energie (brandstof). Net als een auto eigenlijk. Als jij gewoon zorgt dat je meer verbrand dan je binnen krijgt val je af. Maar als je weinig eet zet je je lichaam op de spaarstand. Je lichaam gaat zuinig doen. Zo is het ingesteld. Reserves sparen. Je valt dan moeilijker af. Als je 's morgens al begint met een goed ontbijtje dan activeer je je stofwisseling al en verbrand je de hele dag al meer dan je zou doen op een dag dat je begint zonder ontbijt. Je valt dan eigenlijk meer af met meer voeding dan met minder voeding.

Dus stap van die weegschaal af. Eet gezond en sport er lekker bij. Dan mag je af en toe best een glas cola en een zak snoep wegeten. Maak je geen zorgen over de wat dikkere dijen. Lieve meid, dat hoort bij het vrouw zijn. En hoe je het ook bekijkt, je kunt niet altijd 13 blijven. Ook jij wordt volwassen. Dit hou je niet tegen door je lichaam smal te houden. Je mag er zijn. Je bent goed zoals je bent.

Lieve groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Voeding:
Cholesterol
DiŰtetiek
Kindervoeding
Natuurlijke Voeding
Overgewicht
SportvoedingGemiddelde score Voeding: 7.0 (90x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+