Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Onderwijs » Basisonderwijs
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Basisonderwijs en krijg online een antwoord van de specialist in Basisonderwijs

Zelf een vraag over Basisonderwijs? Klik hier.
Meer vragen over Basisonderwijs.

Beheerder worden?

De rubriek Basisonderwijs heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Basisonderwijs Klik hier.

RSS over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via RSS. Klik hier.
RSS over Basisonderwijs op jouw website?Vragen over Basisonderwijs op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via E-mail. Klik hier.

advies klassikaal les of toch montossori behouden

[Gesteld op: 29-04-2010]

Toelichting:
Mijn zoon van 6,5 zit op een montossori onderwijs. Hij is van de mnd november en in overleg met de docent hebben we besloten om hem nog een jaartje te laten doorkleuteren. Mijn zoon is thuis wel actief met leren schrijven en rekenen. Moet zeggen dat hij in het begin wel tegenspruttelt maar als hij er eenmaal mee bezig is en complimenten krijgt, vindt hij het wel leuk. Nu is het zo dat op school dit helemaal niet naar voren komt. In mijn laaste gesprek kwam naar voren dat hij totaal niet geinteresseerd is in werkjes maar alleen in de bouw of poppenhoek wilt spelen. Dit lijkt me logisch voor een jong van 6 met veel engergie. Wat voor hem belangrijk is dat hem ook dingen worden opgelegd. Heb het gevoel dat hij veel wordt vrijgelaten. Ze hebben aangegeven dat hij ongeconcentreerd is en structuur nodig heeft. Dit is inderdaad het geval en zijn we hier thuis ook erg druk mee om dat te verbeteren. Er komt ook iemand naar hem kijken en om de meester wat meer tips te geven om hem in de klas ook meer structuur te bieden. Ben erg blij met deze actie maar wel erg jammer dat dit nu pas na bijna 2,5 jr te hebben gekleuterd. Hiervoor waren deze klachten er wel maar de meester deed hier heel laconiek over. Het hoorde bij de leeftijd, of het kwam door sinterklaas of omdat hij een broertje kreeg etc. En nu 3 maanden voordat hij naar groep 3 gaat is het wel een probleem. We zitten hier echt heel erg mee. Was zowiezo wel aan het twijfelen of dit onderwijs wel bij mijn kind past. Ik zou hier graag advies over willen hebben. Aan de school heb ik niks want die vinden de montossori bij ieder kind passen. Echter heb ik hier mijn twijfels over omdat ik weet dat mijn kind echt meer opgelegd moet worden en niet zo vrij word gelaten ben bang dat omdat hij op school niet laat zien wat hij kan(misschien dat het een soort angst is) ze hier dan ook weinig aan gaan doen en hij altijd een soort van achterstand ontwikkeld. Wil namelijk niet dat hij in groep 3 bliijft zitten. Kunt u mij hierin advies geven. Mocht mijn informatie toch onduidelijk zijn om hier een advies in te geven hoor ik dit ook graag. Alvast hartelijk dank!
Antwoord:

Als ik uw verhaal zo lees, dan heeft u prima in de gaten wat er belangrijk is voor uw zoontje. Zoals u aangeeft heeft hij veel behoefte aan structuur en dit wordt op een montessori-school minder geboden. Ik zou u dan ook willen adviseren een reguliere basisschool voor uw zoon te zoeken.

Er is nog een reden waarom ik u dit zou willen adviseren. Uw zoon is al 6,5 en kleutert al 2,5 jaar. Aangezien hij in november jarig is, had hij dit schooljaar al in groep 3 moeten zitten en kleutert hij dus al een jaar langer. Sinds een aantal jaar is namelijk bepaald dat kinderen die tot januari jarig zijn, het volgende schooljaar doorstromen naar de volgende groep. Uw zoon had dus in november dat hij 4 werd in groep 1 moeten komen. In september van het volgende jaar had hij naar groep 2 moeten gaan. Als hij afgelopen september niet naar groep 3 had gekund, dan zou dit op een reguliere basisschool heel goed onderbouwd moeten worden. Daarbij zou uw zoon een handelingsplan gekregen hebben om ervoor te zorgen dat hij komend schooljaar wel naar groep 3 zou kunnen. Uw vrees dat uw zoon een achterstand ontwikkeld, is dus eigenlijk al waarheid geworden. Uit uw verhaal lees ik dat u onbewust zelf thuis al een soort van handelingsplan hebt uitgevoerd en ik denk dat dat erg goed is (geweest) voor uw zoon. Waarschijnlijk kan hij daardoor op een reguliere school toch aansluiten bij groep 3.

Ik wens u heel veel succes met uw beslissing! Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard weer contact opnemen.

Met vriendelijke groeten,

Tirza van der Meyden

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Basisonderwijs:
Lesmateriaal


Gerelateerde vragen aan advies klassikaal les of toch montossori behouden:

Onzekerheid penislengte!
      [Gesteld in Seksualiteit]
2010-08-01 21:57:14
ik wil graag antwoord op al mijn vragen
      [Gesteld in Relaties]
2010-08-09 16:16:39
ik wil graag antwoord op al mijn vragen
      [Gesteld in Relaties]
2010-08-09 16:16:43
ik wil graag antwoord op al mijn vragen
      [Gesteld in Relaties]
2010-08-09 16:16:39
wat zegt de islam hierover
      [Gesteld in Islam]
2010-08-09 17:00:50

Gemiddelde score Basisonderwijs: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+