Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Management » Interim Management » Wet Werk En Bijstand
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Wet Werk en Bijstand en krijg online een antwoord van de specialist in Wet Werk en Bijstand

Zelf een vraag over Wet Werk en Bijstand? Klik hier.
Meer vragen over Wet Werk en Bijstand.
De huidige beheerder van de rubriek Wet Werk en Bijstand:
Naam: Legal2People
Bedrijf: Legal2people
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Legal2People vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via RSS. Klik hier.
RSS over Wet Werk en Bijstand op jouw website?Vragen over Wet Werk en Bijstand op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via E-mail. Klik hier.

Hoger beroep, ouderdomspensioen

[Gesteld op: 03-05-2010]

Toelichting:
Ik heb reeds eerder een vraag gesteld betreffende een ouderdomspensioen dat in mindering is gebracht. Onterecht want op 25 maart heeft de rechtbank besloten dat het besluit vernietigd wordt en dat er een nieuw besluit genomen dient te worden.

Nu krijg ik bericht van de Centrale Raad v Beroep dat de gemeente in hoger beroep gaat en een voorlopige voorziening wil treffen in de vorm van een schorsing van de uitspraak bij de rechtbank.

Voor het overige heb ik nog niets van de Cvb ontvangen, dus ook niets over een eventuele zitting.

Een paar vraagjes:
1. De rechtbank heeft op 25 maart uitspraak gedaan dat er een nieuw besluit genomen moet worden. Ik ga ervan uit dat hier weer 8 weken voor staan en dat dus zo rond 20 mei een nieuw besluit genomen moet worden. Klopt dit ?

2. Heeft het verzoek om de voorlopige voorziening door de gemeente een opschortende werking met betrekking tot het nemen van een nieuw besluit ? Oftewel heeft de gemeente door het verzoeken om een voorlopige voorziening uitstel van betaling tot de behandeling van de voorlopige voorziening ?

3. Wordt van mij verwacht dat ik bij de zitting mbt het verzoek om een voorlopige voorziening
aanwezig ben ?

Dank u zeer.
Antwoord:

Beste vraagsteller,

 

1.    De rechter geeft in zijn uitspraak meestal aan hoeveel tijd de gemeente heeft om een nieuwe beslissing te nemen. Indien er niets vermeld wordt zal er in de regel binnen twee weken een nieuwe beslissing moeten komen.

2.    2. Een verzoekschrift (vovo) indienen schort nog niet de verplichtingen op. Indien de Rechter de voorlopige voorziening toewijst dan zal in de uitspraak aangegeven worden wat dit precies inhoud.

3.    . u bent in principe niet verplicht om bij de zitting aanwezig te zijn,wij raden onze cliënten echter wel aan om hierbij aanwezig te zijn. Indien de rechter nog vragen aan u heeft dan kunt u die zelf beantwoorden. Ook kunt u hetgeen het college aanvoert beter betwisten.

 

Met vriendelijke groet,

Legal2People

 
Reactie vraagsteller:
Zeer bedankt wederom. Ik zit echter na het lezen van deze info met nog 1 dilemma. De uitspraak van de rechter heeft ongeveer 5 weken geleden plaatsgevonden. Er is geen termijn vermeld i.z. het nemen van een nieuw besluit.

Ik wil niet op de behandeling van de voorlopige voorziening wachten. Dit geneuzel duur al meer dan een jaar terwijl het een heel duidelijke en simpele zaak is. De termijn van 2 weken die u aanduidt is reeds lang verstreken.

1. Kan ik nu wederom fictief beroep aantekenen vanwege het niet tijdig nemen van een besluit (zoals ik reeds in de bezwaarprocedure heb gedaan) ? Of moet ik in dit stadium voor een andere procedure gaan ?

2. Kan ik op basis van die nieuwe wet Dwangsom... een dwangsom eisen ? (niet dat ik er rijk van zal worden maar dan zouden ze voor het eerst wel eens aan termijnen kunnen gaan denken)

3. Is die 2 weken die u als termijn aanduidt vastgelegd in de wet of is dit een afspraak die niet wettelijk is vastgelegd ?

Een net zo duidelijk antwoord als het vorige zou ik zeer waarderen. Daarna bent u weer van mij verlost ;)

Bij voorbaat dank. 
Antwoord Beheerder:
Beste vraagsteller, U dient de gemeente eerst in gebreke te stellen en hun twee weken de kans te geven om alsnog een beslissing te nemen. Na deze twee weken kunt u weer beroep instellen bij de rechtbank tegen het niet tijdig nemen van een beslissing. Recht op een dwangsom volgt dan automatisch. Wordt uw beroep door de rechter behandeld dan zal deze ook een dwangsom opleggen. Meestal neemt de gemeente binnen de termijn van de ingebrekestelling alsnog een beslissing. De twee weken zijn niet vastgelegd in de wet. In de regel is het zo dat de gemeente zo snel mogelijk een nieuw besluit dient te nemen en twee weken wordt meestal als een redelijke termijn gehanteerd. Met vriendelijke groet,

Legal2People

Beantwoord door:
Legal2People
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hoger beroep, ouderdomspensioen:

Complete verwarring, hoger beroep
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-29 09:46:37
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Moet ik mijn beschikking betalen?
      [Gesteld in Recht-Noord Brabant]
2008-03-18 17:47:11
Welke rechtbank
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-24 10:59:58
Hoger beroep tbv behoud rechten niet pluis?
      [Gesteld in Strafrecht-Friesland]
2013-11-13 14:43:58

Gemiddelde score Wet Werk en Bijstand: 8.7 (4703x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+